|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
DNS Problem
Pozdrav ekipi, Spajam se na mrežu od susjeda koja koristi WEP I SUSJED MI JE DAO ŠIFRU (da se admini ne bune previse), ali desavaju mi se cudne stvari sa routerom i internetom. Ja mislim da je problem u dns-u. Cesto mi se (kao danas) desava da se mogu spojit na wireless al dns ne radi, iako je u postavkama wireless kartice i routera stavljeno da DNS serveri budu 8.8.8.8 i secondary 8.8.4.4. I onda mi nece, pa ona odem na windows troubleshoot i onda proradi, pa opet malo radi pa opet malo ne. Najcesce mi proradi kad se spojim na mrežu i onda stavim da su mi je IP adresa 192.168.00.123 i gateway 192.168.00.1 (tako su mi rekli u sluzbi za korisnike) iako je router podešen na 192.168.1.1. I onda stavim kvačicu da mi odma snimi te postavke i onda windows vidi da je kriva adresa mreže i ponudi mi fix u obliku da stavi na DHCP i onda proradi. Nakon 2 sata zajebancije ovako sam i sad došao do interneta i snimio logove. Problem je sto kad stavim da mi je uvik na DHCP-u onda mi se dešavaju gore navedeni problemi s dns-om. guglajuci dosao sam do ovoga https://www.google.hr/search?q=Micro...a&channel=fflb i ovoga http://social.technet.microsoft.com/...-80cf211878d7/ Ovo gore dns riješenje mi je proradilo sinoc al jutros opet ista stvar kad disableam virtual wifi miniport onda mi proradi net (al ne svaki put) al to me jebe jer mi laptop do datano proširuje susjedov wireless preko connectify programa koji koristim da bi imao bolji signal u stanu za mobitele. Susjedov router podržava opcuju guest network (predpostavljam da je to opcija proširivanja mreže preko drugog wireless routera) pa sam mislio dodat neki virtualni router koji ce prosirit susjedov wireless i na koji cu se ja spajat. Dal bi takvo šta radilo ili cu morat nabavit neki router pa povezat te dvije mreže ? Dok sam pisao ovaj post internet (DNS) mi se srusio jedno 4 puta ![]() Ako ko ima kakvu ideju nek kaze. Nisam n00b i kuzim se u mreze al neznam sta se tocno ovde desava :S |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
sličan slučaj, krivac driver i od mrežne. Ili bolje rečeno - kombinacija mrežna kartica-modem. Promijenio mrežnu i sve 5. P.S. - kao što i napomenuh na zaključanoj temi - apsolutnu nikakav razgovor o probijanju zaštite i sličnim radnjama ne podržavamo i ne dozvoljavamo, tako da svi obratite pažnju na to. A i što se tiče same teme i opisa problema - nebitan podatak. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
|
Probaj umjesto Google DNS - ova upisat / koristit od operatera (nisi naveo koji) i/ili ip adresu glavnog routera (susjeda). Vidi DNS by ISP. Također isključi connectify dan, dva da utvrdiš jeli možda on zeza cijelu stvar. Za željeno nabavi AP i sa njime riješi wireless konekcije, namjerno napisano množina, susjed - ap i ap - tvoj lap ili mob. Stari dobri WRT54GL bi tu bio zgodan zbog dvije antene, jednu usmjeriš prema susjedu a drugu koristiš za tvoje klijente. Čini mi se da sam vidio jedan WRT54GL na tržnici unazad cca mjesec. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Ovako. Na routeru (optima dsl-2640r) sam stavljao dns na ISP-ov, google dns, open dns, i svaki put se ista stvar desava tako da bi rekao da nije je do toga. Sve postavke u routeru su provjerene s optiminom skuzbom za korisnike. Connectify mi treba jer njime prosirujem mrezu jer mi mobiteli ne hvataju signal a laptop preko wirelessa da. Ono sto sam jucer napravio je kreirao guest mrežu na routeru i sad router odasilje 2 wireless mreže i sad se spajam na ovu drugu koja prosljeđuje i DHCP i sav promet na internet i zasad to radi bez problema, cak i dodatna mreža koja proširuje dotični wireless (conectify) radi bez problema. Sto se tiče drivera, na laptopu su zadnji driveri, a atheros chipset je na njemu i dobro hvata signal. Budem jos koji dan ostavio ovako i ako radi super, ako ne onda sam mislio dodat svoj stari t-com speedtouch-st780i-wl router i stavit isti ssid i prosirit mrežu dodatno jer koliko vidim ovaj dlink nema WDS tako da mislim da je ovo jedini nacin da prosirim mrezu preko wirelessa i 2 routera bez nekih vecih ulaganja. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 21.02.2013. u 13:37. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
Nećeš upariti dsl-2640r i st780i, trebaš neki ap sa Universal Repeter funkcijom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Zar ne mogu stavit na st780i isti ssid, istu enkripciju i drugi kanal i to bi trebalo radit. Nisam probao, cekam da mi router dodje pa cu probat al mislim da bi tako moglo radit. Ako ne tako onda na st780 dignit drugi wireless i stavit default gateway na dlink? Rijesenje o guest neteorku na d-linku jos uvik radi bez problema, zajedno s connectify-om ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 21.02.2013. u 15:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Poslušaj, nebu to išlo a i moraš koristiti WEP enkripciju zbog WDS linka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
nemam ja problema s WEP-om, a i mogu promjenit enkripciju na oba routera tako da... Nisam jos nikad u praksi proširivao wireless al u teoriji koju znam, 2 routera, na 1 ssid mogu radit. Ako neko ima prijedlog za neki router/repeater koji nije bas previse skup nek kaze. Moze i na njuskalu ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 21.02.2013. u 20:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Zasad opcija guest network radi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |