Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.12.2012., 23:25   #1
Locutus of Borg
Premium

Locutus of Borg's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Cool DD-WRT preporuka (T-com pokidao wifi)

Nedavno je t-com nešto mrdao oko konfiguracije i namrdao tako da ne mogu podesit wireless na ruteru (tg-782)
podesim ga, sve radi ok par sati i odjednom prebaci na neku preddefiniranu vrijednost.
ista stvar je kad ga podesim preko user.t-com.hr, studenti u szk isto pokušavali namrdat, al bezuspješno. na kraju tehničar donio još jedan takav i sad mi jedan ganja internete, a drugi bežične mreže...

e sad, trebam preporuku nekog linksysa dobavljivog u linksu, u koji se može nagurat dd-wrt.. može imat adsl modem u sebi, ali i ne mora
ako ima adsl modem, poželjno je da dobro radi sa lošim linijama (52dB gušenje )
Locutus of Borg je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2012., 23:52   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ako nemaš njihov VoIp (čitaj IMS) a po mogućnosti ni MaxTv onda preuredi konfiguraciju na način da ubiješ njihov remote.
Kada to napraviš više neće moči povlačiti njihove idiot postavke sa ACS - a.
Potraži malo, već je bilo xy tema sa istom / sličnom problematikom.
Nikky je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.12.2012., 01:25   #3
Rain Man
Premium

Datum registracije: Feb 2005
Meni su nakon 45 minuta poziva rijesili stvar preko ACS-a. Ako su ti dali drugi uređaj, spoji njega kao modema.
Rain Man je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2012., 12:31   #4
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Isti slučaj i kod mene. Kad je ruter počeo gubit postavke, dobio sam novog i radi već godinu/dvije sa mojim postavkama.
Staro 22.12.2012., 12:41   #5
Locutus of Borg
Premium

Locutus of Borg's Avatar

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Ako nemaš njihov VoIp (čitaj IMS) a po mogućnosti ni MaxTv onda preuredi konfiguraciju na način da ubiješ njihov remote.
Kada to napraviš više neće moči povlačiti njihove idiot postavke sa ACS - a.
Potraži malo, već je bilo xy tema sa istom / sličnom problematikom.
0 bodova. to sam prvo probao
čak je i šljakalo neko vrijeme pa se nešto bio zblesirao i više mu ne mogu napucat preuređeni config (neće bootat).

Citiraj:
Autor Rain Man Pregled postova
Meni su nakon 45 minuta poziva rijesili stvar preko ACS-a. Ako su ti dali drugi uređaj, spoji njega kao modema.
još jednom 0 bodova.
acs divlja na mom dslamu. on mi i pošalje krive postavke. trenutno je ubijena mreža na acsu i taj je kao modem, a drugi je kao ap. tu i tamo mi se pojavi još jedna bežična mreža, pa nestane

Citiraj:
Autor D1viry Pregled postova
Isti slučaj i kod mene. Kad je ruter počeo gubit postavke, dobio sam novog i radi već godinu/dvije sa mojim postavkama.
nope, sa drugim ista stvar..

znači, htio bih neki dobar dd-wrt, jer osim što se thomson grije ko sumanut, wifi signal mu je katastrofa (na strateški najvažnijem mjestu u kući gubim signal (tamo gdje svi idu pješke) )
Staro 22.12.2012., 14:19   #6
Rain Man
Premium

Buffalo, Netgear, Asus, D-Link, Linksys, Airlive i Tp-Link su prodavali routere na nasem tržištu koji podržavaju dd-wrt. Moja preporuka je da biras neki sa Broadcom SOC-om (netgear, linksys, asus) iako ja sam imao i dobra iskustva sa atheros-om i ralink-om.
LINK

Ja imam Linksys E3000 zakacen na sx763 i sa vec sad starijom verzijom firmware-a (14929) radi 2 godine bez i jednog problema. E3000 nema vanjske antene, ali 2.4 signal je stabilan po cijeloj kuci. 5GHz je manjeg dometa no kad ga ulovim on je brzi.

Probaj nabaviti Asus N16, Buffalo G300NH ili neki od Linksys-a (prije ovih novih verzija s Marvellovim chipsetom). Ako ti je to izvan buđeta, imas D-Link dir 300 (dir-600) koji su oko 150kn i na njih ide dd-wrt bez problema.

DIR-300 ima vanjsku antenu no kod mene i sa podesavanjem i nadogradnjom antene signal mu je uvijek bio lošiji i veza sporija nego na E3000. Nije da ti predlazem bezantenskoga linksysa vec da pazljivije biras i gledas na druge stvari osim antene.
Staro 22.12.2012., 14:53   #7
Locutus of Borg
Premium

Locutus of Borg's Avatar

za oko mi je zapeo Linksys WRT54GL, ima ga u linksu za 500 novaca
koliko vidim, ima broadcom chipset u sebi..

Inače, budžet neka bude 500 kn (i recimo 50 kn gore-dolje) jer planiram jednog dana stavit ga u hodnik na zid - kad konačno kupim dovoljno utp-jca i provučem po cijeloj kući pa kompletnu mrežu preselim nekud gdje neće smetat (između ostalog)
Staro 22.12.2012., 15:47   #8
Rain Man
Premium

Znam da je WRT54GL jos i danas cesto preporucivan uredaj, ali to je prahistorijski uredaj u usporedbi sa modernim routerima. Ima samo B i G antenu, ima samo 100mbit lan, spori proc i malo memorije. Iskreno, za 500kn baceni novci.

Za iste pare se znalo nabaviti N16 ili G300NH (sad su trenutno skuplji). Ja sam svojeg E3000 uzeo za 550kn novog (doduse preko oglasnika). TP-Link WR1043ND je novi u trgovini 450kn, a debelo jaci uredaj. TP-Link WDR4300 na nabavi krece od oko 600kn, a to je svemirski brod u usporedbi sa 54GL.
Staro 22.12.2012., 16:20   #9
Locutus of Borg
Premium

Locutus of Borg's Avatar

zato i jesam tu
baš gledam specifikacije za wdr4300.. i još ga ima u linksu, a nije pretjerano skuplji od linksysa. bude on do nagodinu upogonjen

tnx
Staro 22.12.2012., 16:58   #10
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Od gore spominjanih routera bi preferirao Asus RT-N16 ili TP-Link WR1043ND.
U vezi TG782 i edita konfiga, rekao bih da sigurno u nečemu griješite i ostane vam remote aktivan.
Ako je konfig uredno pročišćen nema šanse da acs i remote išta mijenja.
Nikky je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.12.2012., 17:06   #11
Locutus of Borg
Premium

Locutus of Borg's Avatar

config je radio, ali se jednom prilikom nešto zblesirao ruter i morao sam ga resetirat na tvorničke. valjda je u tom momentu i povukao i nekakav update softvera i sad kad mu pošaljem taj isti fajl - neće bootat..

što se tiče asusa i tplinka, asus mi je dosta skuplji od planiranog budžeta pa ostaju u igri 2 tplinka..
Staro 17.05.2013., 21:57   #12
Locutus of Borg
Premium

Locutus of Borg's Avatar

bump
prije par dana mi stigao wdr4300.. stavio sam dd-wrt i zasad radi ok.. ali.. nema ntfs podršku
vrtim malo po openWRT wikiju i čini se da bi mogao radit ntfs, ali je sve nekako čudno napisano. ima netko neki quick-guide za dd-wrt -> openwrt + ntfs + torrent?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno