|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2009
|
RAM Corsair Vengeance Black - problem
Imam Corsair Vengeance Black (2x4GB) 1.5V PC3-12800 1600MHz, no ne radi mi niti na 1333 MHz. Prema CPU-Z ram mi radi na oko 535MHz, a trebao bi na oko 666 da bi postigao 1333 odnosno 800 da bi se postiglo onih 1600 (treba pomnižiti sa 2 da se dobije deklarirani iznos). Kad mu ručno uključim u biosu 666MHz, jedna ram kartica nije detektirana, pretpostavljam da je jedna od njih problematična. Inače sve mi radi na kompjutoru samo nešto sporije. Bios i CPU-z mi također detektiraju latencije 8-8-8-20 umjesto 8-8-8-24. Inale matična je Asrock P55Pro/usb3, procesor core i5 760. Vjerujem da ću morati zamijeniti ram. Što mislite o Corsair Vengeance (gold) PC-12800, 1.35V 2x4GB ili možda G-Skill ecco PC-10666 (1333MHz) 2*4GB, 1.35V. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Ti rani ti imaju svoj profil, uključi u biosu taj profil pa pogledaj kaj se dogodi! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Upali xmp profil ali manualno namisti voltazu na nekih 1.6v, ta corsairova serija je poznata po tom da joj triba malo vise juicea.. Mozes ici do 1.65v, to je safe-zona... Takodjer uz voltazu probaj rucno podesiti i latencije ako xmp ne upali.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Ja imam također baš te rame samo kaj su LP, i sve radi ko podmazano...uključio sam XMP profil i odmah su se latencije i brzina skočila kak treba na 1600MHz na 1.5V...malo prošnjofaj možda nisi nekaj stisnul kak treba, resetiraj BIOS pa probaj onda! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Probat ću s tih 1.6 V, dobro će mi doći i Scyhthe Grand Kama Cross rev. B hladnjak od CPU koji hladi i ram. @danc00, probao sam reset biosa više puta, upgrade biosa s asrockove stranice. Ništa nije pomoglo. Jedino možda da isprobam svoj ram na nekom drugom pc-u (matičnoj), ako podizanje voltaže ne upali, da vidim je li stvarno problem u ramu. Na jednom forumu sam pročitao da sâm xmp profil kod corsairovih ramova zna biti korumpiran. Zadnje izmijenjeno od: Flanker-B. 01.04.2013. u 15:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Asrock ne nudi niti jedan noviji update biosa od mog za P55 Pro/USB3. Reset biosa sam radio već nekoliko puta pomoću one clear cmos tipke na stražnjoj strani matične. U biosu učitavao power saving ili performance default postavke. Zadnje izmijenjeno od: Flanker-B. 01.04.2013. u 16:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Ručno sam postavio voltažu na 1.615V, XMP profil je radio, ali onda detektira samo 4GB rama (umjesto 8). Čini mi se da s jednim od modula nešto nije u redu. Isprobat ću jedan po jedan, pa ću vidjeti što će biti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Meni radi bez problema na 1600mhz, 1,5V, cl8, a radila je i na p55 asusici... tak da joj treba više, ne treba... nešta nije u redu sa memorijom, probaj keks po keks ako boota u win pa izvrti memtest. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
Ima isti takav RAM i jedan blok je crknuo. Upravo sam ga posalo natrag za raklamirati. PC se stalno resetirao. kad sam ga izvadio, computer je radio bez problema. Stavljao sam ga udrugi utor, bez rezultata. Vidjecemo sta ce reci. Izgleda da taj Corsair i nije bas neki dobar kvalitet. Ranije sam uvijek koristio Kingston, i nikada problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: May 2013
|
Pozdrav! Nedavno sam kupio RAM memoriju TwinMOS DDR400 PC3200 2x512Mb, koju sam stavio u svoju maticnu asrock 775i65G i sada kad pokrenem komp nece mi radit memorija pokaze mi BSOD ili se sam restarta to se dogodi kad kombiniram svoju staru i novu RAM memoriu a kad stavim dvije iste RAm TwinMOS u dual channel modu oupce mi se ekran nece upailt...pls help....znam da mi je komp jadan al sta ces |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
napravi CMOS pa ponovo podesi potrebno u biosu |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
Molio bih za pomoć ako može. Nedavno sam kupio novu matičnu Asus m5a97 rev 2.0 i 16 Gb Corsair vengance rame.( 4x4 ) Sad problem je sljedeći : U biosu mi je bilo normalno sve na default,sve najnovije drivere sam stavio što se tiče chipseta i ostalog,bios sam flashirao na najnoviju verziju.. Problem koji imam je taj da mi se komp jednostavno smrzne totalno,najviše u igrama a znalo se dogodit i u windowsima,il dok sam gledao film. Na nekim forumima su rekli da treba se dići voltaža možda i do 1.6 jer nije uvijek slučaj da je s auto postavkama stabilno sve. Sad da li je do matične možda ili stvarno neka pločica rama zeza,pa ću morat jednu po jednu vadit i isprobavat ? Da li trebam da dignem voltažu za NB pošto su mi svi utori popunjeni na matičnoj ? Ako ima netko s sličnim problemom,ili da je riješio bio bih zahvalan na odgovoru |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
ako kombiniraš pločice stavi opuštenije latencije, tj one veće. Ako stavljaš samo isti RAM, onda stavi latencije koje su propisane od proizvođača. Ako ti niti s time ne radi, onda je memorija pokvarena/neispravna. Puno korisnika niti ne zna kako je lako "spaliti" memoriju sa statičkim elektricitetom. Ima pravila na netu kako baratati memorijom, trebalo bi pročitati prije baratanja električnim komponentama |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
|
Molim vas pomoc sta da radim? |
![]() |
![]() |
|
|