|
![]() |
#4741 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4742 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Bez tjeranja u turbo - haha sve jasno. Dakle teoretski ostvariva potrošnja, ali samo to :-) GT86 - lijep auto, sam da nije zadnjeg spojlera. Taj zgleda kao da sam ga ja nakrljil na auto (nabrzinu) jer mi je sused rekel da je čul da ima neki tip koji se zove Dounfors koji kaže da to treba...
Nissan GT-R Black Edition Zadnje izmijenjeno od: ozren. 05.11.2012. u 07:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4743 |
Premium
|
ujak kupio lexus gs250, kakva mrcina od auta. dodje u praonicu lik mu opere auto i baci komentar: pa dobro su rusi usavršili ladu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4744 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4745 | |
Premium
|
Citiraj:
Unutrasnjost je po meni puno jaca strana. http://www.pohrani.com/f/3Z/hZ/WCuUSMp/p8260836.jpg Jedva cekam snjezne gadosti... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4746 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#4747 |
Premium
Datum registracije: Dec 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4748 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Kreni vodobrusno sa 400, 600, 1000, 1200, 1500, 2000 i ako naletiš na višu gradaciju - super. Najbolje rezultate sam dobio sa nastakom od vune na polirku, počneš sa 1000rpm sa laganim pritiskom, nakon desetak prolaza digneš brzinu na 1500rpm i digneš polirku da samo krajevi niti na nastavku "udaraju" po površini. Pasta koju sam koristio je iz kauflanda, cca 20-30 kuna, mafra abrazivna pasta za karoseriju. U prilogu je slika poliranog fara. http://www.pohrani.com/f/3G/gO/MiFddyF/untitled.jpg |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4749 |
PC Ekspert
|
Već dva dana nisam vozio ni Evo ni GT-R i osjećam se nekompletno. Tko će izdržati još 10 dana...? Bem ti poslovna putovanja... Slaba utjeha kaj je GT-R spremljen na zimsku hibernaciju tokom koje ide tune (novi filteri za zrak, veći turbo inleti, novi injektori, cijeli novi spuh i mapa)... Hebem ti ovisnost!
![]() |
#4750 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Ista boja,dodaci itd. cak sam i regu pogledao da se uvjerim. Prosli tjedan mislim,ali ako i nije,auto je melem za oci ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4752 |
Premium
|
Ja sam puno skromniji, silom prilke. Danas sam iso doma prek Sljemena i fino sam se izgusto/usro jer je cesta sad ziva zamka. Lisce suho pa mokro isto kao i cesta. Nadobudna Octavija me pokusala pratit ali je odustala cim su poceli oni malo ozbiljniji uski, desni zavoji na spustu prema Zg. Sad sam miran. ESP OFF i auto 4x4 je dobitna komb za ovakvo vrijeme. ESP ga kolje u "neprirodnijim" zavojima malo previse. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 12.11.2012. u 18:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4753 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Evo da se javim u vezi iskustva sa Saxom. Rijetko ga vozim, uglavnom sin. Ja jednom krenuo za Sarajevo i na pola puta pukne remen. Trošak cca 3200 kn ( šlepanje, ventili, pumpa španer. A ja mu lijepo govorio da ne mijenja Primeru (lanac) za ovu škatulu. Inače je super brz, ostavi do100 i prerađenog Saxa (grana i čip). Dizel pogotovo ne može s njim.http://www.youtube.com/watch?v=PAG0hVZib6U |
![]() |
![]() |
![]() |
#4754 | |
PC Ekspert
|
S obzirom da tam (Ksaver) moram proć kam god da krenem, mislim da sam bio ja ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#4756 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Jesam ja nešto krivo pročitao ili ovaj tjedan valjda imamo neke besplatne tehničke preglede u svim stanicama za tehnički pregled. Ako je tako, onda nije loše, ipak je to kojih 700-800 kn u džepu. E sad, zna li netko koliko smije tehnički pregled biti "star" kod registracije. Meni je registracija tamo negdje oko 20-og.12, znači za mjesec dana, dali bi ja mogao ovaj tjedan obaviti tehnički i samo doći na registraciju sljedeči mjesec?
![]() |
#4757 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() 1. Tehnički pregled košta 120kn+eko-test 80-90-100kn, znači 200-220kn cca (mislim da je 220kn, mogu ti provjerit točno sutra, od 12 radim), a ne 700-800kn. Btw kompletan trošak registracije za vozilo od 1001ccm do 1600ccm ti je 900kn, a ne 700-800kn (tehnički pregled+eko-test+cestarina+ostale naknade). Ako imaš plin, ne plaćaš eko-test ali plaćaš 550kn naknadu za plin.... 2. Akcija koja je u tijeku je BESPLATAN PREVENTIVNI tehnički pregled, znači samo da ti pregledaju auto preventivno pa da znaš šta te čeka za popravit do rege, i nemaš pravo na to ako ti istječe rega ovaj tjedan. 3. Tehnički pregled možeš obaviti do 30 dana ranije, tj kompletnu registraciju, ali ako ti istječe sljedeći mjesec onda ti se datum isteka tehničkog pregleda vodi na zadnji dan mjeseca u kom si išao, slijedeće godine, a ako ideš u tekućem mjesecu bilo kad, piše ti se redovni datum kad ti zapravo istječe rega, tj u trajanju od 365 dana od prošle registracije, došao ti 5 ili 10 dana ranije, ili 10 dana kasnije.
![]() |
![]() |
#4758 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Uffff ![]() Hvala na pojašnjenju. ![]() Da, 900 kn, taman za moj Focus 1.6l, kojem ne treba niti je ikad trebalo išta popravljati, tak da mi onda ne treba ni taj "preventivni" ![]() Meni je cjelokupna registracija obuhvaća samo 2 pojma - tehnički, dakle sve vezano za auto (eko, kočnice...), i osiguranje. Ja sam mislio da ću eliminirati ovo prvo ![]() E yebiga ![]()
![]() |
#4759 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Ako si upućen molio bih odgovor na slijedeće pitanje. Imam auto koji sam slagao sebi za gušt. Auto je bio odjavljen neko vrijeme, u prvom mjesecu nanovo registriran, ali je djelatnik u osiguranju umjesto od 20.01.2012. do 20.01.2013. policu stavio od 20.01.2012. do 20.12.2012. Kako to nisam primjetio na vrijeme tako su mi ispunili i knjižicu vozila i prometnu pa sad i tehnički vrijedi do 20.12.2012. iako sam na tehnički išao 20.01.2012. tj. ravnali su se prema isteku police i za puni iznos su mi tehnički i registraciju vozila produžili za 11 mjeseci. Što sad? Iako su mi naknadno napravili drugu policu, na tehničkom mi ne žele prepraviti taj datum? Da li mogu auto registrirati u 20.12.2012. i onda policu uplatiti 20.01.2013. jer mi nova polica vrijedi do tada? Hvala! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4760 | |
gadget freak
|
Citiraj:
Jer nemoguće, fizički u programu, je napraviti policu ao na manje od 365 dana, osim ako si radio obnovu po staroj polici koja ti je istekla 20.12.2011., što je unutar 30 dana od zakonskog roka za vraćanje na originalni datum. Malo komplicirano zvuči, probat ću objasnit, mada se da povezat s onim gore što sam hammeru pisao. Ako dođeš do 30 dana ranije na registraciju, svejedno ti polica osiguranja traje 365 dana, pa tako i tehnički pregled, znači vezat će se i nova polica i novi tehnički na pravi datum isteka, znači na tu 1 godinu dana. Ista stvar je i kada kasniš do 30 dana, što je pretpostavljam bio tvoj slučaj i iz toga je nastao tvoj ajmoreć problem (koji to nije jer je tako po zakonu), znači, ti si došao 20.1., a stara polica ti je istekla 20.12., što je unutar 1 mjeseca od isteka (mora proći 31 dan, znači tek 32 dan ti može ići novi datum police i tehničkog), pa je osiguravatelj zakonski čisto vezao datum na staru policu, tj na 20.12. (mada ti je mogao reći to pa te uputiti da dođeš dva dana kasnije i dobiješ novi datum i mj dana dužu regu, samo eto, nismo svi jednako brižni prema strankama), pa je onda shodno tome i ekipa na tehničkom obavila sve po zakonu i vezala ti tehnički pregled na dan isteka police, kako i mora biti. Da bi došao na datum registracije 20.1., morat ćeš ili odjaviti automobil 20.12. kada ti istekne registracija, te najranije 21.1. (preporuka je 22.1. zbog glupog sistema računanja), otići ugovoriti novu policu osiguranja i napraviti tehnički pregled i platiti cestarinu i sve ostalo. Drukčije teško da ćeš izbjeći zbrku s datumom. Osim ako nije nekakav žešći propust u programskom dijelu tvog osiguravatelja pa da je program dozvolio policu mjesec dana kraću, mada to u mom dosadašnjem radu s tim (uskoro 11 godina), nisam nikad vidio.
![]() |
![]() |
#4761 |
PC Ekspert
|
Malo zabave, nažalost sam zgubil logove da overlayem brzinometre: http://youtu.be/WiomyGOO0wY http://youtu.be/b4EOhq4xSIY
![]() |
#4763 | |
gadget freak
|
Citiraj:
Ja sam prije 10 godina se tamo igrao sa 525i. 24min time, noć. ![]()
![]() |
![]() |
#4766 |
Premium
|
To je slapa do poda, LC i automatika. Tesko da moze bolje jer je mjenjac munjevit i salata na maksimalnoj snazi a iznad nema bas nekog smisla ak si na to mislio jer ne kuzim sta znaci tekst iza zareza.. Malo gledam GTR i zadnji model i fino su to oni izbrusili, 543ks i puno poboljsanja i jos kazu da je auto tek na 80tak% svog potencijala. Jedino sto je sad cjena puno visa nego prije. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 26.11.2012. u 23:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4767 |
PC Ekspert
|
Iskreno ne znam točno jer baš ne gledam brzinomjer (takve stvari skužim iz logova, a te sam nekak uspio zbrisat) ali par puta kad sam škicnul brzinomjer u zajebanim okukama znam da sam se ugodno iznenadio da brzina nije nikad pala ispod troznamenkastih brojki.
Nissan GT-R Black Edition Zadnje izmijenjeno od: ozren. 27.11.2012. u 07:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4769 |
PC Ekspert
|
Hvala na brizi ali vjeruj da nema straha - ako pogledaš obje vožnje ponovo vidjet ćeš da nema niti jedne škakljive situacije.
![]() |
#4770 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
|
|