|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
(riješeno) Promjena ekrana na laptopu
Imam toshibu satellite a210-133 (serial no.87222917K) na kojoj jer riknulo osvjetljenje ekrana Jer kad posvjetlim ekran jakim svjetlom naziru se windovsi. Imam i jos jednu toshibu satellite pro m30 ( serial no. Y4748868G) na kojoj je riknula maticna al je ekran dobar. Mene sad zanima dalmje to komplicirano doma zamjenit, dal se ekran samo pristeka ili je potrebno lemit I ako neko zna kolko bi kostala zamjena u servisu, ali radije bi to sam doma napravio ![]()
![]() |
#2 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
ako su medusobno kompatibilni, sve ide na vijak ili na naljepnicu ili na konektor. uglavnom, ne moras nista lemiti. jedino malo potrazi tutorijale kako se koji laptop otvara/rastavlja, jer cesto kod toshiba nije potrebno sve rastavljati. uglavnom, ako imas volje i zicu za ovakve poslove, samo naprijed ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Zicu imam, a i volju bilo mi je samo bitno da netreba nis lemit jer nemam finu lemilicu, jedina razlika u specifikacijama lcd-a je sto je jedan 100hz a drugi 85hz al mislim da to nebi trebao bit problem
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Ako su obe 15.4" skini gumice oko ekrana, makni vijke, lagano noktima i prstima skini plastični okvir, otpusti vijke nosača ekrana na šarkama, makni bočne vijke što drže ekran, iščupaj konektor na inverteru, nagni lcd i odlijepi traku sa flat kabela i konektora na ekranu sa leđa, lagano izvuci konektor...sve ponovi unatrag ![]() oba su 60Hz, di si dobio tu info da nisu? https://www.screencountry.com/index....=Toshiba&size= https://www.laptopscreen.com/English...LLITE~PRO~M30/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
![]() Zadnje izmijenjeno od: sinke.ZG. 18.01.2013. u 23:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
tipično za toshibu, jedan širi ![]() smiješ samo pazi na položaj uštekavanja u inverter (+ i - ) boje žica ne znače da smiješ spojit po njima, odreži, zalemi izoliraj i radit će. već sam to radio i nikad problema |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Kak provjerit + i - na lampi a kak na iverteru ( nemam multimetra pa jel postoji neki drugi nacin da vidim koji je plus) Znaci nemogu predpostavit da su roza s jednog ekrana i roza s drugog ekrana istih vrjednosti a bijela s jednog i zelena s drugog takodjer istih vrijednosti
![]() Zadnje izmijenjeno od: sinke.ZG. 19.01.2013. u 12:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
na inverteru odmah pored konektora piše high voltage i "prati liniju" roze žice kud vodi, 99% je + |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Uspjesno zamjenio konektore ali "novi ekran " neradi ni kad ga osvjetlim nekim vanjskim svjetlom, poslje gledam raspored pinova na 30 pinskom flet kabelu i nisu isti ocito je u tom problem, vratio nazad stari ekran koji opet radi kad ga osvjetlim tak da nisam nis skurio E sad pitanje dali bi se na ovom novom ekranu trebala pojavit barem bjela boja ako flet kabel nevalja jer ako bi onda je vjerovatno otisao inverter a ne lampa....
![]() Zadnje izmijenjeno od: sinke.ZG. 20.01.2013. u 17:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
riješeno ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Ovim putem se zahvaljujem kolegi MMI, na kraju smo ustanovili da je ipak bio inverter koji smo uspjesno zamjenili i laptop opet ZŽivi
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|