|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() Ovako, problem se javio kad sam stavio novu grafu (prije je bila integrirana na matičnoj). Radi se o Gigabyt 6600GT, matična Soltek m754lmr, sempron 2500, 256 samsung + 256 Transcend (dual mod), 300W chieftec. Ovo se ne dogodi svaki puta već svako 2-3 paljenje. Dakle kada upalim komp sve se zaustavi nakon prepoznavanja cpu-a, nakon čega bi trebalo doći prepoznavanje ram-a,…. itd, samo sto se ništa dalje onda ne dogodi. Tada moram skroz napajanje iskopčati iz struje i neko vrijeme pričekati, ponovno uštekati u struju i pokrenuti komp, tek tada sve radi ok. A kada se jednom boota kako treba uopće nemam problema sa stabilnosti. E da, stavio sam i najnoviji bios za matičnu i opet isto s..nje. Možda neke postavke u biosu bi pomogle ili…. ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Jesi isključio šeranje sistemskog rama za onborad grafu?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
A jel šta clockano? Jel možeš isprobat grafu negdje drugdje?
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
ništa nije clockano. Grafu nažalost nemogu kod nikoga isprobati ![]() Nažalost informatička zajednica u mom mjestu je nepostojeća:mad: Ali prije bi rekao da neka postavka u bious bi riješila stvar. Znaš li možda kako se manifestira POST (power-on self-test) ako postoji greška :confused: Imače grafa je u igrama i 3dMarkovima savršeno stabilna |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Meni smrdi na memu. Probaj ili olabaviti latencije i postavke memorije, dati joj više napona ili izvadi jedan modul i onda. Pri paljenju kompa prvo ti se inicira bios od grafe, tako da ako ti dođe do toga dijela kad ti prepozna CPU grafa je OK. Memorija zeza, ovako kako si ti prikazao... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|