Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.10.2012., 09:52   #1
Isu1000
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Oct 2012
Exclamation Problem s laptopom Toshiba Qosmio X770-11C

Pozdrav svima ovo je moj prvi post ode premda sam cesto ode kad naidjem na problem i u vecini slucajeva nađem riješenje kod vas da ne duzim

imam problem s laptopom i ne znam dali da ga svrstam u hardware ili software ovako kada igram na laptopu neke zahtjevnije igre grafika mi pada non stop naime kako pada , pada tako da " iskoristivost " grafike je na 90 do 99 % tada je sve ok i imam nekih 80 do 90 Fps ali nakon nekog određenog vremena oko nekih 2 do 3 min igranja grafika padne na 15 do 20% " iskoristivosti " tada imam oko 10 do 15 Fps grafika je GTX 560 m poslao sam ga u servis toshibe ili točnije MR. servis u zagrebu da bi oni tamo pormjenili mi cijelu matičnu ploču i grafičku ali problemi dalje ostaje isiti.

Kada sam ga testirao s benchmarkom " furmark " krivulje ide gore dok ne dodje na 13 fps i tako ostane nekih 5 sec i onda ide nagli pad na 3 fps i tako non stop gore dole u ovakom stanje je bilo sta ne igrivo tako ako itko ima koje rješenje ili bar savjet koji bi mogao iskušati unaprijed mu se zahvaljujem

Sorry šta nemam slike od benchmarka
Isu1000 je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2012., 09:54   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Kad si vec to sve napisao, napisi i konfiguraciju laptopa i temperature idle/load.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.10.2012., 10:00   #3
Isu1000
Registered User
Moj komp

Procesor
• Intel Core i7-2670QM (2.20 GHz / 3.10 GHz TurboBoost, 6 MB L3 cache)

Monitor
• 17.3" FullHD TruBrite 3D (1920 x 1080)

Memorija
• 8 GB (2 x 4.096 MB) DDR3 1333 MHz (2 utora, max 8 GB)

Hard disk
• 1 TB (pogonska jedinica Solid State Hybrid 4G s 500 GB i 4GB NAND flash memorije + 500 GB)

Optički uređaj
• Blu-ray snimač / DVD±RW DL

Grafika
• nVidia GeForce GTX 560M (1.536 MB) (Dostupna grafička memorija može se proširiti pomoću sistemske memorije putem tehnologije TurboCache™, a ugrađeno je do 4.095 MB s 8 GB sistemske memorije kako je prikazano u aplikaciji NVIDIA Control Panel (s unaprijed instaliranim 64-bitnim operacijskim sustavom).)

Mreža
• 802.11b/g/n • GbLAN • Bluetooth 3.0

I/O portovi
• 3 x USB 2.0
• 1 x USB 3.0
• 1 x audio izlaz
• 1 x mikrofonski ulaz
• 1 x RJ-45 (ethernet)
• 1 x VGA (15-pin D-sub)
• 1 x HDMI

Baterija
• Lithium-Ion (max 2:30h - Mobile Mark™ 2007)

Operativni sustav
• Windows 7 Home Premium (64-bit)

Temperature grafike kad nije pod opterečenjem oko 50 do 55 c

Kad je pod optrečenjem kreče se oko 68 do 74 c

Sorry nisam bas stručan u izrazima nadam se da je to to! ;D
Staro 20.10.2012., 13:33   #4
[GOW]Nec
Premium
Moj komp

[GOW]Nec's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor Isu1000 Pregled postova
Temperature grafike kad nije pod opterečenjem oko 50 do 55 c
Kad je pod optrečenjem kreče se oko 68 do 74 c
Sorry nisam bas stručan u izrazima nadam se da je to to! ;D
A temperature procesora?
Staro 20.10.2012., 15:49   #5
Isu1000
Registered User
Moj komp

Hmmmm sad ako sam ja ovo dobro izmjerija uz pomoč Realtemp .....

