|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2012
|
Nema slike na monitoru
Neznam sta bih moglo biti imam par stvari koje mogu biti da nevaljaju,pa ovako kada upalim pc on noramlno se upali ali nema slike na monitoru monitor valja provjeravao sam ima kontakt s grafickom jer nepise "no signal",ventilator od graficke vrti,hladnjak od procesora isto radi,hdd isto se cuje da se ukljuci.i led lampice od hdd svijetle obadvije(zelena i crvena) dok je radio zelena je stalno a crvena onak blicala nekad,nisam siguran sta je ram,procesor,maticna ili mozda hard disk. jos nesta kada upalim pc na tipkovnici isto svijetle sve lampice caps lock i ostale,kondenzatori su svi pravilni nisu napuhani.sve je pravilno spojeno par puta provjereno,dali mozda treba novi ram,procesor,graficka, Maticna ploca:soltek nforce2 ultra 400 Graficka:radeon 9550xt i kartica za gledanje televizijskog programa msi Procesor:AMD Sempron 2400+ Zadnje izmijenjeno od: antonio342. 16.10.2012. u 20:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
A konfiguracija? Napisati od kojih komponenata se sastoji. Što je probano od ovog? http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=223008 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Ako ti računalo inače beepa tj. znaš da je zvučnik dobro spojen. Izvadi grafičku i upali ga trebao bi dati signal da fali grafička ![]() Ali prije svega ovoga odgovori na gornje pitanje ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
![]() beep se necuje,cuje se samo beep kad se hdd upali,na koji nacin bi trebo dati znak da nema graficke,kad monitor nije prikopcan na grafiku onda pokaze no signal.imam samo jedan ram,sta jos za konfiguraciju,i clear cmos to neznam sta je ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Inače negdje po pravilima ti piše kako u profil upisat svoje komponente tako ako budeš imao još problema u budućnosti da ti se može pomoć, osim ako nisi u prolazu. Javi što je od onih svih koraka napravljeno ili bar kad napraviš prvi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
ovako gravicka kolko znam radi,procesor sam stavljao u drugi pc upalio se normalno sto znaci da ram radi a ako beep nema rekli su da moze biti maticna.radio sam clear cmos i nista Zadnje izmijenjeno od: antonio342. 17.10.2012. u 10:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Kako znaš da grafička radi? Koje napajanje imaš u kompu? Znači kad ga upališ sa svim napravi beep ali nemaš slike (ako sam dobro shvatio?). Probaj ga upalit bez rama. Ali prije svega provjeri napajanje te po mogućnosti posudi odnekud neko koje je ispravno te probaj s njim. Rezime: ako napravi beep ali na daje sliku znači da je vjerojatno prošao POST. Nakon toga da li možeš palit i gasit ledice na tipkovnici (znači caps lock, num lock itd?). Ako ne napravi beep (kad je sve uštekano) probaj sa nekim drugim napajanjem. I ištekaj svu periferiju (HDD, CD-rom izvadi tu karticu za gledanje televizijskog programa). Znači kad probavaš samo osnovno ostavi CPU+RAM+MBO+PSU te miš, tipkovnica i monitor. Ostalo se odpaja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
prijatelj ju je provjerio ii rekao je da valja, napajanje je 400W staro 4do5 mjeseci,beepa uopce nema a spojen je dobro zvucnik,pc kad upalim nema beep samo se upali crn ekran led na tipkovnici se upale na seukndu i ugase sta god stiskao nista nece da se upale Zadnje izmijenjeno od: antonio342. 17.10.2012. u 14:19. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Greška je najvjerojatnije u matičnoj ploči. Malo nejasno pišeš, kako može biti da ako si testirao proc u drugom kompu to znači da je memorija ispravna? Testiraj sve komponente koje trebaš (RAM, CPU, GPU, PSU) na drugom računalu, ako nije ništa od toga, ostaje ploča. A i ovako sve smrdi na nju. I ispuni više taj "moj komp" da ljudi znaju o čemu je riječ.
![]() |
#13 |
Premium
|
Gle jednako ti se ponaša ploča ako je napajanje otišlo. Imo nedavno takav slučaj upali se komp ali ni bu ni mu od njega - ispalo napajanje. U pravilu može biti ploča ali bih ipak na tvom mjestu provjerio napajanje ili od nekog posudio napajanje pa provjerio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
I sad pretpostavljam da si probao drugo napajanje ili nisi? Jesu to ista napajanja? Zaista nerazumljivo pišeš .... (u najmanju ruku). |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Izvadi ram, treba ploca beepat, ako ne, ploca je rikavela.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
prijatelj je provjerio graficku rekao je da valja,napajanje sam imao od 300w kad je pregorjelo kupio sam novo napajanje od 400w,trebalo bi raditi s jacim napajanjem ako je problem u napajanju,drugo napajenje nisam probo ovo je dosad najjace napajanje koje je stavljano u pc. Tako su mi rekli i na drugom forumu da je ili MBO ili CPU, isto nema beepa ni kad izvadim ram. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Dobro da nacrtam: Ako napajanje krepa može sprjecit plocu da prođe POST (bar sam imao takav slucaj) napajanje je palilo plocu i sve ostalo ali ploca nije dolazila do POSTa ... promjenio napajanje komp radi normalno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|