|
![]() |
#6151 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
![]() |
#6152 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
![]() |
#6153 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
služi,od većih kvarova,hm,otišao je onaj dio,e sad,ne znam kako se zove,uglavom auto se gušio,teže palio,majstor je rekao da se zaštopa to kao ako se vozi uvijek na nižim okretajima,kao ne ispuše se dovoljno..i nešto od elektronike,to im slaba točka. isključivo po gradu se ne vozim nikad ![]()
![]() |
#6154 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
To punjenje dušikom mi nikad nije bilo jasno, jer se bavim mjeriteljstvom i kemijom i uvijek gledam svijet kroz mjere. Staviš gumu na felgu i unutra zarobiš određenu količinu zraka, potom ti ju vulkanizer velikodušno natlači s dušikom i to platiš 10-15 kuna više po gumi. OK, a kako on izvuče onaj kisik, ugljični dioksid i ostale plinove u zanemarivim količinama koji su bili zarobljeni u gumi nakon montiranja gume na felgu i prije pumpanja "čistog" dušika, a radi se o 21-22% volumena kisika i ugljičnog dioksida? I što se dobiva za tih 10-15 kuna po kotaču? Da li auto bolje koči, da li bolje reagira, da li se guma brže grije i da li se to uopće osjeti, te kako provjeravati tlak u takvim kotačima? Svaki put idete kod vulkanizera pa se on "spoji" s dušikom" i provjeri tlak? A ja ne volim provjeravati tlak na vrućim gumama nego na hladnim pa bi trebao doći i čekati da se ohlade gume jer se tlak u gumama mjeri u hladnjoj gumi. Pardon, ali to me uvijek zanimalo kad su mi pri montaži ponudili da mi za 40 kuna više mogu gume natlačiti s dušikom što sam uvijek odbijao. I još nešto: zašto se montaža na aluminijsku felgu naplaćuje više nego na čeličnu i ako vulkanizeri ne stavljaju plastične obruče dok montiraju gumu na alu felgu i zašto su meni u 2-3 radnje odbili montirati gume na felge sa slike jer nisu bili sigurni da ju neće ogrebati premda su felge bile ravne. http://www.pohrani.com/f/1r/Hs/4vMAsxws/bbs-rm2.jpg Vulkanizeri..tc...tc...tc... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6155 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
evo da i tu pitam. kupujem prvi auto i trebam nesto rabljeno do 30k kuna. kakve su mi opcije? znam da su to oko 10 godina stari auti, e sad kolko je realno očekivati prijeđenih kilometara i općenito jel ima kakvih preporuka? barem okvirnih? najvjerojatnije budem pričekal ulazak u EU da vidim kak će se tržište ponašat, al ono veliki sam noob kaj se tiče kvalitete automobila, pa mi svaka preporuka iz vlastitog iskustva dobro dodje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6156 |
Guest
Datum registracije: Jun 2012
|
Ne možeš tako kupovat auto niti ti se išta može preporučit. Moraš znati barem otprilike kakav model auta želiš, nije isto kupit limuzinu kao passat ili reno clio, također je bitno koliko planiraš prelazit (dizel-benzin), koliko imaš para da ga održavaš, kakva ti je oprema bitna i sl. Uglavnom, šta god da kupiš ostavi si par tisuća kn sa strane za eventualne popravke, gume i ostalo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6157 |
Premium
|
Pa evo ovak Treba mi neki manji auto u rangu pola, astre, fabie itd. (clio mi je grdi ![]() htio bih da ima ABS i klima bi bila ok, al nije presudna. ne mislim puno prelazit jer do posla imam 5km. možda me dizel više privlači al uglavnom nemam tu nekog favorita, glavno da je izvedba motora solidna. isto tak jačina motora čim manja tim bolja radi cijene registracije. kaj se tiče djelova za auto normalno da čim jeftiniji tim bolji, al sam skuzil da o tome nema smisla razbijati glavu jer kad neke ode onda je to uglavnom skuplji dio ![]() ono kaj se meni sviđa su recimo A3 iz 98-e i toyota corolla 2002+. za audi znam da bi to bil promašaj kupovat tak stari auto, a corolla finu cijenu drži i (pre)jaki su motori. sad trenutno gledam malo vw polo, ok mi izgledaju, al neznam kolko drže realne cijene. još mi je oko palo na stila i alfu147. za stila sam čul da su imali problema sa elektronikom (CPU točnije). kolko je to točno i kolko je to bilo prošireno, neznam. alfa, zna se, kupuje se srcem a ne mozgom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6158 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() edit: Kad se priča od 30k autima, mene također zanima što je preporuka za te novce, inače mi se sviđa VW Bora, tipa ova .
