|
![]() |
#32911 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32916 |
Registered User
Datum registracije: May 2009
|
Glede ovoga s pravima i obavezama biciklista! ukoliko ne postoji biciklisticka staza kakvo je pravilo za voznju bicikla? Vozi li se cestom, kojom stranom i smije li se voziti tramvajskom pruugom! Mislim i dalje cu voziti tamo gdje ima vise mjesta! ali me zanima i pravilno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#32919 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Ako nema ucrtane biciklisticke staze na plocniku, bicikl se mora voziti po cesti s desne strane. Na prugu se ne smije. To znaci da se po Maksimirskoj moras voziti izmedju auta i tramvaja, milina, a ja bas volim tramvajsku prugu ![]() Skuli je odustao jer se boji da bu sklisko, cekam Sandu da mi se javi, ali tko zna gdje je ona i je li u HR (to je za nju normalno), tak da mozda budem imao jedno slobodno mjesto za Psunj (ali treci bajk ide u dijelovim na straznju klupu). Za sad smo Night i ja ziher. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32920 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Glavni problem je upravo pruga+pola metra. Ne smiješ voziti npr. po Ilici u smjeru Črnomerca jer postoji pruga + jedan trak ceste: po pruzi ne smiješ ići, a pola metra od rubnika je pruga. Po cestovnom traku ne smiješ ići jer si predaleko od rubnika. Iz iskustva, pajkani mi rekli tako. A oni znaju najbolje, ne? ![]()
![]() |
#32922 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
To je jasno kao dan, spomenuto kad smo nabacili kratku raspravu max željac i ja ![]() Osjećam se prilično tjeskobno kad se vozim gradom, ljudi bilo u autima ili bez njih te ni pol posto ne šljive. ![]()
![]() |
#32926 |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
Ziher sam i ja za Psunj ![]() Vjerojatno cu dusu ispustit, al sta ces, i to je za ljude. Ak netko treba nosace, cijene su 15kn osnovni nosaci + 35kn nosaci za bicikle po danu za Thule nosace. Nazalost treba se uzeti za cijeli vikend pa to bude 100kn. Ja ih idem u petak popodne pokupiti
![]() |
#32927 |
Ubijate mi flow ;)
Datum registracije: Mar 2013
|
Probala Propheta maloprije ![]() Kao da je slagan bas za mene ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32929 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2012
|
pitanje za vlasnike malih gradskih automobila tipa clio/swift/polo. da li bicikl stane U takav auto? sa spuštenom stražnjom klupom i skinutim prednjim kotačem, ofkors. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32931 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Prisutan :)
HIiM raja, evo me među zemljanima još uvijek, sinoć stigao u Istru, čitat će se. Za Psunj i dalje sam i ja ziher, aBd. Ovo je samo moja prijava, idem samo još nekaj obavit pa večeras natipkam ponovo ljudove...raja smo ![]() nemojte zahatorit što se nisam javljao, ali kako je bilo...jaoooo ![]()
![]() |
#32932 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Stane i u Swifta. Danas sam ispizdio s montazom GXP Team BBa, od trivijalne stvari nastala je nauka i veliki gubitak dana, tak da nisam vidio Strmopec. Odsarafim stari, vidim treba jedan spacer, zasarafim novi, kadli pogon ima lufta. Montiram po prvi puta pa reko' mozda su bila dva spacera, ali ono, bio sam ziher da je bio jedan. Stavim dva, preveliko trenje, pedale se jedva okrecu. Pa jedan, pa dva, pa nijedan, pa gledam da nije ostala stara plastika na osovini - nije, i tako nikako da pogon sjedne. Kontaktiram Ricea, Destru, a na koncu i Zmiju i informiram se o iskustvu s GXPom, i pitam da nije neka razlika izmedju vulgaris GXPa i Teama? ![]() Izmjerim downtube, vratim stari BB - iiii sve stima ![]() Uzimam subler u ruku i sad vec mjerim oba BBa, i ovaj novi Team je ravno 67mm, a stari 68mm - kako