|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2011
|
Problem pri instalaciji win XP
Krenuo ja tako formatirat i instalirat windowse na susjedovom laptopu Acer TravelMate 2490 Skinuo sam 3 različite kopije XP-a s neta, pokušao instalirat i nijedna mi nije setup obavila do kraja. Svugdje sam dobijao inf da mi se određeni file ne može kopirati - pa ponovno enter da pokuša... I opet ništa.. Onda sam stisnuo esc da preskoči i setup je taj dio odradio do kraja.. Sad vidim da to nije bila mudra odluka, jer mi laptop krene učitavati windowse, ali kad se ponadam da će uspjati, on izbaci error ![]() Pokušao sam kasnije sa WIN 7, ali mi uopće na prihvaća Jedino što mi da, jest da odaberem sistem "microsoft windows xp profesional" koji on sam odabere i krene.. i gore navedeni error se pojavi na ekranu Probao sam i kasnije bootat s eksternog harda, ali mi ni to ne dozvoljava, iako sam u biosu postavio USB HDD za prvu opciju Molim vas za pomoć |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Zazšto ne skineš sa neta fajlove koji ti fale, te ih kopiraš u i386.. Zadnje izmijenjeno od: begi. 12.01.2013. u 23:41. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
~~~
Datum registracije: Nov 2009
|
skini ti original iso sa msdnaa a ne neke modificirane verzije
Why would you invite a mushroom to a Christmas party? He's a fun guy to be with. Why do mummies like Christmas so much? Because of all the wrapping. Why does Santa have three gardens? So he can "ho ho ho". |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
1 - Neupuštaj se u posao koji neznaš odraditi, pogotovo kad je laptop, netbook u pitanju 2 - Treba koristiti originalni install medij a ne modani, a ako je modan šta je dodano / promjenjeno 3 - Pošto se radi o XP - u treba sa nLite napraviti install cd sa integriranim sata drajverom, opisivano xy puta i u Sticky - ju |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2011
|
Ipak sam uspio.. Ubacio mu WIN 7, pa ga je krenuo čitati i stao.. Kasnije sam mu opet stavio prije navedeni XP i očitao ga je i instalirao... Par ljudi mi je reklo da može greška biti i do cd-roma. Pa eto očito je tako i bilo, jer cd koji nije prije čitao sad očitava... Hvala Još bih vas zamolio, ako znate neki free program za traženje drivera... Bio sam na ACER-ovoj stranici, ali ne mogu sve naći. Inače si skidam jednog po jednog, ali neke stvarno ne mogu naći, odnosno ne piše mi ništa po naljepnicama tako da ne znam napamet kojeg skidat.. Hvala Zadnje izmijenjeno od: tor. 16.01.2013. u 17:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
Datum registracije: May 2011
|
Citiraj:
https://www.slimwareutilities.com/slimdrivers.php Jedan od rijetkih koji je free, jedini minus mu je što moraš svaki out of date driver skidati jedan po jedan unutar njegovog menija kada ti pokaze listu istih, za 1 click update svih drivera odjednom vecinu tih programa treba platiti jer su komercijalna verzija. Ima jos alternativa ali mislim da će ti ovo bit sasvim dovoljno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Neće sam da se nađe > http://support.acer-euro.com/drivers...k/tm_2490.html Jednako tako potrudi se naći na forumu, xy puta spominjano, programi za detekciju nepoznatog hw ili za svaki "Unknown" izvadi Device ID i sa time u Google. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|