|
![]() |
#1 |
Ultrapiretik
Datum registracije: Aug 2006
|
(riješeno) Problem s brzinom vrtnje venta
Ojla. Kao sto naslov govori, na "mojPC" mi se dogada cudna pojava. naime, kak god slozim postavke u speedfanu, sve je super do 50°C. nakon toga, sto god slozeno, komp lupi sve ventove na 100%. bilo koja temperatura ispod, brzina ventova je kako je slozen graf u speedfanu, ali cim udari 50°C (52 je max koji sam vidio), svi ventovi (oba, da budemo tocniji: scythe kama pwm 92mm, 2500rpm) idu na 100%. na staroj gigabajtici GA-MA74GM-S2H nisam imao taj problem i sve je radilo uredno ali ovdje nece. CPU fan ustekan u cpu fan jack, case fan ustekan u chasis fan jack na maticnoj. Zna li netko rjesenje ovog problema? Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Kakve postavke pod power managmentom imaš uključene u BIOS-u za kontrolu ventilatora? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Daj malo baci pogled u upute matične ploče i vidi što možeš podesiti kao kontrolu ventilatora. Možda samo treba promijeniti tip kontrole brzine ventilatora. Vidi koje ti profile kontrole nudi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Na koliko je namještena "alarm" temperatura u BIOS-u? Pogledaj što BIOS kaže za temperaturu, možda je po njegovom mjerenju procesor već vruć a nije tako. Ako je tako, onda podigni tu temperaturu na neku višu vrijednost.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ultrapiretik
|
e to se nisam sjetio. pogledat cu cim dodem doma s posla. sve pregledao i nisam naiso ni na jednu takvu opciju :/
Moja trgovanja: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Picoin invite: bass999 // minepi.com/bass999 ![]() Zadnje izmijenjeno od: nino. 18.10.2012. u 18:25. Razlog: Koristi "Edit", nemoj postat zaredom |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ultrapiretik
|
nakon malo igranja sa speedfanom, nasao sam u samom programu da je warning na 50°C, znaci da na 50°C dize sve ventove na 100%, bez obzira na koliko se okretaja oni vrtjeli. Hvala na odg. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|