|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Monitor se ne pali iz prve
Konfa je ova druga iz moj komp (AM3). Znači simptomi su da kad je komp ugašen preko noći te ga se ujutro upali nema slike na ekranu. Komp se boota (čuje se i windows muzika kasnije) ali se ekran ne pali. Ona lampica na monitoru na trenutak promjeni boju ali to je to. Onda fino ugasim komp i opet ga upalim i sve radi, slika i u BIOS-u i svuda. Isto je na oba izlaza iz grafe (HD2600XT). Isto se desi i kad mu je monitor dugo ugašen (ono kad ga komp sam ugasi dok je idle, ali komp ne odlazi standby - samo monitor gasi, tako je složeno), kad mrdnem mišom očekujući da se upali ne dogodi se ništa. Ako je na kraće vrijeme ugašen onda se normalno probudi. Nemam trenutno pri ruci drugu grafu da probam, ali pretpostavljam da je u njoj problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
ja bi prije rekao da je do monitora problem, tj najvjerovatnije kondenzatora unutra. probaj sljedece - preko noci ga ugasi iz uticnice, ne preko tastera. pa ujutro ustekaj ga nazad i upali komp. mislim, nije metoda koja ce garant reci do cega je problem, ali mislim da ce ti ovako monitor 99% upaliti iz prve.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
E, da. Zaboravih napomenut, spojena je i Panasonic TX-P42X10 plazma preko HDMI-a (DVI->HDMI adapter) te također ni na njoj nema slike, a kad ugasim i ponovo upalim komp onda ima. Zato sam pretpostavio da nije do monitora... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
eh.... onda moze biti i do sistema, tj konfe. najvjerovatnije graficke. rjesenje, isprobati bilo koju ATi od HD2000 pa prema vise. ako i druga zeza, mozda PCIe slot........ ili ovu tvoju graficku probati na drugom kompu.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|