Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.10.2012., 23:13   #1
ChiP079
Premium

ChiP079's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
(riješeno) Problem s hard diskom - nestaje sa popisa diskova

Evo htio sam da podjelim jedan problem sa vama, naime imam hard disk nekih godinu i pol 2TB-a SATA WD green , i prije možda manje od godinu dana mi je počeo jednostavno nestajati sa popisa diskova, restartam komp i on je opet tu, inače sporo radi sve mu je teško a opet nemam dojam da je pokvaren , jer ako su ovo prvi znaci da će se pokvariti već je to trebao uradit u ovih godinu dana, pa sam mu promjenio portove na ploči spojio ga na druge i kabele nove i radio je ok 3 mjeseca i jučer opet počeo nestajati , pogotovo kad ga opteretim sa više poslova brzo nestane

danas sam otišao kupio mu lijepu icey box kutiju sa hlađenjem i spojio ga, odma radi življe vipe mu ništa nije teško i za sada nije nestajao sa popisa diskova ali sad i neće raditi stalno jer je na prekidaču pa ću ga paliti samo kad ga trebam a ne da stalno gori jer mi kompjuter se malo gasi skoro ej stalno u pogonu

sad se mislim dali je hard ili je matična , prije bi rekao da je do matične ploče , što vi mislite?

ps
kakvi su vaši dojmovi sa diskovima koji su na usb kabelu , dali je sigurno recimo obrađivati video preko takvog diska znam da je znalo biti grešaka na videu koji izađe kao produkt obrade , pa sam uvjek takve poslove radio sa internim diskom ali sad se možda nešto promjenilo sa ovim novim diskovima i kutijama ?
ChiP079 je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2012., 23:29   #2
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
hd tune, skeniraj na bs, vidi sta kaze health pa okaci slike.
Oglas

Oglas
Staro 19.10.2012., 03:13   #3
ChiP079
Premium

ChiP079's Avatar

Neznam dali sam te dobro razumio ali evo instalirao sam i evo slike healtha i mb's

Staro 19.10.2012., 07:28   #4
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
i sada odes na Error scan, stisnes Scan (ili start) i opet okacis SS . ne quick, nego lijepo i sporo .

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2012., 02:02   #5
ChiP079
Premium

ChiP079's Avatar

skenira već 12 sati tek je došao do pola, disk je 1TB-a znači još 12h ufff
Staro 20.10.2012., 02:57   #6
ChiP079
Premium

ChiP079's Avatar

našao dva loša bloka i stao sa skeniranjem negdje na 50% ... jel ima šanse za popravak?

Staro 20.10.2012., 04:30   #7
Rade0n
Guest

Datum registracije: Jun 2012
Nema tu popravka, ima bad sectore, povuci s njega sve bitne podatke dok jos mozes.

Ako se ne varam, 'zelenim' WD-ovima je garancija 24 mjeseca, pretpostavljam da onda imas garanciju, nosi ga na reklamaciju, a ako nemas, onda ga mozes baciti u recycle bin.
Rade0n je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2012., 09:49   #8
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Btw, za provjeru diska nisi morao externo kuciste kupovat, dovoljno je bilo spojit ga na mb pa ovo odradit.

I usput bacit oko na ovaj sticky, za ubuduce.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2012., 14:41   #9
ChiP079
Premium

ChiP079's Avatar

Citiraj:
Autor Rade0n Pregled postova
Nema tu popravka, ima bad sectore, povuci s njega sve bitne podatke dok jos mozes.

Ako se ne varam, 'zelenim' WD-ovima je garancija 24 mjeseca, pretpostavljam da onda imas garanciju, nosi ga na reklamaciju, a ako nemas, onda ga mozes baciti u recycle bin.
ima garanciju jos 4-5 mjeseci ako je 24 mjeseca
Staro 20.10.2012., 14:43   #10
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.10.2012., 15:06   #11
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Još jedan u nizu zelenjave ode...
Brko je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2012., 15:06   #12
ChiP079
Premium

ChiP079's Avatar

što se tiče kutije, neka je icybox vrhunska je i novi disk će biti u njoj da oslobodim jedno mjesto u kutiji jer mi je puna i na tom disku će biti samo arhiva tako da ću palit kutiju samo po potrebi
Staro 27.10.2012., 03:02   #13
ChiP079
Premium

ChiP079's Avatar

znači odnio sam disk u servis od cipoteke u Splitu oni ga salju u zagreb, garancija jos godinu i pol imam, disk nestaje sa popisa diskova u my computer moram restartati komp da bi ga opet vidio, ima bed sektore , e sad , šta ću ja dobiti nazad ,dali po vama moram dobiti novi ili oni mogu te bed sektore pomaknuti na kraj diska ili ih ispraviti i dobiti nazad svoj disk ... koji očito nema problema samo sa tim bed sektorima već i sa tim nestajanjem i po meni neće još dugo...

pošto mi je ovo prvi put da imam iskustva sa garancijama , šta da radim, što su oni dužni uraditi i kako da reagiram ako mi vrate taj stari disk ?
Staro 27.10.2012., 08:39   #14
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Dobiti ćeš skroz novi disk jer se bad sektori ne mogu popraviti. Vodi računa o tome da s njime dobiješ i novu garanciju.
Staro 27.10.2012., 10:20   #15
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
jedno pitanjce . maloprije provjerio za svoje blue i green WD-e, za blue mi lijepo kaze da je garancija istekla, no za green mi javi da nema serijskog broja u bazi? ono, sto to tocno znaci, da sam kupio kineski WD green?

kako je to uopce moguce? jel se susreo tko sa istim problemom ovdje?

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2012., 14:56   #16
ChiP079
Premium

ChiP079's Avatar

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Dobiti ćeš skroz novi disk jer se bad sektori ne mogu popraviti. Vodi računa o tome da s njime dobiješ i novu garanciju.

ok hvala, tu novu garanciju mi mora izdati ovaj servis u splitu koji radi za cipoteku ili ovi iz zg-a?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno