|
![]() |
#1 |
Axl Rose
Datum registracije: Feb 2008
|
(riješeno) gasenje kompa zbog napajanja ili graficke?
Pozdrav prije jedno tjedan i pol netko s foruma mi je sastavio ovu konfiguraciju. AMD CPU Desktop Athlon II X4 750K MSI Main Board Desktop AMD A75 KINGSTON ValueRAM DDR3 SDRAM Non-ECC (4GB,1600MHz(PC3-12800) MSI HD7790 OC, 1GB D5, 2xDVI, DP, HDMI HDD Desktop TOSHIBA DT01ACA050 (3.5", 500GB, 32MB, SATA III-600) Zalman micro tower case black Chicony Active 80Plus 400W ATX PSU Genius Zvučnik HF 1250B PANASONIC RP-HT161E-K Futura-It.hr 3,544.88 Kn Besplatno sastave i dostave + ako išta znaci mozes osvojiti poklon bon 500kn ja narucio, sve došlo, digo windowse.. ali svaku igru koju sam instaliro (LOL i planetside2) nakon 5-10 minuta igranja ugasi se komp??! ima neko ideju zašto? nemoguce da se pregrije od takih igara a i novi je komp.. instaliro sam core temp i temp jezgri mi je u idle 2-3 stupnja to je isto nemoguce jel?.. ne kouzim.. moze pomoc? eo instlairo i HW monitor.. temp grafičke 78 C bez da ista radim, nekon sto uđem u igru odma se diže na 87 srupnjeva.. nakon 2 minute u igri.. ima neki program da vidim kolika je temp napajanja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Komp ti se gasi najvjerojatnije zbog zaštite.... Prvo provjeri u biosu na koliko je namješteno da se ugasi.... Drugo provjeriti tempu na procu a i ova tempa na grafulji mi je isto prevelika.... Iako koliko citam ekipa iz future it je normalna i susretljiva...nije loše da njih mozda prvo pitaš ako ti se neda zezat s time... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Axl Rose
Datum registracije: Feb 2008
|
hvala na brzom odgovoru.. Nazvo sam njih, i objasnio.. Kaze mi lik da prvo pogledam dal mi se uopce vrti vent na grafickoj xD ako da, onda da probam instaliraf msi afterburner i da vidim dali mi mozda nije na automatski ili tak nesto.. Di da vidim koja mi je max temp za gasenje u biosu? I kolika bi ona trebala bit? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Previsoke su to temp za grafičku. Pogledaj da li nije došlo do kratkoh dodira harda i grafe npr. i automatski ti zgore procovi za ventove. Pogledaj da li se vrte. Nevažno koja ti je max i koja bi trebala biti, ovisi o komponentama, nesmije doći ni blizu tih temperatura. Grafička ako sama po sebi jako brzo dobije na temperatri gasi se komp. Isto sam ja imao, niisu mi se vrtili ventovi, poslao na reklamaciju, dobio novu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Drago mi je da si to riješio....uostalom ako su ti dečki rekli da otvoris sumnjam da bi ti to ponistilo garanciju na konfu taman ako je i postojala naljepnica.... Kako god okrenes si na dobitku jer je garancija na komponente vrlo cesto veca nego na konfu... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|