|
![]() |
#31 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
našao sam jedan pošteni review (od korisnika a ne od časopisa, sajtova i sl. potplaćenih sranja) koji točno ocrtava moja iskustva....pa sami zaključite http://episteme.arstechnica.com/eve/...m/550009753731 |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Moje kučište je turbo lose hlađeno (zasada). Nemam nijedan dodatni fan osim ovoga na procesoru. Imam Prescotta koji se grije do jaja i tvornički klokanu karticu koju sam ja još dodatno podigao. Kartica ima samo 2 ogromna pasivca sa obadvije strane povezana heat pipe-om. Sada u idle grafulja mi drži 63 stupnja a u ful loadu se popne i do nevjerovatnih 85-90. kada skinem stranicu vručina te pukne u glavu. Zrak mi stoji na mjestu, nema nimalo cirkulacije. Znam da to nevalja, al nikako da to sredim...jebi ga. Eto u takvim uvjetima Zalman mi (trenutno, ovoga trena) u idle sa 31 procesom u tasku drzi 41 stupanj. I vrti se na 750-800rpm. Praktički vrucim zrakov hladi vruc procesor. I upravo zbog toga sam sa njime prezadovoljan i smatram da svoj posao obavlja više nego dobro i opravdava svaku paru ulozenu u njega. A onaj Intelov mi je urlo ko svinja. Dok sam igrao FarCry i NFSU misam smio imati bočnicu jer je to bilo neizdrzivo. Danas sutra kada promjenim kučište ili u ovo ugradim još koji 80mm fan (120mm uz malo modanja) odnaprijed i odozada i povecam protok zraka u samom kučištu temperature mogu biti samo manje. Jako sam razočaran ovim procesorom. I uopće ga nisam htio uzimati. Htio sam AMD-a ali nisu imali matičnu na lageru koju sam bio naručio tako da sam popizdio i uzeo Prascotta. Iduci će biti definitivno AMD. To što se događa sa Intelovim procesorima to je nevjerovatno. Pa prije je bilo kontra, AMD je bio vruč a intel hladan. Čitao sam u Bug-u da tipove 5xx prescotta treba izbjegavati jer se jako griju. Jebi ga, recenzija je izasla malo kasno za mene. Neznam kakvi su 6xx . Nego jel ima ko kakav prijedlog za za neki dobar i tihi PSU 400-450W do nekih 300-400 kuna
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 09.06.2005. u 01:44. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Registered User
|
ovaj gore review je zapravo pravo stanje stvari što se tiče Freezera 7...sa uključenim fan contrlom u BIOS-u on je tiši od intelovog stock hladnjaka u load modu i malo bolje hladi a u idle modu je jednako bučan ako ne i glasniji od intelovog s istom temp.....kad se fan control isključi freezer 7 jako dobro hladi al se i čuje osjetno jače jel se vrti konstantno na 2500 rpm-a....... btw, Ziky, potpuno se slažem s tobom u vezi intela i amd-a....ja sam također razočaran Prescottom i da stvar bude gora ja sam znao da se jako griju - no tada se o 64 bitnim AMDovima tek pričalo, bili su slabo nabavljivi i skupi pa uzeh jebeni Prescott.....totalni zajeb..sad sam čak spreman uzeti 64-bitni AMD s Venice jezgrom i naravno DFI Lan Party matičnu....što bi značilo da sam bacio lovu za Prescotta kojeg ću sada prodati za male pare....shit btw i ovdje se nalazi jedan realan test hladnjaka... http://www.behardware.com/articles/568/page31.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Dark side Moderator
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Eto gnomisa zao mi je ako smo te nagovorili na za tebe los hladnjak. Pretrazi postove na forumu vidjet ces da je freezer ved dugo jako hvalje. zato sam ga i ja uzeo. Pozdrav!
![]() |
![]() |
#35 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Ja debelo razmišljam da prodam matičnu i procesor ali pušing bi mi bio svjetski-vjerovatno. Mislim da ih mogu utopiti po nekoj prihvatljivoj cijeni dao bi ih isti tren. Ja sam se tada bio popalio na Atlona 64 3200+ newcastle jezgra, soc 939=1634kn. U pretprošlom brooju baga njihov izbor bio je Athlon 64 4000+=4388kn, Ipak malo preskupo za mene, a best buy je bio taj A64 3200+=1634kn, ali ima samo 512kb L2 cache-a.U svim bencevima bio je odlican. Sve je šio osim a3500+=2212kn, a3800+=2896kn, a400+=4388. Činio mi se dobar odabir uzevši u obzir dano/dobiveno. Uzeto iz Bug-a br. 150 A643800+venice, mislim da ima 512 L2 cache-a, mozda je bolji odabir A64 3700+ sandiego. Kazu da su praktički isti procovi samo što ovaj ima 1mb L2 cache-a i navodno je clocabilan do jaja.
Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 09.06.2005. u 11:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Dark side Moderator
|
A cuj ja se vise s tim neopterecujem. Imao sam fazu kad sam si i jakonrao prodat maticnu i proc , cak sam mogao i ok lovu dobit i onda sam to odjebo. Jesta da se AMD manje grije i da je u ovom trenutku bolji al sta mi to znaci. Moj proc upogoni sve, da se dobro clockat ako zatreba, rjesio sam i hladjenje tak da me zaboli. Osim toga dok zazvi do kraja 64 bita dotle ce ovo vec bit stara konfa i ja cu uzimat novu. Bitno nek je sve stabilno i nek tera ono sto treba a za ostalo kog briga.
![]() |
#37 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Ja ne kužim kaj vas sve tak smeta ta temperatura prescota. On se hajca i točka. Moj je u idleu 48, a load u nebesima i uopče me to ne jebe. Mašina se ne ruši, radi prokleto brzo, a tempice gledam tak i tak svake prestupne.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Dark side Moderator
|
Pa to to ja i kazem, svjestan si da se grije, al isto tako i da se dobo oc-a. Dobro hladenje je neophodno, nemora bit nist ekstar al da hladi. I kao sto sam vec rekao birno je da je stabilno i da moze potjerat sve sto ti treba i to je to. OSim toga uvijek ima bolji proc, hladniji proc, oavakav proc... Ma Prescott je zakon ![]() ![]()
![]() |
#39 |
Registered User
|
Ha, ja sam htio Freezera 7 jer je navodno tiši od intelovog stock hladnjakaa dobio sam hladnjak koji malo bolje hladi i nešto je manje tiši kad je proc pod jačim opterećenjem...u idleu (bar kod mene) se čuje i jače od intelovog...ma pušiona.....trebao sam pljunut 300 kunića i uzeti Thermaltake Big Typhoon..ima dobre performanse a hladi jebeno tiho....a ja ne overclockam da mi treba neko vrhunsko hlađenje..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Dark side Moderator
|
@Gnomisa Ajd mi napisi kakve su ti bile temperature sistema kad si mjerio temperature proca. Zanima me radi usporedbe. I da jel ti bo sta ocan proc i na kojoj je voltazi?
![]() |
#41 | |
Registered User
|
40/52 ali tada se vrti na cca 2500 rpm-a i dobro se čuje.....i još nešto, s intelom se čulo kak mlati zrak..više neki zvuk nalik glasnijem šumu..a freezer i šumi i "zuji"..... kao da minijaturni elektromotor radi u mom kučištu.... -->
tko hoće dam ga za 100 kn pa nek proba ![]() mislim da su za mene bili bolje opcije Thermaltake Big Typhon ili Coolermaster Hyper 48.....to su hladnjaci koji su jako tihi po svim testovima i iskustvima ljudi na netu a solidno hlade (za one koji ne overclockaju odličan izbor jer su stvarno tihi)....trebao sam malo bolje gledati po netu i onda bi znao što je najbolji izbor za mene......odnosno, jeftini i tihi hladnjak ne postoji....tihi i solidni hladnjaci koštaju cca 300 i nešto kuna, dobri hladnjaci koji dobro hlade jednostavno nisu tihi --> bolje performanse = više buke Citiraj:
nikakav overclock....imam intelovu matičnu 915PGN..smeće... btw, ovo dolje je kad je idle i kad je uključen fan control u BIOS-u.....na load je CPU 59-61 °C, dakle malo bolje od intela (također sa uključenim fan controlom)...zapravo, razlike nema između freezera i intelovog hladnjaka sa fan controlom (s tim da je intel malo tiši od freezera u idle a u load bučniji..... Freezer 7 u idle modu MBO 37 °C CPU 48 °C Aux 36 °C GPU 40 °C GPU okolna temperatura 42 °C Hladnjaci CPU 796 RPM Naponi CPU jezgra 1.30 V +2.5 V 1.48 V +3.3 V 3.32 V +5 V 5.18 V +12 V 11.88 V ....bez fan controla freezer hladi jako dobro: idle/load--> 40/52 ali tada se vrti na cca 2500 rpm-a i dobro se čuje.....i još nešto, s intelom se čulo kak mlati zrak..više neki zvuk nalik glasnijem šumu..a freezer i šumi i "zuji"..... kao da minijaturni elektromotor radi u mom kučištu.... tko hoće dam ga za 100 kn pa nek proba ![]() mislim da su za mene bili bolje opcije Thermaltake Big Typhon ili Coolermaster Hyper 48.....to su hladnjaci koji su jako tihi po svim testovima i iskustvima ljudi na netu a solidno hlade (za one koji ne overclockaju odličan izbor jer su stvarno tihi)....trebao sam malo bolje gledati po netu i onda bi znao što je najbolji izbor za mene......odnosno, jeftini i tihi hladnjak ne postoji....tihi i solidni hladnjaci koštaju cca 300 i nešto kuna, dobri hladnjaci koji dobro hlade jednostavno nisu tihi --> bolje performanse = više buke Zadnje izmijenjeno od: gnomisa. 12.06.2005. u 11:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|