![]() |
![]() |
#6159 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Halos sad si me sjetio, Bora V5 4m je cudoviste od auta. Jedan od najboljih motora koje sam ikad probao. Steta kaj dosta trosi jer moze bit goropadnik ali silky i gospodski a zvuk je mocan. Pravi sleeper za nasa podneblje. Ja bi rade nekog benzinca ak se puno ne vozi. TDI je dobar ali zna bit naporan u tak starijem auto, bar meni koji sam alergican na buku i vibracije TDI motora, valjda od posla gdje su mi samo takve aute davali. To je i doba kad vole otic stvari tipa, kuplung, amortizeri, svakojaki elementi ovjesa itd. Ak je bio ranije sreden onda je sigurno dobra kupovina. Skoro smo kupili 3008, benzinaca ali smo odustali srecom, mozda. Auto je dobro sklepan, iznutra djeluje super, bolje od svih ovih novih malih SUVova i sl. 135 tisucica sa jacom opremom. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 25.05.2013. u 19:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6160 |
muimerP
|
I ja tako mislim, ja bih probao naći nekakav dobar primjerak(najjradije 130ks 4motion ![]() Sa TDI motorima nemam problema jer ga trenutno vozim i nije tih, a ako je benzinac u pitanju onda idem samo na Hondu. P.s. Hint: TDI, sleeper, kec... ![]()
![]() |
#6161 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Svaki kojeg vidim a vidim ih dosta su u ocajnom stanju zajedno sa 90% dvojki. Zagorci obozavaju takve aute. Jucer sam na kvartu vidio jedinicu sa bakicom za volanom koja je bila tak trula da je bilo grdo za gledat. Sigurno da je TDI sa tom masom ubojica ali treba i ulozit da se to dotjera sto kosta ak nemas znanja i garazu. Cak i dobar 1.6d u jedinici moze iznenadit, bar putnike jer je osjecaj brzine u tom autu fenomenalan. Prica mi decko koji radi Linksu da si je kupil jedinicu, kao htio je stari auto itd i da ga je na kraju odpeljo na auto otpad jer se ne isplati sredivat limariju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6162 |
muimerP
|
heheh, je strgani su to auti. Umorni, ali za tu gore ekipu taman, samo gas... ![]() Čisto za info, za srediti jednu karoseriju od keca da ti neprohrđa za 2-3 godine treba puno novaca, vremena, poznanstava i volje da na kraju u njemu guštaš. Užasno nešto, tako da nemojte svaku trunku hrđe brojati na kečevima...bolje neide ![]() ![]()
Ishur´s Guide to Electronic Music Zadnje izmijenjeno od: Halos. 25.05.2013. u 22:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6163 | |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Citiraj:
Ovo za felge nisam doživjel...
![]() |
![]() |
#6164 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
@ Juan - za po cesti nema smisla, no za stazu ima. Štos kod toga je u tome što nije (toliko) ključan dušik, obzirom na to kako ga već ima gotovo 3/4 u zraku, nego u tome što nema vlage u dušiku. Visoke temperature u gumi uzrokuju pretvaranje kondenzirane vlage u paru čime raste tlak -> viši tlak od optimalnog -> brže trošenje guma. Naravno, ne znači da s dušikom u sebi guma ima uvijek istu temperaturu, samo je porast manje drastičan. Tako da je to možda jedan od razloga zašto je Ozren u GT-Ru primjetio bolju stabilnost s dušikom, osobito ako je to bilo nakon agresivnije vožnje. Razlozi koji bi eventualno bili pozitivni za dušik u cestovne svrhe je potencijalno sporija difuzija plina kroz stjenke gume (sporiji pad tlaka u gumama) i sporija razgradnja guma (s unutarnje strane), no razgradnja je kud i kamo brža s vanjske strane zbog mehaničkih oštećenja, UV zračenja, ozona, itd... U svakom slučaju, nema smisla za vulgaris automobile i gume ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6166 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Problemi sa CPU-ima? Misliš kompjuterima-niti jedan nije ima poroblem sa kompjuterima. Imaju problema ko i svi auti-tanke žičice na nekim spojevima koje izgube kontakt. Alfa ima relativno osjetljiv ovjes radi naših cesta-ima naprijed dvostruke aluminijske vilice koje su inače zaslužne za odličan ovjes. Stilo je dobar auto, 1.6 odlični motori, 1.8 ima varijator pa zna nekad otići i treba ga reparirati/zamijeniti (cca 1000 kuna), jtd još bolji motori, al jeproblem ko i kod svakog dizla starog 10 godina-prijeđeni km, jer realno, tko kupuje dizla da bi s njim radio 10 000km godišnje, to su jaaako rijetki ljudi, 10 godina star dizel ima minimalno 200 000+ km Uz sve ovo što si naveo, dizel ti se ne isplati kupovati, solidan benzinac bi te dobro služio kao npr. Grande Punto ali samo 1.4 16V sa 95KS, pa Yaris koji je malo manji od njega, Opel Corsa ona linija od 2006 godine koja je isti auto ko i Grande Punto (imaju isto podvozje, 1.3 jtd motor), isto tak i Toyote benzinci koje si spomenuo. Ak baš hoćeš dizla isto 1.3jtd Corsa/Punto ili Toyotin 1.4 motor Za 6500 ojra imaš odličnih Fiata Brava iz 2007/2008 godine, 1.6 16V 90KS, jesta da je malo motor preslab za 1200+ kg auto, al da se voziti sa 7-8 litara/100km, isto u toj klasi su i Opel Astre tih godišta Najbitnije, koliko para imaš za auto? Nemoj gledati marku, gledaj da za tu lovu kupiš čim mlađi i očuvaniji auto, bez obzira dal za tu lovu kupio i Clia. Potraži oglase auta u blizini, pregledaj malo te aute da dobiš neki dojam kak to izgleda. Tu ćeš dobiti savjete ljudi za aute koji oni voze jer su naravno, najbolji ![]() Ja sam isto u fazi kupovanja auta, al čekam ulazak u EU da vidim dal bude kakvih promjena. Auti možda nebudu pojeftinili, al za istu lovu , uvezen auto zna biti daleko očuvaniji, bolje održavan pa i opremljeniji nego naši modeli |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6167 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Ne znam što je toliko čudovišno u tom autu? Objektivno: uništeni VR motor kojemu je maknut jedan cilindar i jedan od najnepoželjnijih motora u golfu/bori uz 1.4. Subjektivno: lijepo to zvuči u leru kad je auto na mjestu, ali auto ne ide s tim motorom kad se povuče paralela sa potrošnjom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6168 | |
Premium
|
Citiraj:
nevjerojatno al uopće nisam gledao grande punto. mislil sam da ih nema u tom platežnom rangu, ipak su to noviji auti. izgleda da punto odnosi pobjedu. em su jeftiniji, em imaju odličan dizajn, em svi imaju opremu kolko gledam po njuskalu. i najbitnije, skoro svi su sa malom kilometražom. jel se kilometraža može provjeriti u svakoj stanici za tehnički pregled i dal znate dal saloni fiata daju probne vožnje? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6169 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6170 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Tek sad vidio, definitivno grande punto 1.4 8V. Taj po gradu (ZG) troši u prosjeku 7.5-8 L (tu je uključena zima, ljeto sa klimom...) Servisi jeftini, auto uopće nije loš. Mislim da se može ali nisam siguran dal se treba kaj platit, svi bi trebali davat probne vožnje ako imaju taj auto za probnu vožnju. Mislim da dalje od GPa ne trebaš gledat, jedino što bi trebao pazit su GPi oko 2006 dal je mjenjana letva volana, ako je super ako nije ta priča nije jeftina. Na kasnijim godinama su to popravili tako da iza tog nema problema. Ako ti treba još kaj detaljnije za GP pitaj, imao sam GP iz 2009 i napravio 80 000 km do prije 1 mj. EDIT: Bravo 1.2 je drek od motora u GP i to definitivno treba izbjegavat pod svaku cijenu jer puno troši a ne ide, ipak GP ima 1050 kg.
