|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2013
|
Problem sa SX763 i povezivanjem na kablovski modem
Pokušavam osposobiti sx 763 da radi kao običan ruter, probao dd-wrt i openwrt i nakraju se vrario na originalni, tvornički FW. Učitao sam ethernet_config datoteku i LAN4 je sada WAN port. Postakve su sljedeće: Connection type: Ethernet <- imam odabir ADSL i Ethernet Protocol: Dynamic IP <- isto to koristim i u običnom ruteru koji normalno funkcionira MTU: 1400 <- bio je na 1500 ali sam čitao da B-net preferira 1400 VLAN tag: 100 <- nisam dirao PPPoE pass through: Off <- nisam dirao UPnP: On <- postavio sam to na On jer je to opcija za plug n play Network Address Translation: On <- nisam dirao Dynamic DNS: Off <- nisam dirao, na mom ruteru je opcija da automatski to dobije od ISP-a Spojim ga na svoj ruter, bez ikakvih dodatnih konfiguriranja se odmah spoji, na računalu mi piše Internet Access, imam punu brzinu neta i svijetli lampica Online i na home screenu piše Connected, vrijeme kolko je spojen i 0 Errors Maknem svoj ruter, spojim ga na modem, piše connecting, resetiram modem, modem se počne paliti i sx 763 izbaci na home screenu connected, 0 Errors, pali se lampica online i čim se modem pokrene do kraja, ruter odmah izgubi vezu i piše cijelo vrijeme connecting, 0 Errors i ugasi se lampica Online Kako da podesim to, imam iste postavke i u običnom ruteru, Dynamic IP, a DNS da automatski dobije od ISP-a |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Ako je to na bnetu, onda ti neće raditi, ja sam imao isti problem i pokupi ip jednom nekon par sati, tako da je bolje staviti openwrt i namjestiti jedan port da bude wan. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2013
|
Probao sam al neznam to namjestiti, previše opcija ima pa se ne snalazim tamo, ovdje sam imao samo ADSL i Ethernet, a tamo imam previše toga. Jel znaš možda kako namjestiti tamo WAN port ? I buni me to, pokupi IP i onda ju izgubi EDIT: Bnet je u pitanju Evo stavio sam ponovo OpenWrt, ako možeš pomoći sada kako da konfiguriram taj WAN port ? EDIT2: Probao sam LAN port 4 konfigurirat kao WAN port, upisao sam u custom interface eth0.4 i dobio sam da je taj port WAN port, ali ne funkcionira, i isto ne vidim di su postavke za WiFi, nema ih tamo di su bile prvi put kad sam flashal Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 20.01.2013. u 15:29. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|