|
![]() |
#25921 | |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
pedale.. Ja dosad nisam imao problema, uglavnom te strumf ni ne pogleda. Sto se legalnosti tice, mislim da je legalno ono sto je prije bilo kategorija "pomoćno pješačko sredstvo", tu je spadalo sve sta neide preko 30kmh (na snagu motora, znaci nizbrdo il na pedale smijes kolko os). U EU mora bit pedelec i ne smije bit brzi od 25kmh (opet na motor, na pedale smije ic kolko os). Kod nas je sve to nes sjebano od zadnje promjene zakona kad su makli pomocna pjesacka sredstva, tako da bi sad trebalo gledat neki pravilnik o homologaciji cini mi se, i tamo definiraju razliku moped - bicikl.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25922 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25923 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Ovaj Trigger je bolesno dobar. Danas iz tramvaja viđen rozi Yeti , Foxulja naprijed i opčenito fina oprema. Baš upada u oko. Joj ko će dočekat Božič da skupim svu lovu da krenem u lov na novu ramu , psmtr. Največa životna greška mi je bila da se počenem vozit sa Vama , sad samo neke opake (čitaj skupe ko vrag) djelove gledam ![]()
![]() |
#25925 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
Iso malo na sljeme pjeske..gore po bikci a dolje po lojsteku...suma je pusta....vidio samo 3 biciklista...i iznenadilo me kolko je lisca palo..ko da je jesen... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25926 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Za one iz Osijeka ali i ostalih gradova, policija me maloprije zaustavila jer nemam prednje svijetlo (inace uskoro stize sa ebay cree-led) i kazne je 700kn iako mene nije kaznio jer sam bio fin sa policijom (a i on je bio dobre volje) ![]() Btw na vinkovačkoj cestu su me zaustavili |
![]() |
![]() |
![]() |
#25928 |
Registered User
|
kakve si onda prije bicikle vozio?al da ides na losije bas nebi reko..samo se hvalis sa xtr djelovima,imas 819 kotace,imas 3 bicikla i zena ti ima bolji bajk od mene..teska vremena..hahhaha |
![]() |
![]() |
![]() |
#25929 |
SCSI Freak, deda :P
|
bili su kvalitetniji i skuplji dijelovi, a novu XTR komponentu osim kazete i diskova nisam kupio od izlaska 970 serije, cak nemam niti jedne UST gume...
![]() |
#25931 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Deda kenjka, prije da nije u kondi za pedaliranje a nadpedalira pol PCE ekipe (najmanje), a sad pak da ima lose dijelove. ![]() Jedini dio koji trebas promijeniti je ona pretpotopna zastarjela rama, kad sjednes na suvremenu geometriju, bit ce ti slicno kao kad si presao s v-breaka na XT hidrauliku. u SUB. se napokon ide na Psunj. Moj auto je pun jer sa mnom, idu Sanda i Skuli...plan je krenuti u 7:30 od naplatnih kucica, tak da se popnemo na Omanovac do 10h i onda krece uzivancija po 10tki i dalje na Konjsku stazu. Opet na Omanovac, odmor, i spust preko Borika prema Anacondi sa zavrsetkom na pump tracku. Sanda ima krovni nosac viska, pa ako nekome treba moze ga posuditi - kakav je tocno jos ne zna jer mora otici po njih (2 kom.)...jedan ide na moj krov, i nadam se da ce pasati, u protivnom imamo problem. Zadnje izmijenjeno od: Nik. 05.09.2012. u 12:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25932 | |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
Ne gubi se tu baš 2 minute tko gura, možda minutu, ako i toliko. Ima jedna pridošlica u klubu vozi se svega mjesec dana i ide na spustu sam tak. ![]()
![]() |
![]() |
#25933 |
SCSI Freak, deda :P
|
nije, samo sam se nadovezao na temu ![]() rama je delana za mene po mojim zeljama i specifikacijama radi kicme, neki mix race/road/treking geometrije... probao sam svasta unazad 10g, ali jedino na ovoj rami mogu zdrzat cijeli dan pedaliranja da me nis ne boli, za neke krace rute mogu podnijeti svasta... isto tako GT koji mi je za cestu zgleda smijesno s dugom lulom, tonom spacera, ali eto na njemu mi je udobno i rute 100+ km i cestovni maratoni koje vozim u slo nisu nikakav problem... zelim si novu malo laksu XC ramu, jer ova ipak ima punih 12 godina, zamor materijala je prisutan, ono kaj treba za pocetak skinut je 15kg viska slaufica na trbuhu, ali mi tesko ide uz sadasnji tempo zivota i obaveze koje imam, dodatno mi otezava sto odlazim u 6,15 ,a dolazim kuci oko 18, nakon toga je druga smjena u radioni i eto, zelje za voznjom i vjezbanjem padaju u drugi plan jer ipak je u prvom egzistencija.... ![]()
![]() |
#25934 |
Truth is out there!
