|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Vanjski wirelless signal i kučna wlan mreža?
Imam pristup internetu preko prijateljevog wlan-a, no nemam signal u cijelom stanu nego samo sa sjeverne strane zgrade gdje je moguče uhvatiti signal. Stan je položen S-J, a signal od susjeda je iz druge zgrade sa sjeverne strane. Trenutno bez problema hvatam signal sa sjeverne strane sa Airlive-om wl-1700usb, a udaljenost je otprilike 75m. Htio bi organizirati wlan u stanu koji bi se na internet spajao preko susjedovog wlan-a. opcija 1. Kako najednostavnije to napraviti? Što mi je od opreme potrebno pod uvjetom da u stanu sva računala imaju wireless mogučnosti? opcija 2. Mogu li nešto od opreme koju imam iskoristiti u tu namjenu? -Siemens SX763 wlan dsl - ostao od optime -thomson twg850-4 & senegate 8100 od vip-a (tv&tel. bez interneta), ovo dvoje je upogonjeno na južnoj strani zgrade znači suprotno od izvora signala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Može li se siemens sx763 postaviti da radi u bridge modu i služi kao wireless AP? Hoče li sx763 moči komunicirati s drugim routerom na udaljenosti od 75m? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
S druge strane je speedtouch ST780WL i htio bi izbječi korištenje WL-1700. Možda da spojim nekakvu yagi antenu na sx763 te je usmjerim prema st780wl? Mogu li se spojiti dvije antene na jedan router? Kombinacija koja mi je na pameti ja na sx763 (uz kemiju ako dopušta) spojiti pigtailom yagicu i staviti je vani te je usmjeriti prema st780wl-u, te spojiti i orginal omnicu za disperziju signala u stanu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |