|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2008
|
Laptop se gasi na punjaču
Poštovani. Evo mog problemčića. Posjedujem ASUS G60J ( i7, gtx 260...) već 3 godine i ta zvijer je radila kao sat sve donedavno. Prvo je riknula baterija ali računam ko je j...e ionako mi je laptop zamjena za desktop i uvijek mi je na struji. I nakon nekog vremena igram ja igricu kad odjednom iz laptopa se jedva čujno začuje zvuk kao kad se pali neonka, nekakav nježni plink zvuk... Laptop se naravno isključio kao udaren čekićem, bacim oko na punjač ne radi ni led lampica na punjaču... Isključim punjač iz struje, ponovno uključim, pokušam pokrenit laptop, stisnem power tipku bljesnu lampice i fensi backlight na poklopcu laptopa na pola sekunde i ugasi se led lampa na punjaču, a laptop se ne pokreće.... Pustim ja da se malo ohladi i ponovno pokušam isto i gle čuda upali se.... Igram ja igram 2-3 sata kad opet plink i ode opet u vražju mater, ponovim prethodni postupak i opet ga uspijem pokrenit. Nekad mi treba 2 minute uključivanja-isključivanja punjača iz struje dok se laptop ponovno pokrene a nekad i po 20 minuta. I to je tako trajalo par tjedana dok se vrijeme igranja na radost moje drage supruge nije skratilo na 5 minuta ![]() Fino ja uzmem punjač u ruku, odnesem u chipoteku kazem liku šta se događa i čekam strpljivo jedan dan dok me nije zvao da dođem po njega. Kaže čovjek punjač je generalno u redu, bilo nekoliko nekakvih hladnih lemova, on to prelemio i kaže neću ti uzet kune idi kući i isprobaj ga. Dođem ja kući, upalim igru na 5 minuta kad opet plink.... E sad nisam ni sam više pametan, temperature su normalne, nema pregrijavanja, laptop je očišćen, nema prašine, nema ničega.... Znači događa se samo kad upalim igru, surfat mogu satima i satima neće se isključit, grafička bi davala neke simptome valjda da rikava, tipa crte preko ekrana i slično, temperatura grafičke je oko 80 stupnjeva.... Ima li netko slučajno nekakvu ideju? Jel problem kakav može bit na matičnoj ploči ili se ne bi nikako upalio da je matična ploča? Čak sam i novu bateriju naručio da mogu u miru igrat kad se punjač ugasi. ![]() Unaprijed zahvalan na svim idejama! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
evo kad se maloprije ugasio opet ga nisam mogao upalit, a onda sam držao tipku power 30-ak sekundi, uključio punjač i upalio je iz prve, pa ga ti razumi... bemti tehniku.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Čini mi se da ti je malo ta grafička prevruća, neka me netko ispravi ako griješim. Nadam se da je to mjereno nakon nekakvog opterećenja, jer ako je tako "u leru", to neće dugo. Ovo šta se gasi, mislim da će prije biti do napojnog dijela ploče. Pregrije se od većeg opterećenja, pa odluči odustati.
![]() |
#4 |
Registered User
|
to jest temperatura grafičke pri opterećenju, inače je temperatura 50 stupnjeva nekad bude i malo više ali tako je od prvog dana otkad je kupljen i nikad nikakvih problema nije bilo |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|