|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
(riješeno) Ne mogu formatirati disk
jedan od wd blue diskova mi radi probleme. nedavno sam ga cijelog ispraznio (bio je krcat, služio mi je kao storage) i kad sam kupio novi disk od 2TB sam s ovog sve prekopirao na novi, uredno ga ugasio, i kad sam ga idući put upalio - nema particije. probao sam ga formatirati, ali windowsi izbace "windows was unable to format the disk". mislio sam da je problem u kučištu, pa sam izvadio disk i spojio ga direkt na matičnu, ali uvijek isto. disk u pitanju je WD blue 640GB (AAKS), vidi se u biosu i windowsi ga vide kao disk, ali ne mogu ga formatirat. naravno garancija je istekla, disk ima barem 3 godine. na svu sreću na njemu nema ničega. ostali wd-ovi iz te serije (imam 3 ista AAKS-a) se ponašaju kako treba. šta da radim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Na nekoj makinji ištekaj sve hdd - ove ako ih ima, spoji samo ovog problematičnog, probaj sa Hirensom sa x alata i/ili Live Linux + GParted. Ako treba obriši sve particije (ako ih detektira), pa napravi nove + format. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
linux sve rješio. dignuo sam neku distru koju sam imao na sticku, pronašao je hdd, pustio sam ga da odradi full format (oko 4 sata trajalo, nisam očekivao), i sad sve radi kako treba. a winsi baš nisu htjeli nikako. u disk managementu sam vidio disk, ali brisanje particije i naknadno stvaranje nove nije prolazilo, tj nisam ju mogao formatirati. smart ne pokazuje probleme, uostalom disk skoro pa i nije korišten, ima oko 3 godine a run time mu je oko 2 mjeseca i 500njak paljenja. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|