|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Hitachi Touro Desktop 3 TB - visoka temperatura
Koja bi trebala da bude optimalna temperatura ovog hard diska,u stanju mirovanja?kupio sam ovaj hdd prije 5 mjeseci i sve do prošlog mjeseca temperatura je bila od 20-40 celzija..Ali onda je postalo bez ikakvog razloga preko 55 u mirovanju, preko 65 kad se nešto radi na njemu.poslao sam ga nazad u trgovinu,koji su ga pak poslali na servis koji su rekli da hard disk ne prelazi 55.Koja je granica u temperaturi na kojoj bi se trebao zabrinuti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Za diskove ti nema službena granica, ali granica dobrog ukusa za diskove svakako bi trebala biti ispod 60°C. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
i takva je bila prva 4 mjeseca..evo slika od temperature jučer kad sam upalio hard i ostavio ga u stanju mirovanja ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() evo jutros pokrenuo test i več se nešto nalazi http://i.imgur.com/AQHSo.jpg http://i.imgur.com/8nE6E.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Kod mene su temperature hardova se uvijek od 27-28 do 33 (hladim ih sa tihim/sporim ventilatorom - što je dovoljno) i nikad problema. Znači po ljeti kad je najgore, onda mi radi na max 33. Sve preko 40°C skraćuje vijek trajanja!
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Sve je to relativno, odnosno nije dokazano. Znam par slučajeva, di diskovi normalno rade zamotani u spuzvu i nagurani na dno kućišta, radna temperatura >55°C i rade normalno nakon 7-8 godina u takvom okruzenju. Isto tako svi znamo da mozes kupit novi disk, hladit ga ventom, temperatura 35°C, ali on crkne nakon par mjeseci. Pravila nema, ali nekom logikom, disk bi trebao duze trajati ako je u boljim(hladnijim) uvjetima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
mene zanima ako je prva 4 mjeseca bio pod temp 25-40 c,koji bi bio razlog za to naglo povečanje temperature.zašto to iz ovlaštenog hitachi servisa nisu ništa pronašli?ili mi ovi iz adm varaju jednostavno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
več na ručni dodir se osjeti kako je hard disk vreo... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#12 | |
Registered User
|
Citiraj:
evo uspio sam ipak neči nešto vezano za temp. http://i4memory.com/f59/external-sto...esk-pro-32995/ Zadnje izmijenjeno od: dr-mladjo. 07.12.2012. u 12:57. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Da li je možda neki problem u SW-u ili je možda problem s hlađenjem (ako je imalo aktivno), trebalo bi vidjeti.
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Optimalna temp je, kao sto sam vec rekao, 35-45C. Preniska temperatura ce djelovati stetnije nego previsoka! Google imao statistiku na 100.000 diskova: ![]() .. te na osnovu starosti vs. temperatura: ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2012
|
Citiraj:
Jel disk radi? Radi. Sve ostalo te ne treba zabrinjavat. Isto tako, ko garantira da je taj program u kojem mjeriš točan i mjerodavan? Nigdje veze... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||||
Registered User
|
Citiraj:
36,ovaj ne bi smio imati temperaturu od 59 u stanju mirovanja,kad je nikad nije imao ![]() temperatura glavnog HD u kompjuteru evo tog hitachija o kojem govorim ![]() da je njegova temperatura bila otpočetka ovaka onda se nebih time zabrinjavao.računao bih da je to normalno za možda taj model.ali kad ti temperatura poraste odjednom bez ikakvog razloga nakon 4 mjeseca za 30ak stupnjeva i programi šalju razna upozorenja onda sam se zabrinuo. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
|
Taj disk ti ima bad sectore, a tebe brine njegova temp.? Pa ako imas garanciju onda ga reklamiraj radi bad sectora, temp. je totalno nevazna i ne znam sta si se uhvatio nje. Taman i da sa temp. diskom nesto nije u redu i da se pregrijava ne moze ti to servis popraviti, to se baca u smece i dobivas novi disk, tako da - radi backup. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
|
Daj odvrti ti test u HD Tune-u pa cemo vidjeti da li ima bs, ako ima oni su ti duzni zamjeniti disk. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
|
Zadnje izmijenjeno od: dr-mladjo. 08.12.2012. u 12:06. |
![]() |
![]() |
|
|