|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2012
|
Ne radi backlight
Naime imam Acer aspire 5542g i ne radi backlight....prvo sam mislio da je crknuo panel jer mi je isprva slika bila onako plava ko da se preljeva boja....a nakon toga nije uopće davao sliku....kada se spoji na eksterni preko vga ili hdmi radi bez problema malo sam googlao i iz onoga što sam uspio pronaći sam uvidio da nije crknuo panel jer se na ekranu slabo vidi slika pod određenim kutom svijetlosti..... panel je inaće ccfl tako da je vjerojatno prema onome što sam saznao riknuo inverter ili lampa.... malo sam gledao na ebay-u i vidim da su lampa i inverter po 150 kn...a nigdje nisam našao da neko prodaje razbijen ekran a da je lampa čitava moje pitanje bi bilo dali neko prodaje te lampe i invertere u Zagrebu i ko bi to mogao povoljno zamijeniti ? servis, osoba , bilo ko ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Inverter možeš jedino rabljeni original ili neki novi zamjenski univerzalni. Za promjenit vjerojatno svaki servis, a možeš i sam. Treba ti samo križni šarafciger. A 100% ti je do invertora ili malog kabla koji ide do ploče. Lampe rijetko riknu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Ovako moj savijet, nađi nekog tko ima ccfl lampu s bilo kojeg ekrana da spojiš na inverter da vidiš dal pali lampu, ako pali onda je do lampe, i treba je zamijeniti, što po opisu pretpostavljam da jeste, e ako neće paliti inverter lampu onda je do njega, paše ti s više modela laptopa inverter, samo moraš potražiti part number, uglavnom s tih 15,6 Acera koji ti bi trebao pasati, i s eMachina isto. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|