|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2012
|
Spajanje mobitela na kućni LAN
Pozdrav Koja oprema mi treba za surfanje mobitelom koristeći "kućni" internet? I koliko bi to koštalo? Trenutno stanje mi je da sa susjedom dijelim internet, spajam se na njega antenom. Ruter imam neki stari canyon. Svi ukućani imaju smartphone a imamo samo jedan komp pa ponekad bude gužve. A onih bijednih T-comovih 512 MB se potrosi dok kazes keks i još k tome 3G signal vidim rijeđe nego jednu stvar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako imaš wlan u kući, a izgleda da imaš jer se spajaš antenom na susjeda, trebaš jednostavno uključiti wlan na mobitelu da se spojiš na susjedov wlan i surfati.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2012
|
On je dosta daleko od mene, spajam se "kantenom" na njega, ima jedno 500m zračne udaljenosti. Kad skeniram wireless na mobu ne vidim njega. Imao sam na umu recimo nekakvu mrežnu u komp stavit i onu malu stolnu antenicu ustekat i napravit neki hotspot. To je samo ideja, neznam moze li se to i ako da kako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Onda bi trebao nabaviti reapeter signala koji bi signal koji dobijaš kantenom 'pustio' po stanu.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Dodaj u mrežu neki AP, a ako nemaš, dodaj siemens/thompson/ostalo ruter, ugasi dhcp, internet postavke, stavi mu ip različitu od susjedovog, susjedovog stavi za gateway i dns i namjesti svoj wireless. Brzo i jeftino ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|