|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2013
|
Komp se počeo gasit/Intel+Asus
Bok svima....od jucer (da,ogromne vrucine) mi se komp tokom igranja ugasi. Sad,bilo bi to ok da je procesor topao. Intel i5-2500K na 4.2 GHZ / ASUS P8Z77-I Deluxe. Cooler je H100i,stavim ga na 100 posto da sve provjerim, na jednom ekranu monitoram temp,ne prelazi 52 stupnja,53 tu i tamo,oko 51 je. I onda odjednom samo paf,restart. Graficka je na 75 stupnjeva. Odem u bios,ne mogu naci na kolko se komp treba ugasit,pa mi nije jasno. Odma nakon restarta bios prijavi temp proca 39,maticne 40. Imate ideju sto?kako?zasto? ![]() Igram se kad stignem,najcesce sat i pol na dan,ovo se nakon nekog vremena desi i izludi me :S |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Malo je ta grafa pretopla čini mi se(moja 6870 sa zalmanom vf1000 ne ide preko 60-62, idle 40-41 po ovim vručinama).Probaj ispiriti hladnjak grafe a ako nije prljav možda pastu zamjeniti i napraviti malo bolji propuh preko nje(možda bočni vent kao ispuh na kučište).Nisam ti ja neki stručnjak ali bih krenio od spuštanja temp. grafičke.Temp proca su OK. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Napajanje bi se moglo reklamirati zbog cvrčanja, ako je pod garancijom, i ako bi recimo uvoznik bio EZY. Ako bi to bio Asbis - teško. ![]() Ove spomenute temperature nisu ubitačne. Poslikati aparatom oc postavke, vratiti na default, pa testirati računalo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2013
|
ma jok,asbis kaze to skroz normalno ![]() posto maticna nema opciju na kojoj temp da se sigurnosno ugasi, stavio sam ignore na temp u biosu,mozda to upali idem isprobat. i vratio sam sve postavke na default. o temp graficke,cim ja stavim ventove na 75% onda ne prelazi 65 stupnjeva u loadu,i to sam namjestio pa budemo vidli....uopce mi nije jasno...samo da nije ploca,fkt nemam srece s plocama EDIT: 5 gasenja in a row,ono,ni minuta nije win bio gore...mislim da je ovo nesto softwareski,u safe modu se nije srusio Zadnje izmijenjeno od: stratOsphere. 20.06.2013. u 15:05. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|