|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Radna temperatura napajanja
Oprostite odmah na startu što ne znam kompletnu konfiguraciju. Prijatelj ima amd 4 jezgre, neku jeftinu grafičku, ugradio nedavno i 2 ekstra keksa memorije i 1 tb hard disk(znači ima 4 keksa mem, i 2 harda sad). Kučište je neko sa napajanjem valjda koštalo jako malo...možda 300kn? Čovjek mi veli da u zadnje vrijeme ne može upaliti komp kako spada, računalo se stalno pali gasi, ventilatori i diskovi...dok nakon cca 5 min stalnog paljenja i gašenja(ne pritiskom na reset)nego samo od sebe nakon 5 min proradi. Moje je pitanje teoretsko, a to je da li napajanja imaju svoju radnu temperaturu?i dal da mu predložim nešto bolje od ovog što ima(imam jedno rezervno napajanje za koje mislim da je superiornije od njegovog no-name). Hvala svima |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Vrlo lako je moguće da je napajanje, a kada već imaš drugo promijeni ga pa ćeš vidjeti. Ja bih osobno prvo napravio memtest zbog ova dva keksa koja je naknadno dodao. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
Mogući problem s kondenzatorima u napajanju / na ploči ili oboje. Koje to zamjensko napajanje imaš? Bilo bi dobro da napišeš brand i model. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Ma zamjensko je bolje 100x. OCZ 500w modularno. Javim kad obavim zamjenu što bijaše. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|