|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2010
|
(riješeno) Problem s hard diskom - nestaje sa popisa diskova
Evo htio sam da podjelim jedan problem sa vama, naime imam hard disk nekih godinu i pol 2TB-a SATA WD green , i prije možda manje od godinu dana mi je počeo jednostavno nestajati sa popisa diskova, restartam komp i on je opet tu, inače sporo radi sve mu je teško a opet nemam dojam da je pokvaren , jer ako su ovo prvi znaci da će se pokvariti već je to trebao uradit u ovih godinu dana, pa sam mu promjenio portove na ploči spojio ga na druge i kabele nove i radio je ok 3 mjeseca i jučer opet počeo nestajati , pogotovo kad ga opteretim sa više poslova brzo nestane danas sam otišao kupio mu lijepu icey box kutiju sa hlađenjem i spojio ga, odma radi življe vipe mu ništa nije teško i za sada nije nestajao sa popisa diskova ali sad i neće raditi stalno jer je na prekidaču pa ću ga paliti samo kad ga trebam a ne da stalno gori jer mi kompjuter se malo gasi skoro ej stalno u pogonu sad se mislim dali je hard ili je matična , prije bi rekao da je do matične ploče , što vi mislite? ps kakvi su vaši dojmovi sa diskovima koji su na usb kabelu , dali je sigurno recimo obrađivati video preko takvog diska znam da je znalo biti grešaka na videu koji izađe kao produkt obrade , pa sam uvjek takve poslove radio sa internim diskom ali sad se možda nešto promjenilo sa ovim novim diskovima i kutijama ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Premium
|
Neznam dali sam te dobro razumio ali evo instalirao sam i evo slike healtha i mb's ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
i sada odes na Error scan, stisnes Scan (ili start) i opet okacis SS ![]() ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
skenira već 12 sati tek je došao do pola, disk je 1TB-a znači još 12h ufff |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
našao dva loša bloka i stao sa skeniranjem negdje na 50% ... jel ima šanse za popravak? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
Datum registracije: Jun 2012
|
Nema tu popravka, ima bad sectore, povuci s njega sve bitne podatke dok jos mozes. Ako se ne varam, 'zelenim' WD-ovima je garancija 24 mjeseca, pretpostavljam da onda imas garanciju, nosi ga na reklamaciju, a ako nemas, onda ga mozes baciti u recycle bin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Btw, za provjeru diska nisi morao externo kuciste kupovat, dovoljno je bilo spojit ga na mb pa ovo odradit. I usput bacit oko na ovaj sticky, za ubuduce.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
ima garanciju jos 4-5 mjeseci ako je 24 mjeseca |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
što se tiče kutije, neka je icybox vrhunska je i novi disk će biti u njoj da oslobodim jedno mjesto u kutiji jer mi je puna i na tom disku će biti samo arhiva tako da ću palit kutiju samo po potrebi |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
znači odnio sam disk u servis od cipoteke u Splitu oni ga salju u zagreb, garancija jos godinu i pol imam, disk nestaje sa popisa diskova u my computer moram restartati komp da bi ga opet vidio, ima bed sektore , e sad , šta ću ja dobiti nazad ,dali po vama moram dobiti novi ili oni mogu te bed sektore pomaknuti na kraj diska ili ih ispraviti i dobiti nazad svoj disk ... koji očito nema problema samo sa tim bed sektorima već i sa tim nestajanjem i po meni neće još dugo... pošto mi je ovo prvi put da imam iskustva sa garancijama , šta da radim, što su oni dužni uraditi i kako da reagiram ako mi vrate taj stari disk ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Dobiti ćeš skroz novi disk jer se bad sektori ne mogu popraviti. Vodi računa o tome da s njime dobiješ i novu garanciju.
![]() |
#15 | |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
![]() ![]() kako je to uopce moguce? jel se susreo tko sa istim problemom ovdje?
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|