|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Koliko je ljudi u mreži?
ovakva je stvar. Imam manju kućnu mrežu ( dijelim sa susjedom ) na koju se spaja ( wirelessom na ruter ) jedno 3-4 računala. Sad mene zanima sa kojim programčićom ja mogu vidjeti koliko je računala spojeno. Znači samo me zanima dali je netko spojen ili ne ( bilo bi zgodno da mogu vidjeti imena računala da točno znam tko je ) ubiti ne želim skidati nešto dok je netko drugi spojen gore da mu ne remetim brzinu ( a i on meni ) Što jednostavnije to bolje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2011
|
Ako si admin routera možeš se na njega nakačiti i vrlo lako vidjeti tko je gore. Bilo je slično pitanje ovdje pa ću probati naći odgovor i zalijepiti ti ovdje. Trebalo bi se moći vidjeti i u workgroup računalima ali nisi napisao koji je OS i sl. Ili probaj ovo.
"Anyone who has never made a mistake has never tried anything new." A.E. Zadnje izmijenjeno od: vision19. 02.02.2013. u 16:09. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
Ili jednostavnije upaliti setup routera i vidjeti koliko je ljudi spojeno ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
pretpostavljam da ti je IP adresa iz 192.168.1.X bloka i da imas windowse 7. Idi u command prompt i upici: ping 192.168.1.255 cekaj da zavrsi i onda upisi "arp -a" Svaka 192.168.1.X adresa je jedan stroj (pc. mobitel, laptop,...) Po mac adresi mozes na netu pogledati o kojem se proizvodjacu radi ... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|