|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
(riješeno) Prvi ventilator svijetli, ali se ne okreće
Imam Spire Maverick kučište. Prvi LED fan svijetli, kad upalim računalo zakrene se i onda stane. Izgleda ga ništa ne blokira. Imam matičnu MSI B75 G41. Vent je uštekan u sysfan2 . Taj sysfan2 ima 4 pina 1. ground pin 2. sensor pin 3.control pin 4. no use Fan je zaštekan u ova prva 3 pina. Dal treba napraviti što u BIOS matične da se fan vrti ili matična sama kontrolira fan kad postane prevruće ? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Prebaci kabal u 3pinski konektor, da vidis je li vent. ispravan. Ako vrti, vrati gdje je bio, ukljucice se , kad se mobo ugrije. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
A možda imaš ovako nešto kao ja http://www.youtube.com/watch?v=InNrf5dnVxk naručio dva ventilatora, jedan radi super drugi bučio i vibrirao. Sada taj samo svjetli kao i tvoj (pokvaren je) no dobio sam novac natrag.
![]() |
#5 |
Registered User
|
Provjerio u biosu. Vent. je postavljen na AUTO u utoru sysfan2 1. ground pin 2. sensor pin 3. control pin Dal to znači da se uključi samo nakon kad pređe temperaturu ? begi Ne vidim 3-pinski konektor. Ima samo 4-pinski konektor na MBO, a 3-pinski je on fana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Ovdje su ti naznaceni 3pinski konektori. Probaj spojiti na njih da provjeris ispravnost ventilatora ili mozes jos isprobati pomocu 3pin to molex adaptera (ako imas). Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Registered User
|
Citiraj:
Probati ću kad dodjem s posla pa ću javiti sutra. Nemam pojma što je molex adapter :| |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Isprobao. Stavio sam na sysfan1 te poslije na sysfan2 i u BIOSU na 60%. Ventilator se nije vrtio. LED lampica je radila. Zadnji fan je spojen na napajanje. Kad sam spojio prednji fan na napajanje - PRORADIO JE. Zadnje izmijenjeno od: Starsylph. 25.01.2013. u 11:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Hvala. Dakle na molex konektoru radi savršeno. Dal mi netko može reći zašto se vent ne vrti na SYSFAN1/2 i sa postavkam 60% u BIOS-u ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Povecaj onda vrijednost na 80% ili 90%, ako se i dalje ne vrti pusti ga neko vrijeme dok se komp malo "zagrije" ili ga opetereti s nekom igrom. Moguce da mu treba veci napon da starta ili neka odredena temperatura. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|