|
![]() |
#31 |
Murderer
Datum registracije: Jan 2007
|
Jel smeta ako su na Maxtoru i podaci osim pagefilea? Malo mi je šteta ostavit 80 GB praktički prazno. Zasad su mi tu backupirane važne stvari sa Speedya, ali kad se ovaj napuni, tu sam mislio trpat i podatke. Za RAM disk ću progooglat da vidim što je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Ha cuj, postoji jedno univerzalno pravilo kod hardova (pa cak i kod SSD tehnologije djelomicno) ... manje podataka + manje formatiranog kapaciteta -> bolje performanse Ako imas podatke na njemu i nemas kuda s njima, onda je najmanje sto mozes uciniti posebna (prva) particija za page file na tom Maxtoru. Velicinu stavis po potrebi, mozda koji GB vise (nikad se ne zna). RAM diskove sam ti samo naveo kao primjer ok rijesenja, posto nema velikog cekanja u random readu (ogromna IOPs specifikacija), a opet nema opterecenja na sistemskom disku. Nazalost cijenom i dobavljivoscu kod nas, cesto ostaju neostvarena opcija ... BTW imas njihove testove u linku 2 posta prije.
![]() |
#35 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Imam jedno pitanjce. Naime, zanima dal je poželjno page file postaviti na preostale particije ili je dovoljan samo na sistemskoj? Imam 4 particije (sistemska + programi, ima fragmenata, valjda zbog samog page filea), "radna" (najfragmentiranija), "store" (dakle filmovi, muzika...stvari koje tu i tamo koristim) i jedna prazna (koja čeka da se napuni ova prije) ![]() Našao sam na netu, neki lik tvrdi, kako je bolje ukupnu vrijednost page filea podjelit na preostali broj particija (kod mene je trenutačno postavljen na 3069MB), dakle, ja bi sad morao tih 3069 razbit na 3 dijela (1023) i te vrijednosti postaviti na preostale 3 particije, a page file na sistemskoj isključit. Pametno ili ne?
![]() |
#36 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#38 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
pagefile ima smisla podjeliti na diskove, znaci fizicke diskove, na svakom disku po dio, bez obzira koliko disk ima particija dok, ako se ima jedan disk i 10 particija, i sad na svaku particiju stavit po 100-200 MB je totalna glupost i samoubojstvo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
najbolje je staviti page file na disk na kojem nisu windowsi.
![]() |
#42 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Je, niti imam Vistu niti viška vremena... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Nisam htio otvarat novu temu pa da tu pitam, znači isključio sam page file imam 8Gb mem. 1333Mhz 1Tb wd black caviar sata 6gb/s disk win7 64x i sad ne znam jesam dobro napravio s tim ili sam trebao ostavit, kolko uopće mi je potrebno na tu količinu memorije metnut initial size i max size i kako to uopće se stavlja recimo u slučaju da imam više ili manje Gb memorije. EDIT: Nakon malo čitanja itd. stavio sam 1536 initial i max size. i zasad sve ide ok nikakvih problema. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 28.01.2013. u 15:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2010
|
Najbolje ti je stavit nešto, pa makar i minimalno, po meni se ne isplati ugasit page file, tak si samo natovariš probleme, osim ako nemaš neki "bezobraznu" količinu RAM-a!? Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|