Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.11.2002., 20:07   #1
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Ping

Citao sam da je ping moguce sniziti tako da se smanji duzina kabela od telefona od modema do zida moj je sada dugacak 6 metara i imam ping do iskona 247ms inace naredba
ping -l 576 www.iskon.hr u commandu za one koji su zaboravili domaci rad tako me zanima jeli to istina jer ako bi smanjio ping u multi premjestio bi komp u drugu sobu.
Staro 15.11.2002., 06:58   #2
igsablja
Senior Member

igsablja's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Re: Ping

Citiraj:
Originally posted by gospar
Citao sam da je ping moguce sniziti tako da se smanji duzina kabela od telefona od modema do zida moj je sada dugacak 6 metara i imam ping do iskona 247ms inace naredba
ping -l 576 www.iskon.hr u commandu za one koji su zaboravili domaci rad tako me zanima jeli to istina jer ako bi smanjio ping u multi premjestio bi komp u drugu sobu.
Nevjerujem da bi ti puno pomoglo skraćivanje tog kabela, jer veća je vjerojatnost da ti je onaj HT preopterećen/star/predugačak, tako da bi kresanje sa 6 na tri ili metar, malo pomoglo cjeloj priči kad je ostalih 5km u k..cu.
Osim ako ti je taj kabel u ku.cu, pa da on je.e vezu, ali malo vjerojatno.
Ima rješenje, preseli se u stan odma iznad ili kraj tk centra!!!

amd64 5000 B.E.
4 GB RAM-a
nVidia GTX 260
DVD prža
lg dvdrw-+ i ostalo
gomila diskovlja sumarum = 2TB
*Samsung 19"MB*
7 ultimate + ubuntu
igsablja je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 15.11.2002., 15:07   #3
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Mislio sam daj e ovaj kucni kabel puno losiji od onog vani da je onaj vani kao opticki ili neznam...anyway hvala. Trazim sada stan ali nemaju nista od 200m2.
Staro 15.11.2002., 16:04   #4
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Meni je jednom pomoglo što sam zamijenio kabel. Umjesto onog s placa sam stavio kabel za auto zvučnike. Stvar je poletila. Probaj
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2002., 19:23   #5
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Originally posted by RAK
Meni je jednom pomoglo što sam zamijenio kabel. Umjesto onog s placa sam stavio kabel za auto zvučnike. Stvar je poletila. Probaj
Istina. Ja sam si krknuo onaj od mrežne i osjeti se razlika. I moj je dug oko 10 m.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2002., 19:54   #6
gospar
Faraon

gospar's Avatar

BNC kabel za mrezu kupim onda na njih ubacim ove konektore i radit ce??? cool 2kn je skuplji po metru probat cu. a taj kabel za auto zvucnike hm i on provodi telefonske impulse???? nekako mi je logicnije da taj ima cisci signal od bnc ali da je bnc kao stabilniji. zanimljivo bacit cu se na posao sa obje stvari.
Staro 17.11.2002., 22:35   #7
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Citiraj:
Originally posted by tor
Istina. Ja sam si krknuo onaj od mrežne i osjeti se razlika. I moj je dug oko 10 m.
fali ti 'c' majstore.... 10cm
Staro 18.11.2002., 06:44   #8
igsablja
Senior Member

igsablja's Avatar

A nikome nije palo prije zvučničkog kabela, uzet nešto komunikacijama srodniji UTPjac koji trpi komp signal do 100 m!
- gosparu, probaj promjenit kabel, ali nemoj previše očekivat (pesimistička strana )
- gosparu, promjeni kabel, stavi onaj od pegle, i da vidiš kako leti (optimistična stana )
ježiga, što ću? ma ozbiljno, uzmi si UTP cat. 5e to ti je danas standard po uredima, pa probaj, ako je dovoljno dobar za ZG, privrednu, partnerinvest banku, i 99% poduzeća u HR, koji ga koriste i za kompiće i za telfać, pa valjda je dobar!?

amd64 5000 B.E.
4 GB RAM-a
nVidia GTX 260
DVD prža
lg dvdrw-+ i ostalo
*Samsung 19"MB*
7 ultimate + ubuntu
Staro 18.11.2002., 07:54   #9
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Originally posted by medo
fali ti 'c' majstore.... 10cm
Da, dok je smotan promjer kruga je toliko...
tor je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2002., 09:36   #10
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Originally posted by igsablja
A nikome nije palo prije zvučničkog kabela, uzet nešto komunikacijama srodniji UTPjac koji trpi komp signal do 100 m!
Padalo je meni koješta na pamet. Taj sam kabel imao doma u izobilju, a UTP nisam. Može se očekivati da i netko drugi ima, a mislim da je jeftiniji za to.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.11.2002., 10:59   #11
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Citiraj:
Originally posted by igsablja
- gosparu, probaj promjenit kabel, ali nemoj previše očekivat (pesimistička strana )
- gosparu, promjeni kabel, stavi onaj od pegle, i da vidiš kako leti (optimistična stana )
ježiga, što ću? ma ozbiljno, uzmi si UTP cat. 5e to ti je danas standard po uredima, pa probaj, ako je dovoljno dobar za ZG, privrednu, partnerinvest banku, i 99% poduzeća u HR, koji ga koriste i za kompiće i za telfać, pa valjda je dobar!?
druze jeli na njemu da ide patch pa da kupim propanel za uticnicu ili da kljestima stavim konektor od telefona. hm kako bi onaj patch stavio u modem.... znaci konektor

inace ono telfać ono moras izbaciti iz rjecnika lose zvuci
Staro 18.11.2002., 11:23   #12
igsablja
Senior Member

igsablja's Avatar

Citiraj:
Originally posted by gospar
druze jeli na njemu da ide patch pa da kupim propanel za uticnicu ili da kljestima stavim konektor od telefona. hm kako bi onaj patch stavio u modem.... znaci konektor

inace ono telfać ono moras izbaciti iz rjecnika lose zvuci
Ma da, iskopaš si jednu paricu, i to je to (samo mora biti plava i plavo bjela )
a ako ti kažeš, izbacim telfać i od sada koristim telekomunikacijski uređaj, iliti brzoglas.
Može!?

amd64 5000 B.E.
4 GB RAM-a
nVidia GTX 260
DVD prža
lg dvdrw-+ i ostalo
*Samsung 19"MB*
7 ultimate + ubuntu
Oglasni prostor
Oglas