|
![]() |
#5251 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
http://www.trcz.hr/audi-a3-32-quattr...spx?q=1-8343-6 ovo zvuči odlično,jedino guta kao mutav i skupo održavanje.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5252 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ma joj imali su seriju clia storija kao malo prešle ovo ono brdo istih komada... na kraju ispalo da su bili dostavna vozila u italiji i orginalno su napravljeni ko dostavna vozila, samo su majstori kupili zadnja stakla i siceve i prtljali po kilometraži. znam čovjeka iz prve ruke (mehaničar) koji je frendu reko nemoj tamo kupovat i ovaj nije poslušao i uzeo alfu, ali ajde poslušao ga je da dođe kod njega da ga servisira preventivno... alfa na satu 50k km, a ovaj digo auto na grabu i maltene ispadne ceduljica iz motora da je bog-te-pitaj-kad zamijenjeno ulje na 150k km ![]() edit: kao što rekoh... 2005, 27000km, a volan se sjaji ko glava đorđ kostanze, onda ili ja u kliju imam svemirske materijale ili se audi srozao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5254 |
Guest
|
Mani se ćorava posla, kupi klasu-dvije manji novi auto i adioMare ![]() Za cca 90K kn, koliko imaš, ako baš hoćeš limuzinu (kakvu-takvu), ima se šta za naći sa tvorničkim jamstvom. Ja osobno nikada ne bih dao toliki novac za rabljeni auto, pogotovo ne bih sugerirao dragoj takvo što, da ne bude poslije ![]() Samo ti još to treba... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5255 |
Premium
|
hehehe ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5256 |
Dezurno Smetalo
Datum registracije: Apr 2003
|
![]() |
#5257 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
![]() akcije su uvijek na vozila sa lagera i mislim da na njih ne mozes dobiti dodatni popust. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5258 |
Premium
|
kako brutalno dobro izgleda mat crna sa zelenim kliještima.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5259 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Neznam ja sam uvijek ZA da se kupi polovni auto star 2-3 godine. Evo ja tak kupio Clia 1.2 TCe. Auto je tip top! Vozim se ko luđak stalno (oko 800 km tjedno) i za sad je auto super. Za 1500 km mi je redovni servis i po tome ja bi uvijek išao na polovni auto, ali sa ultra velikom dozom opreznosti!. Svog clia sam pregledao uzduž i poprijeko i stvarno nisam uspio nać ništa sumnjivo na njemu. Mene jedino hebe šta bi ga ja prodao i uzeo jača kolica... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5260 |
Premium
|
Ja na polovne gledam iz svog kuta,kupovali smo redovito 2-3 nova automobila na firmu svake 2 godine,svi su ti auti išli u prodaju nakon 2 godine i bili u savršenom stanju,relativno smo ih povoljno prodavali jer smo ih se htjeli riješiti zbog novih,isto tako znam dosta firmi s kojima sam radio koje su propale ili zapale u probleme i riješavale se svog voznog parka za bagatelu! Također znam ljude kojima je banka oduzela aute zbog neisplate 4 rate lizinga,kasnije se prodavali za stvarno povoljnu cijenu,tako da polovno ne znači loše,no da se treba paziti treba,jer se svašta prodaje,no uz malo truda i detaljnijeg pristupa kupovini i odabiru vjerujem da se da nać odličan auto za dobru cijenu,pogotovo u ovoj situaciji kada nitko ništa ne kupuje,već svi sve prodaju.
![]() |
#5261 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Kad malo razmislim, u obitelji smo u zadnjih 10 godina prosli kroz dosta autiju, bilo rabljenih, bilo novih. Najviše problema smo imali sa novima. ![]() Evo, ja se vozikam okolo zadnje dvije godine u rabljenom francuzu Meganeu, došo kod nas sa 236k km, sad ima 316k i radi ko urica jer je pametno odabran i kupljen (izvana doduše, tada za cijenu 1/2 rabljenog kod nas). A to sam pisao prije, kaj smo sve mijenjali na novim autima i visoke i srednje i niske klase. Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 25.01.2013. u 21:00. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5262 |
Moderator
|
meni clio neki dan navršio 70k km i dalje jedini kvar van servisa napukla guma donjeg nosača motora... 150kn nosač i brijem 100kn ruke. bilo je još nekih sitnica kaj se sredilo u garanciji u zak karlovcu, majka svih reno servisa svijeta ![]() makar i ovaj nosač je ziher puko od konstantne UBERTURAŽE moćnog 1.2 motora! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5263 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Ak niš drugo, imaš malu potrošnju...valjd... ![]() Ja sam se na lagunu istovario da ne smijem pomislit jer odmah me aritmija uhvati.....tak da je stvarno sreća da s renolom nemaš ajme popravaka Zadnje izmijenjeno od: listerstorm. 25.01.2013. u 17:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5264 |
Premium
|
a ne znam,ja osobno nebi nikad uzeo auto sa 230k km,do 50k ajd... nego,imate kakvu preporuku za dobre brisače? sram me uopće priznati koliko su mi stari trenutni.. ona presvlaka za volan,to je univerzalno ili se može kupiti i za odredjeni auto? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5265 |
Premium
|
Neznam,meni je žena uzela novog yarisa prije 4 godine,iskeširali 15000 eura i onda još keširali bolesne cifre za servis zbog garancije,neću ni spominjat da za taj auto danas možemo dobiti cca 8000 eura,ako,dakle to je gubitak od 7000 eura u 4 godine! Auto je,danas,u savršenom stanju i dalje,rekao bi čak i u boljem stanju nego nov...mašina je tek razrađena (40 000km) i što je dobro,nije bilo (niti smo očekivali) kvarova,dakle,motor se dokazao da neće zaj...obično kad stvari dolaze loše u startu (balkane moj),to se pokaže u prvih 30 000km. Dakle nov auto je upitne pozdanosti (tek kad auto napravi 50 000km možeš reć da je motor dobar i da se neće kvarit,da nema tvorničkih grešaka),puno love traži u startu i skupi su servisi... Servisi su koštali cca 1200kn,danas napravim servis za 500kn + 50kn ruke majstoru da se ne moram prljat. Uglavnom,novo samo lizing - firma,(sad je i to pušing),privatno - polovno! Nedaj bože još i razbit novi auto,a bez kaska...toliko plaćen,pa još popravci,djelovi kojih obično nema "s strane" jer je auto nov... bla bla...ako je zbog mirisa,ima onaj borić koji miriše na novo i bok! ![]()
![]() |
#5266 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
![]() |
#5268 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() kratke relacije po zagrebu i nerazumno šaltanje daje ipak svoj danak. ima nešto u sreći, ali ima i u razumnom odabiru... naime 2007 kad sam kupovao auto si već mogao clia 3 kupiti koji je ono maltene tek došao (za reno pojmove). za manje para sam uzeo opremljeniji (i manji tak jasno) model koji je već godinama na tržištu i sve gluposti su ispeglane + dolazi iz novog mesta koji je (barem tada) mislim bio ocjenjen kao najbolja tvornica reno-nissan grupacije ili u top 3 stvarno se ne sjećam + sa istim d4f motorom i većom težinom clija 3 to baš i nije neki raj. @muro... bosch aerotwin ako "pogodiš" dimenziju možeš proći jeftino... i duplo jeftinije nego sa valeo x3m koji su se meni pokazali kao totalno smeće. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5269 |
muimerP
|
@syss - svaki dan vozim tog clia(1.2), ljeti imam 6.9 po gradu, sada zimi imam 7.5 također kratke relacije. Kad smo dobili auto sa jednog terena auto je trošio 10 litara, poslje toga kompletan servis, i do blokade obilaznica par puta da se "sredi" . Nisam vidio 8L poslje toga ... Imali smo hitnu turu Rijeka-Zagreb, nas 3 u autu prosjek 170po satu, i opet nije bilo 11l... Nisam skuzio da je taj tvoj Clio 2...ovaj je 3 ipak. @Thoroubred B - ![]() ![]()
![]() |
#5271 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Dakle Clio 3 1,2 mašina sa 75KS koji je deklariran na 167 km/h si sa troje ljudi vozio prosječnom brzinom 170 km/h i trošio manje od 11l/100km. Ajd farabaj nekog tko nikad nije sjeo za volan ![]()
![]() |
![]() |
#5272 |
Moderator
|
imamo istu 16v mašinu, ja nekih 980kg ako se ne varam i solo sam se vozio koliko ide sitno iznad 180 i bord komp je javljao ono milijarde litara potrošnje, što se i vidjelo na tanku jer je doslovno žderao benzin. @buljo... ne laži ovaj napaćeni narod koji još k tome čeka tekmu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5273 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
moj clio 3 TCe troši pri 200 km/h 19,5 l ![]() inaće potrošnja mi se kreće ovako: https://www.fuelly.com/driver/bluefa...lio?fu=3274629 svaki dan radim po 150 km. Obilaznica, autocesta i otvorena cesta. Grada ima tu i tamo malo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5274 | |
muimerP
|
Citiraj:
![]() Ajd dobro, ma to sam onako ispalio jer ovih syssovih 11l po gradu je ![]()
![]() |
![]() |
#5278 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Pa ak se voziš na relacijama od 5km posve normalno da će toliko trošit jer cijelo vrijeme radi na bogatoj smjesi. Zanemarimo sad činjenicu kako je to ujedno i loše za sam motor. Plus ti mali i često anemični motori dosta troše ako voziš malo agresivnije. Vozim često 207 1,4 i taj auto vidi brijeg prije mene.
![]() |
![]() |
#5279 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
softwer il hardver (doduše u slučaju hardvera većina vjerojatno odnese gaće na štapu, jer po nekim iskustvima s neta, kompresor ili turbo kit s rukama ne nose ispod 2-3 soma ojra, a to opet vraća pitanje isplativosti a tko zna i za prolazak na tehničkom) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5280 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
|