Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > A1
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.05.2013., 14:47   #3391
Xenon
Banned

Datum registracije: Oct 2005
40 kn je previše za najam bilo kakve opreme ...
Xenon je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2013., 15:04   #3392
sakomako
Registered User

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor MadBoY Pregled postova
Ne znam odakle se pojavilo tih 600kn.
Moze se i sada u ovim 3u1 paketima, koji nisu na optici, kupiti TV prijemnik, kosta 1500kn. Ako je ovaj na optici nesto napredniji, vjerojatno ce cijena biti samo veca od toga.
Ako placas 40kn mjesecno, moras placati 3 godine da dodjes do 1500kn.
To nije cijena prijamnika, već je to cijena prijamnika kada odeš od Amisa i ne vratiš opremu ili ako ju oštetiš i u tu cijenu su uključeni njihovi dodatni troškovi, koji su im zbog toga nastali. To nema veze sa stvarnom cijenom a tako je i kod B-Neta.

Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Evo opet tebe sa doživotno

Mene zanima samo to da će biti brža i kvalitetnija usluga sa pazi sad-manjom cijenom

Osim toga uz današnje uvjete i situaciju nije svakom zgodno pljunuti tih 600 ili koliko već kuna odmah, nekima više paše ovako...

Dakle meni ovako paše, manja cijena, bolja usluga.
Treba još vidjeti kaj će se promjeniti do kraja godine kad optika dođe do mene...
I meni paše manja cijena bolja usluga!

Ali mi ne paše da mi netko naplaćuje doživotno nešto što realno ne vrijedi 500 ili 600 kn ako i toliko kada se nabavlja na veliko i želi mi to višestruko puta naplatiti, a ne dozvoljava mi da ja kupim i instaliram svoju opremu iako je tehnički istih karakteristika kao i njihova!

Zadnje izmijenjeno od: MadBoY. 22.05.2013. u 16:09.
sakomako je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2013., 16:13   #3393
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor sakomako Pregled postova
To nije cijena prijamnika, već je to cijena prijamnika kada odeš od Amisa i ne vratiš opremu ili ako ju oštetiš i u tu cijenu su uključeni njihovi dodatni troškovi, koji su im zbog toga nastali. To nema veze sa stvarnom cijenom a tako je i kod B-Neta.
amisTV prijamnik – komplet (tv prijamnik, daljinski upravljač, vanjski naponski adapter i kabel) - 1.500 kn

Dakle to je cijena TV prijemnika. Druga je stvar sto ti mislis da kosta 500-600kn a druga je stvar njihovo pravo da stave cijenu kakvu hoce.
Staro 22.05.2013., 17:22   #3394
sakomako
Registered User

Citiraj:
amisTV prijamnik – komplet (tv prijamnik, daljinski upravljač, vanjski naponski adapter i kabel) - 1.500 kn

Dakle to je cijena TV prijemnika. Druga je stvar sto ti mislis da kosta 500-600kn a druga je stvar njihovo pravo da stave cijenu kakvu hoce.
Možda sam već dosadan ali idemo još jednom!

Cjenik telekomunikacijske mrežne terminalne opreme<sup style="vertical-align:super">1</sup>

<sup style="vertical-align:super">1</sup>Cijene se primjenjuju u slučaju da korisnik nakon raskida ugovora, prilikom promjene tipa priključne točke ili zamjene opreme ne vrati kompletnu i/ili ispravnu telekomunikacijsku terminalnu opremu, kao i u slučaju bilo kakvog oštećenja telekomunikacijske (mrežne) terminalne opreme.
Cijene izražene u zagradama ne uključuju PDV.

Dakle Amis mi nigdje ne daje mogućnost paušalnog jednokratnog plaćanja opreme, tako da više nemoram doživotno plaćati najam opreme.

Cijena je sigurno u slučaju jednokratne naplate paušala manja!

A evo i zašto!

1. Ja nisam vlasnik te opreme i u slučaju odlaska od Amisa ja njima tu opremu vračam, dakle ne posjedujem je. A niti mi ne treba jer mi vrijedi jedino kod Amisa.

2. Jednokratnom paušalnom naknadom Amisu praktično tu opremu platim odjednom tako da im vračam sredstva da mogu dalje investirati, jer ne trebaju dizati kredit za opremu i čekati da im ja svaki mjesec dio te opreme platim, zato je sigurno manji iznos od onog u cjeniku!

Jesu li ova dva razloga dobra i povoljna za Amis? A meni koji ću vjerojatno ostait trajni korisnik je na kraju povoljnije. I ne kažnjava me se u odnosu na leteće korisnike koji dolaze kod Amisa samo da pokupe akciju i onda bježi dalje.

Postoji i treća mogućnost a ta je da Amis kaže da se nakon 24 ili 36 mjeseci postojeći korisnici oslobađaju daljnjeg plaćanja mjesečnog najma opreme.

Ali onda to treba pisati u ugovoru!

Zadnje izmijenjeno od: sakomako. 22.05.2013. u 17:31.
Staro 22.05.2013., 19:18   #3395
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Sve to znam. Samo zelim reci, ako ti ponude da platis uredjaj odmah, vjerojatno ce biti iznos 1500 kn. Nema veze sto pise da je to u slucaju ako vracas ili ako je osteceno, tih 1500 kn je cijena tog uredjaja, samo sto pise na drugaciji nacin.
Staro 22.05.2013., 20:22   #3396
sakomako
Registered User

Citiraj:
Sve to znam. Samo zelim reci, ako ti ponude da platis uredjaj odmah, vjerojatno ce biti iznos 1500 kn. Nema veze sto pise da je to u slucaju ako vracas ili ako je osteceno, tih 1500 kn je cijena tog uredjaja, samo sto pise na drugaciji nacin.
Neće biti. Oni ga nabavljaju na veliko direktno od proizvođača. Da sam ja na mjestu Amisa zadovoljio bih se sa nabavnom cijenom , jer mi ju korisnik plati odmah a uređaj je i dalje moj.

Objektivno cijena uređaja na veliko je cca 350 do 400 kn.Pa ako zatraže više od toga još su i zaradili.

1500 kn je kad ne vratiš uređaj, tako da je realno pola ili manje od toga. A i njima su u interesu zadovoljni i trajni korisnici. Zato kažem papir i olovku u ruke i zatražite ili paušal ili ograničeni rok za plačanje mjesečnog najma.

Pa i lizing ne traje vječno!

Ako su razumna tvrtka, a do sada su to pokazali, uvažit će primjedbe korisnika i dati neku realnu cijenu ili realni rok!

Potez sa trajnim najmom podsjeća na T-com i nikako im nije na čast!

Osim toga osnovni posao su im usluge a ne iznajmljivanje opreme!

Zadnje izmijenjeno od: sakomako. 22.05.2013. u 20:30.
Staro 22.05.2013., 21:28   #3397
New One
Premium
Moj komp

New One's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Daj neki link na tu opremu za koju tvrdiš:

"Objektivno cijena uređaja na veliko je cca 350 do 400 kn."
New One je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2013., 22:21   #3398
sakomako
Registered User

Citiraj:
Autor New One Pregled postova
Daj neki link na tu opremu za koju tvrdiš:

"Objektivno cijena uređaja na veliko je cca 350 do 400 kn."
Znam cijene od DCM-a i to proizvođačke, pa onda niti ove ne bi trebale biti puno veče!
Staro 23.05.2013., 09:07   #3399
Feyd
hungry, for a little more

Feyd's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Ako se mogu uključiti.

Mislim da vam neće dati jednokratni otkup ili prestanak plaćanja paušala na optici. Zašto?

Pa što ćete učiniti po pitanju toga? Vratiti se na bakar? Čekati T-Com da razvuče još jednu optiku i ponudi je po popularnim HAKOM cijenama?

Druga je stvar bila na bakru gdje si mogao na Iskon, Optimu, H1, negdje B.net, negdje BTNet.

Mislim da se razum naglo pomućuje pred širokom pustopoljinom izostanka konkurencije, a ljudi misle da je isključivo HT inherentno loš.

Možda i griješim, živi bili... svakako javite što vam odgovaraju na molbe.
Feyd je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2013., 09:46   #3400
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Znam cijene od DCM-a i to proizvođačke, pa onda niti ove ne bi trebale biti puno veče!
Da li znas koji model uopce amis kotisti ili su po tebi svi ti stbovi isti?
Staro 23.05.2013., 10:32   #3401
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Citiraj:
Objektivno cijena uređaja na veliko je cca 350 do 400 kn.Pa ako zatraže više od toga još su i zaradili.

1500 kn je kad ne vratiš uređaj, tako da je realno pola ili manje od toga. A i njima su u interesu zadovoljni i trajni korisnici. Zato kažem papir i olovku u ruke i zatražite ili paušal ili ograničeni rok za plačanje mjesečnog najma.
Opet ti o tih 300-400 kn. Bez obzira za koju cijenu Amis nabavavlja taj uredjaj, nece ti ga pokloniti.

Oni cijene taj uredjaj 1500 kn. Znaci ako ga ne vratis ili ako ga vratis ostecenog ili bez potrebnih kablova, naplate ti 1500 kn jer toliko kosta taj uredjaj! Toliko oni procjenjuju da je trosak nabavke novog uredjaja.
Bez obzira da li ga oni nabavljaju za 300 kn ili 3 kn ili besplatno oni kazu da kod njih kosta 1500 kn.
Staro 23.05.2013., 11:19   #3402
sakomako
Registered User

Citiraj:
Opet ti o tih 300-400 kn. Bez obzira za koju cijenu Amis nabavavlja taj uredjaj, nece ti ga pokloniti.

Oni cijene taj uredjaj 1500 kn. Znaci ako ga ne vratis ili ako ga vratis ostecenog ili bez potrebnih kablova, naplate ti 1500 kn jer toliko kosta taj uredjaj! Toliko oni procjenjuju da je trosak nabavke novog uredjaja.
Bez obzira da li ga oni nabavljaju za 300 kn ili 3 kn ili besplatno oni kazu da kod njih kosta 1500 kn.
Nemam se namjeru dalje prepucavati. Tko hoće neka plaća što hoće. A oni koji imaju interesa da doživotno ne plaćaju najam neka urade kako sam rekao. Ovime je daljnja diskusija oko cijena završena jer smo postali dosadni i spamamo bespotrebno ovu temu.

Samo da napomenem da se radi o elektronici nabavljenoj iz Kine i mislim da sam time sve rekao o nabavnoj cijeni. Na kutiji može pisat što god žele i staviti cijenu koju žele. Gornju granicu su postavili, a mi kao korisnici možemo tražit što hoćemo i koliko hoćemo. Sve je stvar dogovora. Oni trebaju mene kao korisnika, a ja ne trebam njih. Tako da što oni kažu za cijenu opreme je njihova stvar, al se tu ipak ja pitam kao korisnik, a ja kažem bar za sebe no pasaran sa takvim stavom Amisa oko najma opreme!

Razmislite da će za 5 godina internet preko mobitela biti bagatela i svugdje dostupan. Pa neka onda razmišljaju o svojo mreži i budućim korisnicima i cijenama najma opreme!

Vremena se mijenjaju pa ako žele biti kao T-com neka razmisle o svom opstanku.

Kod mene je u zgradu došao DCM, obećali brda i doline, nakon što su došli u godinu dana digli cijene tri puta i ljudi im otišli. Ja ostao 6 godina radi interneta. U međuvremenu su postali B-Net. Danas im mreža stoji sa iskorištenjem ispod 30% ako i toliko i to u mojoj zgradi gdje teoretski mogu imati 190 korisnika, a trenutno još uvijek nema konkurencije, i mreža je njihova, pa ne plaćaju 60kn mjesečno za lokalnu petlju T-comu! Međutim kako se DCM ponašao na početku, ljudi im više ne vjeruju i ne žele sada kod Bneta, iako je višestruko povoljnije sve što nude u odnosu na trenutnu konkurenciju koja je dostupna u mojoj zgradi.

Kada je došao Amis ja zbrojio 2 i 2 i otišo kod njih. Dosada sam kod njih skoro 7 godina. I mislim ostati i dalje. Ali ako se počnu ponašati ovako kao što je sad hvala lijepa i doviđenja bilo mi je drago al ne dam da netko od mene pravi kravu muzaru!

Ako će biti fer ostajemo i dalje a ako ne, bilo mi je drago dok je trajalo, jer mogu ja i bez optike, ali se ne dam raditi budalom!

Pošaljite im zahtjev da vidimo kako se misle ponašati, pa ćemo onda kao korisnici i mi znati što i kako nam je činiti?

Ja mislim da će ipak poslušati zahtjeve korisnika!

I ne zaboravite ulaskom u EU neke stvari će se ipak morati promijeniti!

Evo ovime završavam diskusiju. Špranca je na netu pa tko hoće poslušati neka napiše zahtjev i pošalje, a najbolje je napismeno i preporučeno! Tko želi biti doživotna krava muzara meni svejedno!

Zadnje izmijenjeno od: sakomako. 23.05.2013. u 19:59.
Staro 23.05.2013., 13:25   #3403
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Vrlo je čudno da su napravili takvu jednu grešku u koracima. Uglavnom, da su cijenu najma opreme uključili u mjesečnu naknadu usluge nitko ne bi ništa rekao.
FitzTN je online   Reply With Quote
Staro 26.05.2013., 11:32   #3404
SrKi
Premium
Moj komp

SrKi's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor FitzTN Pregled postova
Vrlo je čudno da su napravili takvu jednu grešku u koracima. Uglavnom, da su cijenu najma opreme uključili u mjesečnu naknadu usluge nitko ne bi ništa rekao.
u potpunosti se slazem, jer ocito ne postoji opcija bez iznamljivanja. makar sam bio u amisu neki dan, odmah je gospoda pripomenula da se na cijemu nadodaje 40tak kuna + 20tak za jos jedan uredaj za dodatni TV, tako da nije bilo "čitaj sitna slova i pazi sto potpisujes".
SrKi je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2013., 13:16   #3405
Xenon
Banned

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor SrKi Pregled postova
u potpunosti se slazem, jer ocito ne postoji opcija bez iznamljivanja. makar sam bio u amisu neki dan, odmah je gospoda pripomenula da se na cijemu nadodaje 40tak kuna + 20tak za jos jedan uredaj za dodatni TV, tako da nije bilo "čitaj sitna slova i pazi sto potpisujes".
da ali na cjeniku nigdje ne piše po paketima, piše samo za minute razgovora one sitne brojke ali za najam skroz dole poslije dodatnih opcija koje malo tko čita!
Xenon je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2013., 10:27   #3406
Gism
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2010
Gdje je sve ta njihova optika dostupna?
Gism je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2013., 13:36   #3407
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Javili mi se danas iz Amisa da su im iz T-Coma rekli kako "Nema tehničkih mogućnosti za novi priključak"

Ajmo vidjet hoće li T-Com isto to reći...
Staro 30.05.2013., 15:56   #3408
Cilim
Premium
Moj komp

Cilim's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Autor Gism Pregled postova
Gdje je sve ta njihova optika dostupna?
Prenosim sa stranica HAKOM-a:

Utrine, Zaprudje, Vrbani, Siget, Trnsko i Savski gaj.
Cilim je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2013., 22:36   #3409
Lud76
Leteći medvjedić
Moj komp

Lud76's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Za ovo ljeto Amis najavio odgovor na vdsl H1 telekoma, pa ajmo vidjeti
Lud76 je online   Reply With Quote
Staro 06.06.2013., 00:01   #3410
viper
super user
Moj komp

viper's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Arrow

To sam si ja i mislio da ce bit . Go Amis !
Staro 06.06.2013., 09:52   #3411
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Po mojim saznanjima nista od toga...
Staro 06.06.2013., 14:43   #3412
Lud76
Leteći medvjedić
Moj komp

Lud76's Avatar

A tvoja saznanja su koja?
Staro 06.06.2013., 17:03   #3413
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Citiraj:
Autor Lud76 Pregled postova
A tvoja saznanja su koja?
Da ostaju pri opciji FTTH kao superiornoj opciji, a evo cuo iz drugog izvora da je u testnoj fazi.

Zadnje izmijenjeno od: Bono. 06.06.2013. u 18:25.
Bono je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2013., 19:59   #3414
Lud76
Leteći medvjedić
Moj komp

Lud76's Avatar

Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Da ostaju pri opciji FTTH kao superiornoj opciji, a evo cuo iz drugog izvora da je u testnoj fazi.
Amis Telekom Sad smo provjerili s kolegama, ovu uslugu mozes ocekivati tijekom ovog ljeta.

sa fejsbuka, valjda ne lažu

a optika, o tom potom
Staro 06.06.2013., 20:10   #3415
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

da, izgleda da će i Amis uskoro - jedva čekam

tor je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2013., 21:19   #3416
viper
super user
Moj komp

viper's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Lightbulb

i na twitteru ,čisto da potvrdimo gradivo
<blockquote class="twitter-tweet"><p>@<a href="https://twitter.com/viperrh">viperrh</a> kod nas mozes ocekivati tu uslugu tijekom ljeta. O svemu cemo pravovremeno vas obavijestiti.</p>&mdash; Amis Telekom(@amistelekom) <a href="https://twitter.com/amistelekom/status/342717061258158081">June 6, 2013</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
<script async="" src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
Staro 06.06.2013., 21:25   #3417
Lud76
Leteći medvjedić
Moj komp

Lud76's Avatar

Nadam se samo da će se moći napraviti aneks ugovora...
Staro 09.06.2013., 22:14   #3418
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Ima li netko iskustva radi li Amis TV preko Wlana i kakva konfiguracija za to mora biti?
Staro 12.06.2013., 23:59   #3419
1v4n
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
Ima netko problema sa netom? Meni je cijeli dan net ultra usporen, nekih 30 Kbps...
1v4n je offline   Reply With Quote
Staro 23.06.2013., 10:48   #3420
Cilim
Premium
Moj komp

Cilim's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Proslo je dvadesetak dana od kad je Amis planirao zapoceti radove na svjetlovodnoj distribucijskoj mreži za naselja Siget, Trnsko i Savski Gaj (30.05.2013), kako je za objekat pristupne centrale izabrana zgrada Trnsko 21d (tehnološki prostor za smještaj EK opreme), dali neko od forumasa iz te zgrade ili susjednih zgrada moze potvrditi da su planirani radovi zapoceli.
Cilim je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na