|
![]() |
#2102 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2009
|
Evo šta piše u zakonu o poštanskom prometu i carini http://www.carina.hr/Carina/Carinski...kPosta.aspx#P6 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2103 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
imam noob pitanjce, tražim nekog sa sela iz okolice osijeka da mi pokaže oblik ili printscreen adrese sa ebaya kako bi mogao namjestit svoju ispravno ali pod uvijetom da je ta osoba uspješno primala stvari kupljene sa ebaya može i na pm ![]()
![]() |
#2104 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
jel moze mala pomoci oko dodavanja adrese poste iz Brežica u adrese na ebayu ? Jeftinija je postarina za sloveniju, a da se i carina izbjegne ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2105 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2106 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Da, to stoji, uvijek je bolje pitat selera.. Ali čemu onda ona opcija nakon prvog ili drugog koraka kupovine, gdje možeš mijenjat adresu? Jer uredno te pita: change shipping address.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2107 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
Nakon koliko vremena bih se trebao početi brinuti ako mi pošiljka poslana USPS-ovom First-Class Mail International uslugom još uvijek nije stigla? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2108 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Druga je stvar ako tip recimo dostavlja samo u EU ili USA pa ga triba pitati da li bi moglo dostavit tu umisto u HR, ali ako već dostavlja ovamo, ovo ne bi triba biti neki problem. Ja sam naručiva po raznim adresama i nikad mi se nije desilo da ovaj ne bi tija poslati. Uostalom, mislim da seller niti ne vidi tvoju adresu, nego samo adresu dostave koju navedeš na prvom koraku plaćanja.
![]() |
![]() |
#2109 | ||
Premium
|
Citiraj:
Jednostavno nakon kakvih 35 dana pošalji seleru poruku da ti item nije došao i da tražiš refund. U poruci mu spomeni da ćeš mu dati pozitivan fidbek čim novac sjedne, i da ćeš naravno "kupiti" opet od njega isti item ukoliko on dođe nakon izvjesnog vremena. Do sada nikakvih problema, svi mi odmah uplate nakon prvog a najkasnije nakon drugog maila. Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2110 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#2111 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2112 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2113 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2114 |
Guest
Datum registracije: Jun 2012
|
A kakve veze ima gdje je? Tek je prošlo 10-ak dana i već dižeš uzbunu. Rok je 45 dana da ti stigne, to je sve što te treba zanimati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2115 |
Premium
|
Imam situaciju, naime, izbidao sam određenu stvar, da bi poslije vidio da prodavač ne šalje u RH. Poslao sam mu pm i pitao ga jel mi zeli poslat u RH i odgovorio je da ne, i da ce poništiti kupnju. Mene sad zanima jel ja moram sta napraviti, jer vidim da mi item jos uvijek stoji i čeka da ga platim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2116 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2117 |
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Zna neko kolko košta otvaranje postanskog sanducica u sloveniji te koja je procedura? Pokusa sam guglat, ali s obzirom na jezicnu barijeru podosta neuspjesno, jer kaj god mi je hrv-slo riječnik reko za poštanski sandučić/pretinac nije urodilo plodom. Te nakon kaj se isti otvori, po kojem principu ide adresa an isti? Nekaj tipa ovo: ime prezime broj-poštanskog-pretinca ulica-u-kojoj-se-nalazi-pošta ulični-broj-pošte slovenia ?
Zadnje izmijenjeno od: darkydark. 03.03.2013. u 22:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2118 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
nazoves da provjeris dali ti je nesto stiglo i zamolis da ne vracaju nazad jer mislim da je normalno da nakon kakvih 7 dana vracaju ako nisi podigao. ja tako radim sa postom u podgradu vec neko vrijeme i nema nikakvih problema. cak sam slao i prilicno velike i skupe pakete. zenska koja radi tamo je ultra ljubazna. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2119 | |
Mallosi
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2120 |
N0teb00k n00b
|
Ma znam da za slanje i primanje da mogu koristit tu opciju, ali za Dell Global Warranty transfer mi treba adresa u Sloveniji, naso sam kak ide oblik kod nas i to mogu koristiti za upis adrese kod online transfera i koristiti kao valjanu adresu. Znam da nije vezano uz ebay i da je offtopic, al reko tu ce netko najprije vidjet i mozda netko ko ima otvoreni p.o. box mi moze dati detaljni odgovor.