evo ovako temepratura grafike "GPU" je

MIN - 56 MAX - 75

Temperatura procesora "CPU" je
e sad koliko sam ja ovo razumija on mjeri u sve četiri jezgre ako nije ispravite me plz thanks

core 0 MIN 77 MAX - 102
core 1 MIN 78 MAX - 105
core 2 MIN 73 MAX - 100
core 3 MIN 73 MAX - 99

to mi se pokazalo od temeratura nakon 20 min igranja na njemu!
Staro 20.10.2012., 16:13   #6
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
To su previsoke temperature. Ili nisu očistili cooler kako treba ili je problem sa heatpipeovima. Koliko je star lap?
Staro 20.10.2012., 16:32   #7
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

CPU throttling, to sam pretpostavio, pregrijava se.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
Staro 20.10.2012., 16:33   #8
Isu1000
Registered User
Moj komp

Laptop je star 10 mjeseci ali imam s njim ovih problema od prvog dana koristenja ali je u ovo zadnje vrijeme bas totalno neigrivo , sta se tice coolera mislim da su sve ocistili jer se ne vidi niti malo prasine ispod na hlađenju a u vezi temeperatura ne znam evo sad mi govore da se cak neki procesori gase povise 100 c
Staro 20.10.2012., 16:55   #9
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Gdje je to servisirano? Nesto nije u redu, ja bi na tvom mjestu digao finu frku za to, ipak taj lap ne kosta 3k kuna, makar ti gejming laptopi inace imaju frke sa pregrijavanjem.

Citiraj:
Qosmio X770 series which did its job well BUT had some problems. It had a major issue with crashing. It overheated very quickly which meant it shutdown to "save" itself.
Citiraj:
Everytime I've played a game with this laptop the fan speeds up when the graphics get a little intense and as a result the framerate drops making tghe game unplayable. Is there a way for me to resolve this issue?

Staro 20.10.2012., 17:07   #10
Isu1000
Registered User
Moj komp

Laptop je servisirao MR - servis u zagrebu ovlasteni toshiba serviser kako oni navode mjenjali su mu graficku i maticnu i da su ga testirali ja da budem iskren sto ga sad vise koristim to vise sumnjam da su oni ista radili prije mi se cini da su ga samo ocistili od prasine i to je to jer sam i 3 i vise puta pitao i rekao da ga testiraju pod opterecenjem i oni su rekli da su to napravili kad mi je dosa laptop nakon 30 min instalacije OS stavija sam ga na testiranje s furmarkom i nakn 10 sec pocelo je sve ici nikako krivulja gore dole gore dole 13 fps na 1 fps
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.10.2012., 17:13   #11
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Furmark radije nemoj koristit. Imas razne game benchmarke (Heaven, Stalker...itd) koji ce isto dobro zakurit grafu.

Cinjenica je da se definitivno pregrijava. Kontaktiraj "Moj servis" i objasni problem pa se dogovori za provjeru. Mislim da su i oni ovlasteni servis.

Btw, zamjenom maticne i graficke trebao si dobiti i neku potvrdu sta je zamjenjeno kao i novu garanciju na uredjaj od dana zamjene komponenti.

Staro 21.10.2012., 10:08   #12
Isu1000
Registered User
Moj komp

evo bas sam pogleda u vezi tog papira i potvrde da su nesto radili nista nisam dobija osim nekog opisa kvara na papiru i sastajaka moje kutije s laptopom sta sam im posla na servis nema nidi naveden broj maticne ili graficke kartice niti ikakve potvrde o produzenju jamstva doduse meni je jamstvo online tako da najvjerovatnije je tamo ažurirano .

sta se tice toga MOJ servis cita sam malo po netu po raznim forumima dosta ih hvale za razliku od MR servisa vidit cu s njima u ponedjeljak ali ja mislim da je tu nesto pogresno s biosom jer su iz toshibe izbacili 10 verzija biosa u 10 mjeseci i nisu uspjeli popravit
Staro 21.10.2012., 20:30   #13
[GOW]Nec
Premium
Moj komp

[GOW]Nec's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Nikad nije problem u BIOS-u. Uvijek je stvar loše smišljenog ili neadekvatnog hlađenja, a sva ova njihova mućkanja s novim BIOS-ima su posljedica toga.

Ako ti se prije nije tako grijao i zaštekavao, moguće da ovima u servisu nije dobro sjeo hladnjak na CPU.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno