|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
(riješeno) Grijanje chipseta na matičnoj
Promjenio sam hladnjak(Coolermaster Hyper TX3 EVO) na otključani P II 555 BE(B55),sve 5. Temperatura CPU-a pala sa nekih 54°C na 37.Samo me iznenadio skok temp. chipseta. ![]() temp. chipseta prije ugradnje hladnjaka ![]() temp. chipseta poslije ugradnje hladnjaka Jedino što vidim kao logično objašnjenje zagrijavanje chipseta je promjena hladnjaka koji po logici crpi više struje.U pravu ili ne? Još kako to obično biva kad nešto radim,pa se upali lampica kad sve završim,dok sam već vrpao mogao sam promijeniti pastu na chipsetu.Vidjet ću razvoj događaja pa ću i to pokušati.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
to je Nvidijin chipset.nista cudno.Nvidijini chipseti su poznati po grijanju.tvoje temperature su jos super ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
ništa čudno, pogledaj kako ti novi vent na novom hladnjaku stoji i puše, prema van, jelda? Na starom/stock hladnjaku se zrak "rasipao" pa je dio puhao i po chipsetu. 62° je čak i podnošljivo za nvidiju, nagledao sam ih se koji idu i do 80° |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
vidiš toga se se nisam ni sjetio,potpuno si u pravu.Čista logika.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nalijepi gore neku 40mm zujalicu sa neke stare grafe ili famozni plavi Zalmanov pasivac pa ćeš imati manju temperaturu.
![]() |
#7 |
Premium
|
Zadnje izmijenjeno od: GetRight. 21.05.2013. u 12:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
ne mjenjaj ništa, stavi neki tihi vent ili bilo koji koji se starta na 5V ( crvena+crna sa flopy strujnog konektora) da puše po hardovima i taman će i chipset ohladiti za 10ak stupnjeva |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|