|
![]() |
#1 |
Guest
|
(riješeno) Acer Aspire 6930g - problem s DC utorom
Bok, znači radi se o acer aspire 6930g laptopu još dodatno piše zk 2 pod model. uglavno, probao sa dva punjača i ne puni bateriju , probao sam ga upaliti bez baterije na punjaču neće se upaliti. osim toga utor za punjač je sav klimav i rastrgan vidi slike : ![]() ![]() na ebay-u sam pronašao novi : http://www.ebay.com/sch/i.html?_trks...s&_stpos&gbr=1 te dali možda ima kod za kupiti to ? sad me zanima koliko je to komplicarno zamjeniti ? dali se može samo tipkovnica skinuti pa to zamjeniti ili se mora i doljni dio odšarafiti ? Hvala !!!!! ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Moraš skinuti switch cover i kompletno rastaviti ekran i lijevi hinge. Ako budeš naručivao taj kabel, provjeri polaritet jer mi se par puta dogodilo da pinove okrenu naopako. Iako ne vjerujem da je do njega nego do MOSFET-a kod napajanja. Rastavi cijeli notebook i pogledaj dio oko konektora baterije, vjerojatno će biti nešto čađavo. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Guest
|
Citiraj:
nešto sam gledao youtube i nisam uočio da je rastavljao ekran... samo da je podignuo tipkivnicu i onda rastavio switch cover gdje se nalazi taj kabel. koji youtube video preporučate da pogledam za ovaj laptop ? te dali kod nas toga ima sličnim cijenama ili da to kupim na ebay-u ? hvala ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
|
Ispod switch covera ga samo odspojiš sa system boarda, ali da bi izvukao taj plavi DC jack, moraš rastaviti lijevi hinge.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
|
Šarka ili hinge, kako hoćeš...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Odlemila ti se žica na konektoru. Rastavi konektor ukloni izolaciju i zalemi žicu. Ako si u ZG mogu ti to napraviti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() molim te dali mi možeš objasniti kako provjeriti polaritet za kabel koji sam naručio ? hvala ! |
|
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
|
Usporediš sa starim kabelom...
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
sve sam rastavio i došao do kabla te sad sam ustanovio da kabel koji sam kupio je puno dulji nego onaj koji sam izvadio iz laptopa te još jedna glupost da ono zadebljenje oko žice je na suprotnoj strani i smeta, tak da sam prisiljen novi konektor odlemiti i zalemiti na staru žicu. a kupio sam kabel koji je namjenjen baš za ovaj laptop ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
popravio sam ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
EMP moderator
|
I bolje što si mijenjao samo konektor jer ti taj kabel vjerojatno ne bi radio, low budget kineska smeća...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Guest
|
Citiraj:
a dobro , bitno da sam rješio stvar. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
bok ![]() malo dižem staru temu jer korisnik kojem sam to popravio je opet "razvalio" plastični dio pa mu opet budem to zamjenio, pa imam jedno pitanje dali kod nas u chipoteci ili kronos elektronici se može samo kupiti taj plastični dio, mislim na mali plastični dio na koji se ukopča strujni kabel u njega hvala |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|