|
![]() |
#1 |
In the lab...
Datum registracije: Feb 2006
|
Promjena lokacije telefonske utičnice za router i pomoć oko spajanja istog
Pozdrav svima! Moj problem je slijedeći: nedavno sam prilikom sređivanja sobe provukao i telefonsku utičnicu u sobu da mi bude kraći kabel potreban za spajanje routera i uređaja od iskonTV-a. Dakle želim preseliti router iz hodnika u sobu. Problem? U hodniku meni iz telefonske utičnice idu dvije žice koje su odmah odvojene tako da jedna ide za telefon a druga za ADSL koje su tako odmah i spojene u router, dakle jedna u dsl utor a druga u telefonsku liniju. No da ne duljim previše evo kako to izgleda na slikama linija u hodniku ![]() router i razdjelnici ![]() nova utičica ![]() e sad. kako u sobit izvesti ovo što je u hodniku, da li je to uopće potrebno? mogu li to kako izbjeći i riješiti na drugi način? što mi treba od opreme, kablova? unaprijed zahvaljujem na pomoći ![]()
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
koliko žica ima do utičnice u sobi? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
In the lab...
|
kako misliš koliko žica? ma ja želim na ovu novu utičnicu u sobi spojiti router i telefon, ali neznam kako da to sredim s obzirom na prijašnji setup i dvije žice koje vire iz stare utičnice a koje služe za ADSL i telefon
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
pa kakav kabal dolazi do utičnice? 2 upletene žice (bijela i plava), četverožilni ili utp? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
In the lab...
|
probao sa splitterom,ne radi
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
i tekom ga je prebacio na voip znači, prvo treba u sobi utvrdit dal ima 1 ili 2 parice (2 ili 4 žice). ako ima 2 parice, po jednoj pustit direktan vod sa tavana, a po drugoj vratit nazad, kao što je u hodniku. a ovu utičnicu u hodniku prespojit da se grana samo telefonija sa one iz sobe |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
In the lab...
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
ono što sam možeš napravit je skinit tu utičnicu u sobi i prebrojat žice i onda znaš jel treba provlačit novi kabal ili ne.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
In the lab...
|
Ako si ti majstor za to, javi se slobodno ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
Ja bi na tvom mjestu stavio sa 2 splittera i 2 razdjelnika (obicna - ovo sto sad imas za telefon) Ideja je ovakvka: Iz linije stavis u razdjelnik na 2 linije - jedna ide u tvoju sobu, druga ide u splitter u line i onda iz tog splitera ide iz phone uticnice u telefon u hodniku. U tvojoj sobi linija ide u spliter na line, iz adsl-a ide u modem(dsl), iz modemovog voip porta ide na razdjelnik(ovako kako je i sad) i jedna ide u telefon u tvojoj sobi a druga ide u spliter u phone. Ovo nije isprobano, ali mislim da bi trebalo funkcionirat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
sad pročitaj ponovno moj post. na njegovoj liniji nema POTS signala => ne treba mu splitter |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
jesam. previše si zakomplicirao i neće radit. mislim da je puno jednostavnije otić na tavan i prespojit 2 kutije (zafrkat žice i izolirat) |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
To će samo moći ako ima 2 parice u sobi, ako je jedna onda najbolje probati ovo šta Logaros kaže. Znaći, dovoljno je da je svaki telefon ima svoj splitter, i onda nema veze što će postojati voice dio koji ide prema centrali kad on nigdje ne završava, dakle za ove i slične situacije evo jedne šemice kako treba spajati: ![]() Zadnje izmijenjeno od: .Delboy. 02.01.2013. u 23:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Banned
Datum registracije: Dec 2012
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Mislim da nema veze, sve dok filtriraš voice dio da ne "curi" u dsl spektar i obrnuto nebi trebalo biti problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
neće radit, a čak bi moglo i zblesirat dslam |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Pošto mi vrag nije dao mira, morao sam isprobati i zaključak je da radi, znači dsl linija radi ok dok je telefon podignut i dok zvoni, jedino što mi s jednom spliterom pao upload, pa kad sam stavio drugi model radilo je ok, valjda ima loš filter. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Banned
Datum registracije: Dec 2012
|
Radit moze jedino ako si na bitstreamu ili si na tcomu pa ti jos uvijek linija ide sa pločice a ne direktno sa dslama.Ako si na iskonu i ideš sa ull-a, ili na tcomu i ideš sa dslama to ne moze tako funkcionirat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
na iskonu sam ull, ali opet za svaki sličaj može se staviti još jedan splitter na glavnoj parici i spojiti samo kroz line > modem konektor da prema dslamu ide samo dsl spektar. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|