|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2012
|
Siemens Gigaset SX763 kao router i Edimax Ew-7228APn kao repeater
molio bih pomoc oko konfiguriranja postavki jer nikako da upogonim Internet preko Ew-7228Apn unaprijed zahvaljujem R. Zadnje izmijenjeno od: Rome. 08.04.2012. u 22:01. Razlog: tipfehler |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
dijete u vremenu
Datum registracije: Aug 2007
|
gdje nailaziš na probleme? može malo detalja?
besposlen pop i jariće krsti Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 10.04.2012. u 08:28. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
da li uopce ova kombinicaija funkcionira? kako na EW-7228APn postaviti postavke za Gateway i DNS ako je DHCP disable ? Universal repeeter mode ili neki drugi? Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 10.04.2012. u 08:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
U principu sa Universal repeeter modom rada svaka bi "kombinacija" trebala raditi. Jesi li uopće pročitao manual od EW-7228APn, sekcuju za podešavanje Universal repeeter moda rada i preporuke za slične primjere na Mrežama ? Kolega te već pitao, u ćemu je problem (navedi precizno) ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
pročitao sam manual i opise za slične primjere na konfiguracije na netu.. nisam našao opis za ovu kombinaciju ( Siemens Gigaset SX763 kao router i Edimax Ew-7228APn kao repeater ) da li SSID na oba uređaja ( router i repeater) mora biti ista? router mi ima adresu 192.168.1.1 repeater 192.168.1.2 ( iako je originalno imao 192.168.2.1) za Gateway na repeateru stavim 192.168.1.1 za DNS Server na repeateru stavim 192.168.1.1 (iako ako je DHCP disable, ne znam od kuda čupa ovaj podatak) problem je da iako je DHCP disable nakon kratkog vremena, DHCP bude opet enable i bude dodijeljena IP adresa koja nije iz ranga 192.168.1.x |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Čini mi se da miješaš pojmove / funkcije DHCP Servera i DNS - a, čudno je to šta sam mijenja postavke (kao da je odradio reset). Upali mu logove pa preko toga pokušaj otkrit šta se dešava. Usporedi fw verzije u uređaju i na supportu, možda ima noviji sa kakvim ispravkama. Promjeni defaultni pass za web konfig, možda imaš kakvog pacijenta u blizini pa ti se igra uređajem. Kad ovo odradiš stavi slike važnih postavki da vidimo jel negdje griješiš. Sve ovo za EW-7228APn, SX763 za sada nije bitan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2013
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Je li moguće napravit sljedeće: 1 SX763 spojit na neki AC, ali da taj isti glumi komp i s podacima od Carneta "zove" i dalje baca WLAN? Ako je koji jefitini AP kupit a da podržava isto? EDIT: Blump oće radit s D-LINK GO-RT-N150/E? Radio san to na mrežama tipa tcom i kasda i ta sranja, ali zanima me CARNet jer su oni sjebani u masu stvari. Ako je neko radio neka iz prve ruke baci info. Fala ![]() EDIT#2 Radi bez greške, uredno konfiguriran u 10 minuta! Zadnje izmijenjeno od: Baja 001. 21.06.2013. u 10:25. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|