Datum registracije: Aug 2003
|
Samo da pitam za Psunj,ova ruta sto ste planirali koliko to ima otprilike km i hoce li se ici na onu njihovu DH stazu?
![]() |
#25935 |
Registered User
|
jel jos netko planira ici na psunj sa autom? Domy kolko vozis minuta krug?jest mjerili sta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25936 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Tura po Psunju je oko 35km Na DH necemo, ali na FR hocemo pa tko se okurazi na elemente kao cuks neka proba (postoji paralelno normalna staza i sve se lagano obidje). Koliko sam cuo na tu DH stazu se i Slovenci tuze da im je teska, tak da mi s nasim bajkovima nemamo tamo kaj traziti, osim eventualno da vidimo kako to izgleda...ali za to u principu nece biti vremena. Da me vozi kombi gore-dolje spustio bi se ja po svim stazama, makar gurao nizbrdo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25937 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Jel jos netko planira ici za vikend na Psunj? Rado bi isao jos jednom da konacno Konjsku stazu odvozim u pravom smjeru i da se opet vratim na Anakondu i pokusam sve u komadu ispeljat ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25944 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
![]() |
#25945 |
Registered User
Datum registracije: May 2003
|
![]() ekipa može savijet za kupnju bicikla, ne pratim več dugo ovu tematiku, ali došlo je vrijeme za novi bajk. btw ovo su mi neki uvijeti cifra 2000-3000 kn cestovni bajk radim tjedno dva tri puta 50km cestovne rute, vikendom eventualno sljeme isto čisto cesta kvalitetna izrada i dobre kočnice dostupnost i cijena rezervnih djelova (sam servisiram bajk) recimo nešto u ovom stilu: http://www.dsg.hr/slike/velike/695.jpg http://www.dsg.hr/slike/velike/733.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#25946 |
Registered User
|
Nadam se nije bilo nekih ozbiljnih zdravstvenih problema...nis vidimo se u nedjelju onda..dolazi cjeli tvoj klub na utrku?kak ti se cini staza inace? Ak stavimo taj nosac na vrata jos jel nas stane 4 u auto? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25947 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25948 |
Truth is out there!
Datum registracije: Aug 2003
|
Pokusavamo kolega i ja napravit mu prednju mehanicku disk kocnicu.postimali smo pakne na pola mm od diska,nigdje ne zapinje disk,rucica kocnice dodje do pola do rucke kad se stisne...ali jednostavno slabo koci,kao da nema snage odnosno kao da je netko disk namazao uljem.inace akinulo smo dOle pakne,osmirgrali,ocistli disk acetonom i dalje nista?ima tko kakav savjet?
![]() |
#25950 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Može preporuka neke XC UST gume, debljina zadnje do 2.2? Imao sam do sad Racing Ralph i guma je super, samo kaj se brzo troši. Tražim neku sa low resistance. Ima ko kakvih iskustava sa Race Kingom, xc modelima od Maxxis-a ili Geax-a? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|