Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.06.2013., 21:53   #1
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
hp nx6125 problem s paljenjem

Dobra večer cijenjeni narode.

Evo imam problema s nx6125 laptopom. Odnosno brat mi ih ima. Naime dotični se upali, zavrti ventilatore na maksimum i onda se restarta i tako u krug.

Jedna od takvih sekvenci ide ovako (u pozadini pas dahće pa to zanemarite )

http://www.youtube.com/watch?v=4zPVVMivQnc

Ekran se ne pali uopće, a ovo radi i na bateriji i na punjaču. Mislio sam da je možda ram problem, ali stavljanjem drugog rama ništa se nije promijenilo pa pretpostavljam da je riknulo nešto na matičnoj?

I naravno da li se to da srediti za neke razumne novce, u vlastitom aranžmanu ili nema druge nego ga raskomadati? Inače ima nekakav sempron u sebi, 512MB DDR rama, 80GB 4200 pata disk i ostale sitnice.

Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 16.06.2013. u 22:04.
Red Dwarf je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2013., 23:34   #2
MMI
Premium

MMI's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
probaj zamjenit proc iako mislim da je mbo "prdnula u rosu"
MMI je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.06.2013., 06:41   #3
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Daje li sliku na vanjski monitor?
Staro 17.06.2013., 08:38   #4
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Ne daje uopce sliku. Samo se ovako restarta u krug. Dakle upali se, zavrti ventove i taman kad bi trebao beepnuti i pokazati POST on se ugasi i opet onda upali i sve to ostalo
Staro 19.06.2013., 22:31   #5
[Psyho]Cox
Premium
Moj komp

[Psyho]Cox's Avatar

Datum registracije: May 2006
Ej sad vidjeh temu i mozda je kasno za komentar obzirom da si vec pekao maticnu, ali reci cu ti svoje iskustvo. Imao sam identican laptop, kupljen 2005. Pokvarila mu se maticna nakon god i nesto (jos je bio pod garancijom jer sam imao produzenu) i nakon sto je stavljena ta druga, nakon nekog vremena se javio problem da nisam smio izgasiti laptop jer se nije vise dao pokrenuti.

Problem je bio da se cca. 20 puta zaredom zavrte pa stanu disk i ventilator i onda bi se nakon te sekvence jednostavno ostavili vrtiti bez prekidanja (znaci ne bi se vise zaustavljali) ali na ekranu se bi bilo vidljivo nista tj. i dalje bi bio crn.

Rjesenje sam nasao na nekom spanjoslkom forumu, naime, trebas dobro stisnuti kuciste na gornjem lijevom dijelu oko tipke ESC. Najbolje s dvije ruke, desnom rukom pored ESC i paralelno na desno kojih 10ak cm, a lijevom rukom pored ESC i vertikalno prema dolje kojih 10ak cm. Tom shemom sam se koristio preko 3 god tako da mogu reci da je bila prilicno uspjesna. Nekad bi upalio iz prve, a nekad nakon trece ili cetvrte sekvence paljenja/gasenja ventilatora i diska, ali uvijek sam uspijevao.

Steta ako ti je sad kasno za pomoc, ali ako nisi udesio maticnu, pokusaj sa ovim.

Acer TimelineX 5830G
[Psyho]Cox je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2013., 08:37   #6
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Hvala na savjetu. Nazalost kod mene i dalje vrti ventove i disk u krug pa konstantno vjerujem da nisam sredio maticnu ali najvjerojatnije je nesto malo ozbiljnije krepalo na njemu
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno