|
![]() |
#26943 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
NAPOKON!!! ![]() ![]() prvi puta u svom 28godišnjem životu imam propisne noževe! idući put idem usitnit pileće želučeke u TARTAR!!! ![]() ![]() ![]() wmf kovani đojčland noževi, akcijski zadnji primjerak sa 2800kn na 1300kn ![]() o performansama nemam šta reć - vrh vrhova... kroz krumpir (radim pole) sam prošao bolje nego kroz putar, špek i hamburger koji je mekan i generalno zayeban za rezanje - mogu karpačo od njega raditi koliko su noževi dobri. e da... spar sad ima akciju na njihove tave i takve gluposti sa dosta % off na bodove. edit: kak su naši stari papali ![]() ![]() pole, svinjska mast, sol, špek... nema neke nauke, izvanredno jelo. Zadnje izmijenjeno od: syss. 28.10.2012. u 18:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26944 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Za desert sam radila mini New York cheesecakes, šta reć...ljubav na prvi griz ![]() (Mini je zato što je u u formi muffina)
![]() |
#26945 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#26946 |
Moderator
|
ovo je oštrije od najoštrijeg... stvarno se moram paziti jerbo prst ode samo tako. sa starim noževima ono zahvatiš se malo po prstima ili jagodicama i samo klizne sa njih... ovaj bi isto tako kliznuo kroz njih ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26947 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26948 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#26950 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26951 |
Neradnik
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Iste ove samo sto na ruckama ima onaj stoper da se neotvaraju http://www.berghoffworldwide.com/EE/...ry-shears.aspx |
![]() |
![]() |
![]() |
#26953 |
Neradnik
|
Ovo cu ja sebi ubost, samo da prodje Bozic i ng. http://www.segar.hr/Product/Dick_D81...a_PREMIER_PLUS |
![]() |
![]() |
![]() |
#26954 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
@syss... cestitam na prinovi, samo, meni ovo izgleda j* isto kao moji sparski zwilling, hehe kako god, dobra cijena, za te pare kod nas jedva mozes dobit 1 posteni chef's, kamoli set. A ako se radi o istim nozevima, zbilja odlicna kupovina jer puno bolje europsko od toga ne postoji! btw ljudovi, vama svima pase taj njemacki oblik chef's noza? Ja se sa svojim nikako ne mogu dogovorit i uvijek zavrsim koristeci santoku. A posto ne kuham doma previse cesto, ne investira mi se bas trenutno u nesto novo ![]()
Zadnje izmijenjeno od: antrax. 29.10.2012. u 11:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26955 |
Moderator
|
@zmaj... zgledaju super, vjerovatno i jesu super, ali si zemi blok neki jerbo ovo neće biti praktično u kuvinji. @anthrax... nemoj mi o sparskom zvilingu jerbo sam ga oplakivo maltene do jučer. imao sam dosta bodova za 4-5 pcs i tak sam mislio uzet ono 3 noža, štrajher i blok pa je onda uletio neki mega trošak tipa rega i ak i nema se para, a ni pameti uzet to sve na neki ameriken rate i bok. uglavnom eto ta tuga je prestala kad mi je simpa teta jučer izvukla ovaj iz izloga i rekla da je 1500kn off. isto tako sam gledao skuplje blokove (3900 i 4700kn), ali osim što te pare ne bi dao nikako to su sve unibody noževi sa malo abrazivnijom ručkom i ono mislim da bi nakon tretiranja mesa (masnoće) bila kuća letećih noževa... tak da mi je zapravo i draže da imam ovakvu ručku jerbo je puno sigurnije, što sam jučer isprobao na špeku i hamburgeru. solo noževi ove serije idu od 200-700kn per pis koliko sam zapamtio tamo dok sam čekao da mi to teta zapakira. si videl top seriju? madre de dios ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26956 |
Premium
|
da, takvi nozevi su cca 100E komad za ove velike, taj tip celika jel. Sve ispod toga je losije, neide jeftinije osim u kompletu, a i onda vidis da kosta 3000kn set od 5+stalak. Ti "top" je pitanje sta je tocno, damascus dobro izgleda, istina, al moze i ne mora bit bolji od standardno izgledajucih nozeva. ja vise ne kupujem njemce sigurno, sad ima solidne nozeve koji mogu posluzit za sve kad zatreba, a dalje kako se skupi viska novcica na nesto ipak malo vise klase. To vrijedi za sve osim ovog carving noza, fantastican je! Trenutno si jako zelim jedan dobar gyuto, konosuke hd recimo ![]() ![]() @zmaj000... punac ima 2 dick premium noza, i jako su dobri, za razliku od ostalih njemaca imaju dosta tanju ostricu. Lakse se ostre od zwillinga i rekao bi da jednako dugo ostaju ostri, te mi se cini da se i nesto bolje daju naostriti. Dobar celik. Sto se blokova tice, ste vidili onaj wmf sa nekakvim slamkicama, ne znam kolko je zdravo za nozeve, al je prokleto guba, samo se nagura noz, skare, stovec u njega i stoji tako ![]() edit: htio sam podijeliti, za ljubitelje keramike, stvarcica koja bi vam dugorocno mogla olaksat zivot. Problem je da je dosta skupa, al jeftinija od slanja nozeva na ostrenje. Druga opcija je jednostavno kupit nove kineske nozeve i nadat se da ce bit ostri, hehe.
