|
![]() |
#1 |
It's all cool!!!
Datum registracije: Oct 2006
|
Windows XP sata disk drive not found (Asus Netbook)
Lijep pozdrav forumaši trebam neke upute pa se nadam da mi možete pomoći ![]() Radi se o Asus eee Pc 1005HA te instaliaciji XP-a sa prethodno instaliranim Windows 7 x86. Pošto je to netbook nabavio sam externu dvd pržu te mi nebi trebalo predstavljat problem kaj se tiče instalacije OS-a. Naime poslije loadanja fajlova za instalaciju mi baci error sata disk drive not found. Skinuo sam za xp sa Asus Support stranice SATA driver i moje je pitanje kako to sad bootati preko usb-a? Jer kada stisnem F6 da odredim drivere baca mi opciju da odredim sa diskete, tj A: putanje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Greška1 > "instaliaciji XP-a sa prethodno instaliranim Windows 7 x86" > logičan slijed je stariji os pa noviji tj. prvo digni XP a potom W7. Greška2 > imaš sticky za integriranje sata drajvera na xp install cd sa nLite. Potencijalna greška3 > ako si dozvolio W7 da on formatira i organizira particije onda si sam sebe zaj * * o jer ti je tada uvalio noviji fs koji xp ne kuži. Najpametnije rješenje je da sa alternativnim alatima satareš sve particije i napraviš nove: - 1_Boot - NTFS 5.x, active (Boot), 1 - 2 Gb - 2_XP - NTFS 5.x, odaberi sam veličinu, cca 25 Gb - 3_W7 - NTFS 5.x, cca 50 Gb - 4_Data - NTFS 5.x, prvo napraviš Extendid particiju pa unutar nje Logical, ostali dio hdd - a Na Boot ide boot i kasnije Boot manager a svaki os u svoju particiju, kasnije u oba makneš Monitoring / System Restore na "drugom" os - u, može i Data. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
It's all cool!!!
Datum registracije: Oct 2006
|
Soz za greške kasnije sam tek skužio da ima sticky topica o tome. Hvala, na novo ću sve stavit kao što si predložio. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|