Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.01.2013., 18:34   #1
begi
Premium
Moj komp

begi's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Sigurnost ISP-a

Već duže vrijeme koristim bežični internet i zadovoljan sam istim, da sad ne dajem reklamu. Čudno mi je sljedeće. Kad ukucam My IP naravno dobijem IP. E sad kad taj rang adresa ukucam u IP skener on mi izbaci pod Name original prezime i ime korisnika, te tako praktično vidim sve i jednog korisnika. Također im odmah vidim i ruter-antenu preko kojeg bih mogao ući u LAN korisnika. Koliko vidim ovaj sistem Air Os je probijen, te me interesuje je li normalno da pišu imena prlikom skeniranja , ili samo ja vidim iz svoje mreže. Pokušajte vi ukucati npr 178.20.20.xx.
begi je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2013., 21:11   #2
vision19
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2011
Kad probam ići na taj IP traži me username i pass od AirOs. Tako da mislim da ne mogu svi vidjeti to (naravno bez username i password).
Oglas

Oglas
Staro 10.01.2013., 17:10   #3
begi
Premium
Moj komp

begi's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor vision19 Pregled postova
Kad probam ići na taj IP traži me username i pass od AirOs. Tako da mislim da ne mogu svi vidjeti to (naravno bez username i password).
Ja na stranicama od njihovog servera vidim i bez logiranja sve korisnike, te njihov promet, vrstu paketa i sl. Inače otključavnje rutera ide jednostavno, nakon http adrese se umjesto login.cgi ukuca admin****. To su riješili nekim pachom, ali vidim imaju neke skripte u Pytonu. Radim ovih dana na tome.

Zadnje izmijenjeno od: begi. 10.01.2013. u 18:12.
begi je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2013., 17:31   #4
DiTech
Premium

DiTech's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Pa malo to istrazi, i posalji im mail da imaju sigurnosnih propusta na mrezi i da ces za određenu naknadu to sloziti.
Ja sam bio u jednom isp u Mostaru koji mi je pokazao pozamasnu kolekciju koju mogu vidjeti samo interno korisnici. Sto je u slucaju bw dobro, jer se ne skida iz vana, al s pravne strane bas i nije .
DiTech je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2013., 18:08   #5
Night
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Ovo je propust jer je izgleda management od modema otvoren prema WANu umjesto samo prema LANu. Konfiguraciji se po defaultu ne bi smjelo pristupiti iz vanjske mreže, a ovdje se može.
Night je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno