|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2012
|
Problem s laptop HDDom.
Dakle,imam Toshiba MK1637GSX 160GB hard,i ima problem. Naime,kada uđem u my computer i pogledam sve HDDove koje imam,ispod svakog piše koliko memorije je ostalo. Ispod jednog djela(hard je prepolovljen na 2 djela) ne piše. Kliknem desnim klikom,i sve se zamrzne. Probavam očistit taj hard sa TuneUP i Active@ KillDisk. Ali neće niti nakon 3 sata pokazat sve HDDove,a TuneUP se crashao. I tako već neko vrijeme,ništa ne uspjeva. Moguće da znam gdje je problem(jedna igrica što sam je kupio,najvjerovatnije krcata virusa i sra*ja). EDIT:TuneUP se upalio. Kaže da imam -1 bajt memorije na HDDu. Stavio sam da se formatira taj HDD. http://s1358.photobucket.com/user/Fi...7164d.png.html KOJI VRAG SE DOGAĐAA? Edit2:Sad mi kaže no disk inserted. Koji vrag. Skenirao sam sa HD Tune i na jednom djelu počinje radit jaku čudne zvukove. Od svih onih mini kockica samo su 4 crvene.(0.2%) Zašto mi onda HDD ne radi? Zadnje izmijenjeno od: igorba. 24.03.2013. u 14:03. |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Samo su 4 crvene? Napravi backup podataka ako imaš šta na tom hardu, ubaci hirena, nađi proizvođačev alat za testiranje diska i vidi šta ti on kaže. Zašto svi vole sve osim Hiren's boot cd.a i proizvođačeve dijagnostike za HDD.ove? Ako se disk počne čudno ponašat, spremiš podatke ubaciš hirena, odskeniraš sa proizvođalevim programom i u 99% slučajeva znaš što je sa diskom. Može biti: a) potpuno ispravan b) djelomično ispravan (pokoji realocirani sektor), program obično kaže da je nešto popravio ili kaže da je sve ok sa diskom, ali se u SMART.u vidi broj realociranih sektora c)neispravan - program vrati neku grešku |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2012
|
Ništa,stavit da se hirens downloada,pa se probudit za koje tisućljeće jer mi je net na 0.1 bit na godinu. I sad mi se sve zamrzava,crasha,particije nestaju. LOOOOOL Sad sam napravio particiju sa umjesto slovom F,stavio M. Retardacija,level:Političar. I tako si je DragonSlayer popravio najdosadniji error ikad.(i najgluplji,vjerovatno) |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
U tom slučaju pogledaj tko ti je proizvođač diska, i skini samo njegov alat. Hiren je inače lakši jer je odmah bootabilan ali možeš skinut i alat od proizvođača te sam napravit bootabilni medij s tim alataom na njemu. Ali ako ti partijcije nestaju sve se crasha itd. vjerojatno hard lagano odlazi. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|