Zadnje izmijenjeno od: antrax. 29.10.2012. u 12:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26957 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#26958 |
Neradnik
|
Hhahaha meni su ti nozevi odlicni, imam utoku za svinje od njih i jos nikad nije zakazalo, nozevi isto kad se naostre samo ih malo navlacim i to je to. Je da im je ime ono al su nozevi odlicni ![]() @siso ma nasao sam si al mi neotvara drugu stranicu pa nemogu pokazat sta mislim uzet. Budu na stalku magnetnom, super izgleda al i cifra je 3.5k |
![]() |
![]() |
![]() |
#26959 |
Moderator
|
@antrax... koliko dođe takva japanska igra? držao sam u rukama taj blok... to su ko neke sitne grafitne slamčice, naravno ne ostavljaju tragove i prokleto je kul, baš kak zaguraš nož ne miče se više ni milimetra. si vidio ovaj držač? cool faktor: chuck norris ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26961 |
Premium
|
cca $300 je 240mm, ide i vise ovisno o tipu drske, sayai i tak. Ima od white2 celika za $80 manje, ali white2 hrda, pa treba izrazito pazit na noz. auuu, ovo je otprilike sto trazim, magnetski sa drvom preko magneda da se nikad ne dira celik o celik. Opce me strah posto je ![]() zmaj je u pravu za napravit to, samo, ja nemam pojma di bi nabavio dovoljno jak magnet ![]()
![]() |
#26962 | |
Neradnik
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26963 |
Premium
|
vidim sad da i na stranici pise prekrizeno 635kn, hehe. Nisam uopce registrirao da je hr stranica. Ali ovo je cool ponuda magneta! kak znat kolko je dovoljno za drzat nozeve? Ovi neodimijski u kvadricima ili valjcima nisu tak ni skupi, a mogli bi bit dovoljni
![]() |
#26964 |
Neradnik
|
Cekam da mi odgovore pa cu vidjeti, pitao sam ih za snagu itd pa ako pase narucit cu pa cu napraviti to, Najvjerovatni cu praviti od spera posto toga imam, 3 mm x2 kom 6 mm + magnet od centimetra sve zajedno 1.6 cm taman da stalak nebude predebel. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26965 |
mrzi zimu
Datum registracije: Dec 2004
|
Danas ću tijesto sa šunkom i mješanim gljivama (smeđi šampinjoni, shitake i bukovače) + matovilac na salatu ![]() Ostalo je još pol protvana kakao koci od vikenda ![]()
![]() |
#26966 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#26967 |
Premium
|
poanta je moci skinuti noz s toga znas ![]() zato i kazem, nemam pojma o magnetima i pitam se kolko je minimalna velicina dovoljna, idealno bi bilo da oni 5mm kockice ili 1-2mm debeli diskici mogu drzat.
![]() |
#26968 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Treba uzeti u obzir da je inox puno manje "privlačan" za magnete od običnog čelika.
![]() |
![]() |
#26969 |
Super Moderators
|
![]() |
|
|