![]() |
#2121 |
Premium
|
Narucio poster 25.02 iz Kine i stigao danas ( 04.03 ). Izgleda da ovi manji itemi stizu brze nego oni veci. Jos cekam jaketu narucenu 19.02 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2122 |
Premium
|
Re: eBay iskustva; pitanja i savjeti
Samo da javim, seller mi je stornirao kupnju, ja potvrdio i sve 5. Opet imam situaciju, vjerovatno cu zabunom izbidat jedan item, pa me zanima koja je procedura/praksa ako zelim ponistiti kupnju? Uglavnom radi se o itemu kojem je redovita cijena cca 100$. Ja sam bidao nesto sitno, na 30$, i u onaj nesretni prozor di upisujes svoj max bid zabunom upisao 99 i tek poslije skuzio da to vise ne mogu promjenit tj smanjit. Hvala i lp |
![]() |
![]() |
![]() |
#2123 |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Vjerojatno samo kontaktiranjem Sellera, i ja sam imal sličnih problema ali sa manjom cifrom, objasnil sam Selleru najjednostavnije kaj sam mogel i on je to riješil. P.S- naručil podgaće i podmajicu i stiglo za 8 dana, moj osobni rekord ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2125 |
Premium
|
Re: eBay iskustva; pitanja i savjeti
Prije par dana sam poslao poruku selleru i zamolio ga da mi stornira kuplju, jer sam ga greskom izbidao, no medjutim, seller se jednostavno ne javlja. Dobio sam automatsku poruku od ebaya, s kojom me podsjecaju da platim item koji sam izbidao, ali seller se ne javlja. I sad me zanima sta bi mi bilo najbolje napravit, odnosno sta ce se dogodit ako se seller ne javi a ja ne platim item? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2127 |
Premium
|
Danas sam dobio mail od ebaya: Hi Marko, We have opened an unpaid item case for Red Casio .... If payment isn't received by Mar-16-13, the seller may withdraw from the contract and you would no longer be entitled to receive this item. Additionally, an unpaid item may be recorded on your account, which could lead to your account being suspended. If you've already paid and think payment should have been received by now, please contact eBay Customer Support. Kontaktirao sam sellera, odmah nakon sto je aukcija završila, lijepo ga zamolio da mi stornira kupnju, no medjutim od nejga ni traga ni glasa. Jucer sam vidio da je potpuno identičan item relistao, tj stavio ga opet u prodaju. Radi se o novom predmetu, ali koji je bez kutije i etikete pa je samim tim poprilično "uniqe", tj mislim da se radi o istom itemu, a ne o vise njih. Sta da radim? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2128 |
Premium
|
Pa dobro o kojoj se uopće cifri radi? Plati to, i nakon 35 dana zatraži refund jer ti npr. item nije stigao i točka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2129 |
N0teb00k n00b
|
Pa kak "slucajno" mozes dva put za redom izbidat item? Moras 2 put potvrdit svoj bid. Plati sta si osvojio i u buducnosti bidaj s onoliko novaca s koliko raspolažeš. Smatraj ovo školom. A ovo da se laže da item nije stigao je cisti bezobrazluk. Nije ni cudo da hrpa selera nezeli ni poslovat s balkanom zbog ovakvog stava.
![]() |
#2130 |
Premium
|
Pa seler mu se ne javlja, prema tome? Možda item neće niti poslati.. O tome ja pričam.. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|