|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2012
|
HP Compaq 6730s wireless problem
Koristim HP Compaq 6730s laptop. Da li može netko nabrojiti koji se sve problemi mogu naći kod nemogućnosti spajanja i nalaženja bilo koje dostupne mreže na laptopu preko wireless-a? 1. Da nema instaliran driver, 2. da nema instaliran dobar driver, 3. da nije uključen wireless fizički na gumbu na laptopu, 4. da nije uključen wireless u Biosu, 5. da nije dobro postavljena Zero configuration, Što bi još bilo? Da li ima netko tko zna riješiti problem? Da li smetaju laptopu više od jednog instaliranog programa za wireless? Da li možda zbog toga ne funkcionira traženje mreže. Naime u Windows XP ne mogu naći niti jednu mrežu, dok kod drugog (Intelovog) wireless programa nalazi sve dostupne mreže ali se ne želi spojiti na moju makar se preko moba odmah spaja mreža? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Dobrodošao na PC Ekspert forum. ![]() Ako u Windowsovoj wireless aplikaciji ne vidiš mreže, onda je isključen WZCU servis ili ga druga aplikacija ometa. U tom slučaju koristiš tu drugu aplikaciju ili nju deinstaliraš pa koristiš Windowsovu. Obje će teško raditi istovremeno. Ako se ne možeš spojiti, u routeru pokušaj privremeno isključiti enkripciju, MAC filtering i ostale zaštite, možda neka kombinacija ne odgovara driveru. Na kraju svega, ako opet ne radi, skini onaj mali poklopac pored hard diska i pogledaj jesu li obje WLAN antene spojene na karticu i jesu li antene od kartice do vrha ekrana u potpunosti čitave.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Makni sve specijalne programe za spajanje. Imam isti takav i spaja se jedino pomoću windows konfiguracije. Ako ode u sleep, ne može se spojiti ponovno. Imam ga od 2009. godine i niti jednom se nije spojio nazad nakon buđenja iz sleep moda. Provjeri da nemaš neki power saving uključen u windowsima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
![]() ![]() Ne treba. Jedino u slučaju da želi neovisno uključivati/isključivati BT i WLAN jer se preko tipke upravlja samo u paru.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Riješeno. Hvala na pomoći! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Zadnje izmijenjeno od: Old friend. 07.09.2012. u 11:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Ne znam Domy ja ne surfam. Imaš tri stvari gdje treba biti enejblano; bios, device manager i assistant uz drivere za jedno i drugo. I sve šljaka. Eto i na sedmici a i na osmici. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Old friend. 07.09.2012. u 23:17. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|