|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2013
|
dakle imam problem oko pc. prije godinu imao sam nedan komp koji se zamrzivo i kupio sam novi, a od starog pc ostao e samo hdd.i kod tog novog prijatelj mi je dao igru zarazenu virusom koja mi je izbrisala datoteke vazne za rad kompa i javljao se system repair koji nije pomogo. tako da sam stari hdd koji imo winxp spojio na novi komp tako da stari bude primarni. novi hdd je 500gb i formatiro sam ga. problem je da posto sad imam stari hdd winxp se pokrece u safe modu kako se toga rijesiti? e i zaboravjo ovo moram u safe mode sa starim hdd jer poslije onog prvog ucotavanja gdje slika winxp,dode plavi ekran smrti i prode u stotinki pa ga nemug procitat i onda komp se resetartuje. ovo o kompu znam p.s. ovo je s starim hdd: racunalo amd athlon(tm) 2 x3 450 procesor 3.21 GHz, 3.25 gb ram, microsoft windows xp stari hdd mislim sata :4m-wdf wd1600 a novi mislim sata:3m-wdc wd5000 Zadnje izmijenjeno od: nino. 28.06.2013. u 23:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Morat ćeš preinstalirati windowse izgleda, instalacija Windowsa XP s drugog računala ti u pravilu neće raditi na tvojem. Skopiraj si što ti treba s jednog diska na drugi u safe modeu, pa izaberi na koji disk ćeš na friško instalirati windowse.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Može se to riješiti i elegantnije. Uđi u Safe Mode i pobriši (Control Panel->Add/Remove Programs) sve drivere od starog kompa (audio, lan, čipset,...). Nakon toga restartaj komp i digni u normalnom modu. Sam će zatražiti nove drivere koji mu fale.
![]() |
#4 |
Registered User
|
svs bi to nilo ok j iam win7 cd ali ga nece inst. kad je komp na praznom hdd pojavi se poruka da umetnem cd od win7 i restartujem ali komp ne prepozna cd a na safe modu neke poruke se javlnaju nes nedostaje itd. imam iskopirane stavke sa cd na stari hdd |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
sa safe mode nemug vazne drivere deinstalirat |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Stavi u BIOS-u da ti je optika prvi boot uređaj. I onda pokušaj instalirati W7. btw, W7 se može instaliarti i sa usb-a. A sada ću ti dati najbolji savjet koji ti mogu dati - prepusti posao nekome tko se kuži više od tebe u kompove.
![]() |
#10 |
Registered User
|
e i sad sa novim hdd pokrenem komp i dode de windows boot manager koji kaze da ubacim win7 cd i pokrenem repair. ja ubacim cd ali se nista ne događa cak sam cd bootao ali ni tu nista dode do onoga please choose 1 il 2 Zadnje izmijenjeno od: domagoj5. 29.06.2013. u 08:28. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
2 zadnja savjeta: 1. skini Hiren's Boot cd i sprži ga na medij. Restartaj komp da ti se digne Hiren's. Odaberi Mini XP. Formatiraj hard. Probaj ponovno instalirati W7. ili 2. odnesi hard kod nekog frenda i stavite ga u njegov komp. Isformatiraj ga i instaliraj W7 BEZ ikakvih drivera. Vrati hard u svoj kmp i nastavi sa instalacijom drivera. Ukoliko to ne upali, onda definitivno imaš neki drugi problem. Na tvome bi mjestu istestirao oba harda (ispuni Moj komp već jednom!) tvorničkim alatima koji se nalaze na Hiren'su da vidiš ima li bad sectora na njima.
"Dvije stvari su beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran." A. Einstein Zadnje izmijenjeno od: coconut. 29.06.2013. u 09:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
tnx. probat cu to ako ne upali popravak |
![]() |
![]() |
|
|