![]() |
#6172 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Syss, nemam apsolutno niš protiv Renaulta, dapače hehe Kod GP-a definitivno 1.2 motor ne gledati, 1.4 8V ko da fali par konja, al 1.4 16 je već stroj, a ista potrošnja ko kod 8V Bravo-pričamo u kontekstu njegovih zahtjeva, motori su svi dobri ak su održavani. Full Throttle-teško da bude itko skidao kilometre u tom autu, većina ih je kupljena u RH pa se može sve provjeriti. Osobno bih ovoga uzeo ak imalo je očuvan, savršena kombinacija, vidi mu opreme: http://www.njuskalo.hr/auti/fiat-gra...-oglas-6013040 Talijani rade odlično na plin, ne treba onih podmazivača niti paziti na "ganjanje" na plin. Ak si iz Zagorja, imš jedno odličnog mehaničara blizu Zaboka, a ujedno i bilokakvi dijelovi nisu problem. Al svejedno, pregledaj malo po oglasima što se sve nudi |
![]() |
![]() |
![]() |
#6173 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ja ne razumijem otpor prema Renaultima. Svatko ima svoje mišljenje i svoj ukus i to poštujem. Ja sam svog clia 2 2003 uzeo za 25k kuna i vozim ga 4 godine uz standardni servis. Troši kao upaljač jer je 1,2 8v. Malo mu je problem ići brzo oko Rijeke, ali inače povuče i do 180 km/h na ravnom ![]() Činjenica je da to nije pila ispod 4,5k okretaja, ali za gradsku vožnju k'o rođen ![]() Visoki okretaji i uvijek prvi na semaforu ![]() Znam da velik broj ljudi ima jači auto ,al meni je sasvim dosta. Kad okinem tuarega/bembaru/passata i ostale na "bratstvu i jedinstvu", imam nekakvo posebno zadovoljstvo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6175 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Moj rendilak ![]() Kupio ga maltene nevozenog od curinog djede koji ga je svake g uredno registrirao a zadnjih 8 g nije vozio i zato je ajmo rec propao ![]() ![]()
![]() |
#6177 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Zna li ko koji je preporuceni tlak u gumama za hyunda getz 2005, 67 konjskih gume su 155 80 r 13 nisu mi jasne nimalo oznake na vratima neki psi nerazumim ja to ![]() tamo pise 210kPa (30PSI) šta bi bilo 2.1 bar, šta se meni čini previše za tako mali auto Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 29.05.2013. u 18:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6178 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
A vozi na manje, samo nemoj plakat kak troši il kak se gume troše. Napumpaj na 2.0-2.1 i vozi. Kakve uopće veze ima veličina auta s tlakom?
![]() |
#6179 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
hahaha ma nije moj to je tetin ![]() ![]() a nekako mi se čini veći auto veći pritisak, nekako mi tako ide logika |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|