|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
(riješeno) High pitch noise iz komponenti.
Upravo sam nabavio nove slusalice i primjetio sam neugodni high pitch noise u njima.Uzrokuje ga usb od mog misa. Znaci kada su slusalice ukljucene u front panel od kucista.Svaki put kada bi pomicao mis zvuk je intezivniji. Pretpostavljam da ih ukljucim direktiva u maticnu toga nebi bilo ali to mi nije opcija da se stalno saginjem ispod stola kada hocu koristit headset. Slusalice rade ok,nije u njima problem jer sam ih testirao na vise uredaja. S starim no name slusalicama od 20kn nisam imao taj problem. Kako da rijesim taj problem? Upravo probao slusalice i mikrofon direktno na maticnu i zvuk se i dalje javlja pogotovo kada koristim mis.Znaci kako god spojim zvuk je i dalje tu. Citam puno po forumima i puno ljudi ima isti problem ali ne nalazim konkretno rijesenje. Zadnje izmijenjeno od: Awelorn. 15.02.2013. u 20:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Probaj drugi mis. ![]() I koristi EDIT. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
znatno se problem pojacava ako je iza na maticnoj manje je ali svejedno postoji.S starim no name slusalicama nema problema bio mis ustekan na maticnu ili front panel. Uglavnom vrlo iritantno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
U pitanju je nekakva loša izolacija na matičnoj ili kablovima, ista stvar i mene muči samo što sam to riješio uštekavanjem u stražnji usb.
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
Sutra cu nove jos probat na jednom laptopu da se uvjerim da su one ispravne.Samo da nije problem u napajanju.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Eventualno si pogledaj u postavkama zvučne da ti nije negdje nekakav boost upaljen. Ili Stereo Mix. Ili Microphone Listening. ![]() Možda su stare slušalice imale slabiju reprodukciju visokih tonova pa taj pištavi zvuk nije bio toliko uočljiv.
![]() |
#7 |
Premium
|
Evo ovako update....napajanje je zamjenjeno i nije do napajanja Zvuk se cuje i golim uhom i definitivno je "mehanički".Znaci svaka operacija (pomicanje mousa ili press starta na tipkovnici izaziva to)Takoder i ako su svi zvucnici i slusalice iskljuceni on je tu,ako je mis iskljucen i dalje se cuje.Kada sve miruje nema ga.Hard je testiran i sve je ok Kupio sam novo napajanje jer mi je to bio prvi suspect ali nista. Zvuk dopire negdje s maticne ali nemogu definirat odakle.Usporedio bi ga laički s pustanjem zracnice...nakon dva dana razbijanje glave bolju usporedbu nemogu dati. Prilikom gasenja racunala zvuk postaje jaci jedno 100 puta i traje neprekidno 2 do 3 sekunde dok se sistem ne ugasi.Sve komponente su nove a od pred neki dan na procesoru je i zalman optima. Stvarno neznam vise sta da radim,evo dva dana kolega s foruma i ja razbijamo glavu i nemamo rijesenje. Molim za bilo kakav savjet! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Graficku nemam koristim apu i 90% sam siguran da je do procesora tj do voltaze Googlao sam po netu i vidim puno ljudi se zali na taj zvuk kada je procesor u idleu. Samo jos nisam nasao konkretno rijesenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Problem je u matičnoj ploči. Negdje nisu stavili prigušnicu gdje su trebali i šum sa USB sabirnice/miša prelazi na audio signal. Gotovo sam siguran da ti tu nema pomoći osim pokušati promijeniti USB port. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2011
|
znaci maticna 100%. ako me pamcenje dobro sluzi, u bios-u postoji opcija "spread spectrum" i "smart clock" koja bi u teoriji trebala smanjiti interferencije. osim toga ne pada mi nista na pamet osim promjene maticne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
Zvuk se cuje i golim uhom dolazi s podrucja procesora i vjerovatno je rijec o zavojnici. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
u jack se počeo javljati taj zvuk? Zanimljivo mi je da ti headset uzrokovao oštećenje na matičnoj, a s jednostavnim headsetom nisi imao problema. Znači prije nije bilo oštećenja. Pitam samo ![]() Zadnje izmijenjeno od: Phylip. 18.02.2013. u 01:55. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
Upravo tako,znaci problem je bio s novim slusalicama.Zato sam i mislio da su defektne ali nisu bile.probano s novim drajverima etc. Sve ono osnovno je probano.U toku toga dana i dan kasnije zvuk je bio jaci.Kolega tu s foruma ga je ustvari cuo kroz moj mic na Team speaku. Znaci nije bio zanemariv. Nakon toga sam pokusao sve sto sam nasao na netu znaci ukljucujuci i promjenu napajanja.No nije pomoglo. No mali update ono sta je pomogle je to da sam postavio procesor da ne ide u idle i da sam iskljucio opciju spread spectrum kao sto je kolega gore naveo. Zvuk je nestao 90%.I evo dva dana je tako,da pokucam. Ono sto je zanimljivo je da dosta ljudi ima slican problem dosta se pise po forumima,i da zvuk izlazi kroz slusalice. Neki kazu da je zavojnica na maticnoj,neki da je izlolacija,neki da je uzemljenje kucista. Kako je bilo za sada je ok. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|