|
![]() |
#1 |
The Zappa
Datum registracije: Jan 2006
|
Kako me server prepoznaje?
Sljedeće pitanja o WLAN-u me interesira čisto sa znanstvenog aspekta. Nimalo nije motivirano nekim pokušajem nezakonitih i nemoralnih radnji. Naglašavam ovo čisto kako bi se otklonili eventualni nesporazumi. Uglavnom, jedna WLAN mreža mi redovito, kao članu organizacije, dodjeljuje uvijek istu IP adresu. Napominjem, ne radi se o nasumičnoj dodjeli prve slobodne IP adrese. U naletu slobodnog vremena poigrao sam se s izmjenom naziva računala, promjenom MAC-a, no unatoč tome server uvijek pronađe načina te me ispravno 'legitimira' i dodijeli mi istu IP adresu. ![]() Kako? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Vrlo jednostavno, DHCP discover paket ima polje sa zadnjim IPjem kojeg vjerojatno Windowsi napune. Izbrises Wifi mrezu, resetiras, promijeni MAC.. Valjda ces dobiti drugi IP ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Ima postavke preko mac adrese i computer name i daje ti prema tome ip. Ovisi kojim si programaom mjenjao MAC.. Druga stvar ovisi dali imate dodjelu DHCP prek routera ili nekog kompa ili drugog uređaja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Klijent će pokušati dobiti, ako je ikako moguće, istu IP adresu koju je i imao, pojednostavljeno.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
relase and renew Ip? Možda je tak definirano u serveru..tj.dhcp postavkama.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012