je to dovraga moguce! Normalno da sam vec lud, i sve bi najradije bacio. Kod Zmije sam uzicao 0.7mm i 1.75mm spacer, s manjim ima jos mrvicu lufta, s vecim imam mrvicu trenja. U medjuvremenu cekam Destra da dodje doma i javi s kojim debljinama spacera raspolaze, te u sumrak od njega dobivam jos jedan 1.75mm. Sad vec imam 2x1.75mm, sto je tocno koliko meni treba. Danas samo 49km po gradu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32933 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Kad smo kod prevoza, moji iz kluba osposobili prikolicu za cca 14 kom. bicikla. Sistem je jednostavan, bicikl se ne rastavalja, nego se prednji točak objesi gore za kuku, dole učvrsti vezicom (stoji uspravno). Prva vožnja bila prošle nedelje do Krašića. Mi ostali u minibus, sve proteklo pravo. Moram spomenuti, pohvaliti domačine SD "Miljokaz", na odličnom dočeku (od vina pa dalje) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32935 | ||
Premium
Datum registracije: Jul 2009
|
Citiraj:
Citiraj:
Eto nakon dosta gledanja, polako sam odabrao nekoliko favorita. 1. Ghost EBS Pro 2012 (s gotovinom bi ispao oko 7300 s 5% popusta) 2. Univega Alpina HT-550 30-G XT (oko 5600 kn s popustom) E sad, budući da do petka u DSG-u traje akcija 20% popusta na sve bicikle, u željeni cjenovni rang upao bi i ovaj bicikl : 3. Univega Alpina HT-560 30-G XT (oko 6700 kn s popustom) To je otprilike sve kaj sam uočio da ima solidnu opremu za te novce, u drugim dućanima ( sa svojim dosta ograničenim znanjem) nisam našao ništa vrijedno pažnje, no možda i griješim al svakako bih htio čuti dojmove o ova 3 navedena gore, a ako imate i koji drugi prijedlog, slobodne recite. Da još napomenem, veličina rame na starom bicu bila je 19 '', a visok sam oko 178 cm. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#32936 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Od ova tri ti je situacija ovakva: Ghost i jeftinija Univega su tu negdje po opremi. Dakle, Ghost je preskup. Skuplja Univega ima bolje kocnice i vilicu, ostalo je tu negdje. Po meni se isplati nadoplatiti tih 1100kn ako lova nije tolki problem i uz pretpostavku da ces bicikl voziti po terenu za koji je namijenjen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32937 |
Registered User
|
kako ide, kad neide :)
HIiM raja, mtBAjkeri/ce kako nas nebu deda furt špotal kaj ne vozimo ceste, jer je dobar kardio-trening, uzmem ja svake godine par dana pa nekaj odvezem, tako je ove godine palo da odvrtim do svojih u Rovinjsko selo, na trekkingu focusu, sa sve bisagama, a sam bic teži ravnih 15,98 kg (sa nosačem bisaga, 2 bidona, rogovima...) Jest i pit-stopovi: 1. dan: Soblinec-Ogulin (Sabljaci) 142 km 2. dan: Ogulin-Kastav 120 km 3. dan: Kastav-Učka-Rov. selo 90 km Zadnji tjedan prije starta u nedjelju (12.Maja) sam gled'o da završim sve poljske poslove na selu doma (vrt, trava, živica, kompost, strikina trava-greška 1) tako da sam odbacio Sljeme, vrtio samo na poso i radio 2 noćne za redom čet i pet, a u nedelju start-greška 2. Pripremim sve, noć prije spavam cca 6h-greška 3 i krenem u nedelju ujutro posle Sv.Mise okolo 8,40h. Uvjeti suvi, temp eXtra, do Ogulina sam stigo za 6h14min, avg oko 22.5 km/h. Odmora sam imo sve skupa oko 1h, nije bilo potrebno jer praktično do Duge Rese i nema pravih visina. Dolazak u Og, obilazak raje, smeštanje kod jarana, igra sa njihovim sinom (3god) do 22h, leganje oko 22,15h, buđenje u 5h, greška 4 (premalo sna). Start oko 6h preko Hreljina, Gomirja...e tu počinje show. Tijelo traži sna, a ja mu nemam kako udovoljit, agonija, sve pogledavam oko sebe gdje da se pružim, ali bez cca 3-4h znam da nema smisla, a tolko nemogu priuštit. Prvo me počinje koža bolit na dodir (prvi simptom početka groznice, pa mi postaje ladno, navlačim sve što imam i dalje mi ladno. Snage