|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2011
|
(riješeno) Windows 7 ne prepoznaje portable HDD 160 GB Imation Apollo
Spremio sam sve podatke na taj disk sa starog kompa (WinXP). Sada mi na novom kompu Win7 ne prepoznaje disk. Trazim drivere po netu, ali ne uspijevam. Mislim da bi win7 trebao prepoznati to. Ima li tko kakva slicna iskustva? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A gdje si sve probao spojit vanjski hdd ? Uzmi manual pa pročitaj detalje za usb - ove. Na toj mobo na I/O panelu imaš: - 2 x USB 2.0 (vjerojatno ovi crni) - 2 x USB 3.0 koje kontrolira Intel Z77 chipset - 2 x USB 3.0 koje kontrolira ASMedia ASM1042 Dakle bitno je gdje si uštekao, prvo probaj usb 2.0 portove. Provjeri Device manager jel sve instalirano kako treba tj. da nema unknown upitnika. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2011
|
Ok, nisam probao sve. Javim. EDIT: Uz dosta kombiniranja s tim Y kablom uspio sam naci kombinaciju koja radi. Hvala. Svejedno, nije mi jasno zasto nece raditi na ostalim USB portovima? Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 08.09.2012. u 11:41. Razlog: spajanje postova |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
Nije vjerojatno neg sigurno, korištenje i spajanje Y kablom je pod obavezno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Stare Asrock ploče su znale patiti od tog problema tj. da usb ne daje dovoljno napona. Čudi da se to javlja i na ganc novom modelu.
![]() |
#7 |
Moderator
|
Kolega budite tehnički korektni, ovo je PCE forum ![]() Napon usb - a je 5 V i to nije problem u ovom slućaju. Drugi parametar je max. struja na pojedinom portu / priključku, standard propisuje 500 mA. To šta se pojedini proizođači toga pridržavaju nije nedostatak, druga je stvar šta su ljudi komotni pa im je problem priključiti preko Y kabela. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|