|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
3200 MB RAM kod POST-a, 4096 u BIOS-u
Pozdrav, Imam matičnu ConRoe1333-D667 sa zadnjim BIOS-om. Navodno podržava 4GB RAM-a i da predzadnji BIOS rješava poteškoće kod prepoznavanja 4GB RAM-a. Zbunjuje me što u BIOS-u uredno piše 4096, dok je na POST-u 3200... BIOS na žalost nema opciju "remap" memory ili nešto slično, pa ne znam kako da natjeram ploču da koristi svih 4GB? U Windowsima mi isto tako piše 4 GB (3.12 usable). 64 bitni su of kors. Any ideas? Hvala unaprijed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
potrazi u biosu opciju "extended memory"/"memory remapping" ili tako nekako. neke starije asus s775 ploce pa analogno tome i asrock to nemaju standardno ukljuceno
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
au, sry, na pol sam citao post. U tom slucaju vjerojatno neces naci rjesenje, na zalost ![]() na tvom mjestu bi stavio 32 bitne windowse i dobro. Ne dodes na isto kao da imas punih 4gb rama, ali su osjetno "laksi" od 64 bitne verzije.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
System info kaze 4 GB RAM, 3.12 usable. Cudno mi je sto BIOS kaze 4096, a POST 3200... taj dio ne mogu prokuziti. Ima integriranu graficku i sumnjao sam da ona mozda uzima tih 896... ali sam ju stavio na "auto" (nema opcija disabled) i stavio sam da koristi PCI Express grafičku. Znači u teoriji, Integrirana bi trebala biti disabled. Mislim ploča i BIOS su očito veliko sranje, ali nisam siguran koliko mi ima smisla novu ploču uzimati, kada mi je bolje kupiti cijelu novu konfiguraciju, pa cu moci imati i vise 4GB RAM-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Jesi siguran da imas x64 winse? Pitam zato jer je ta pojava karakteristična za x86 winse koji prepoznaju samo 3,25Gb rama.
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
U manualu ploce pise: - Max. capacity: 4GB (see CAUTION 6) 6. Due to the chipset limitation, the actual memory size may be less than 4GB for the reservation for system usage under Windows® XP, Windows® XP 64-bit, Windows® VistaTM and Windows® VistaTM 64-bit. Zatim - Max. shared memory 224MB (see CAUTION 9) 9. The maximum shared memory size is defined by the chipset vendor and is subject to change. Please check Intel® website for the latest information. A to sa memorijom se pojavilo odjednom ili od samog pocetka je tako? Mozda da probas sa nekom drugom memorijom? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|