u nogama ko Hektor, ali mi se spava. Stajem i protiv bolova uzimam 1 tabletu pain-killera zaldiara, i lupoceta jer osjećam da me fata temperatura lagano i žvačem pljeskavice i nastavljam dalje. Snage u nogama ima, ali brzina ne prelazi 15 km/h, reko dobro je, glavno da se muvam, penjanje konstantno...Gomirje...e tu me obilaze kola hitne pomoći i u drugom trenu ja se vidim kako mi daju infuziju (ovo je nuspojava zaldiara, tako da to nesmiju da uzimaju labilne osobe, jer bi stvarno mogli da pomisle da je to java ![]() ![]() ![]() ![]() Generalije: priprema točka: deda vozilo NN oprema (ovo ima i Zlayo pa sam mor'o, a meni ustupio Vivasport): plavi greben (Klek) krevet u Delnicama na BP kako se lepo piše Sljeme ima u Istri i ..., ali to dođe i samo bez da se traži, pa nisam tamo iš'o jedini kvar i to na kraju puta: zbužala mi se goma i to kad sam ga parkir'o, zadnja, Aleluja naravnoUčenje: a) nećeš više majci sine prije puta bar 3 dana bilo kakvog posla, osim spavanja, jela, šetnje i vožnje ili rolanja sa 'ćerkom po Jarunu, sladoleda i meraka b) upozno sam još jednu stranu sebe, a to je da bolest (naravno ne svaka) može da pritisne, ali ako ti je važno da izguraš samo vrtiš i sa 5-6 km/h može se doći do cilja i da zaboravim na prosječne brzine... Na kraju puta kad sam lego u krevet sam zahvalio Dragom Bogu što me pogur'o, pa sam se sjetio i svoga zemljaka Alije Sirotanovića, starog druga kako je nakon rukovanja sa drugom Titom sa osmjehom na licu ga zamolio: "Druže Tito, meni treba veća lopata!" Zapravo u originali je bilo vako: Jednom prilikom , kada je Alija Sirotanović bio na prijemu kod Tita pitao ga je: "Kako je?", Alija je odgovorio: "Loše, druže Tito, zato što mi je lopata mala". Kasnije je za njega napravljena veća lopata kako bi mogao više da zahvati! mjuza lakše ulazi u uho... ...odo odmarat, vraćam se s kolima u petak u zgb, pa subota Psunj, jupi. Samo 13kg ubrdo + pun ruksak dh robe ![]() EDIT: popravljeni su linkovi na slidže
B-tension crew, pomičemo granice, kosti...sve --- Biciklo je najbolji izum, odma posle toalet papira ![]() Zadnje izmijenjeno od: Irvin. 16.05.2013. u 13:10. Razlog: popravljani linkovi na slike |
![]() |
![]() |
![]() |
#32939 |
Registered User
|
Psunj
1. Nik – kola
2. Night 3. Sanda? 4. Murina - kola 5. Destro 6. Mic 7. S@ša 8. Shoshy - kola 9. Lovro 10. Sile? 11. Zubich - kola 12. Darko podsused 13. Zlayo 14. ja - kola 15. Mate? 16. Danijel? 17. Stewanov? Boldani su oni koji su ziher, a momci sa ? još samo čekamo odgovor tj. potvrdu. Izvinite ako sam koga opet izostavio, još sam u oporavku ![]() Što se tiče derneka after-ridea: ovo je veoma jednostavno: 1. meso nosi svatko za sebe (količinski-cca 300-400 gr ćevaposa), svatko uzme po 2 luka i po autu ide 1 kruh (od 1 kg ili 2x0,700kg) koji se kupi u petak navečer doma ili u sub ujutro u pekari u Pakracu. 2. ostalo je vatra koju naloži netko od raje gore od domaćina i to je to + oni imaju rešetke i zdravo đaci. ovisno kolko nas bidne, samo ćemo još uzet ćumura koju vreću... Meni se ne žuri doma, tako da mogu zadernečit, ali ne opet dokasna jer treba i doma doći budan i u komadu, pogotovo što vozim. Zato sam ja i reko da već ne'ko gore od titana zapali vatru i pojedemo i meremo za cca 1h zatvorit dernek i put pod noge... Tko je za neka se izjasni da znam ukontat sa Santom, ako već nije prekasno, jer mi je reko početkom tjedna da se javimo Mesinu bi netko od njih (titana) preuzeo u Pakracu ujutro kada dođemo i trzno u frižider…+kruh+đakonije ostale. @Murina: nema prikolice, nema nitko od raje za džabe a da plaćam nije mi vakat ![]()
B-tension crew, pomičemo granice, kosti...sve --- Biciklo je najbolji izum, odma posle toalet papira ![]() Zadnje izmijenjeno od: Irvin. 16.05.2013. u 13:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|