Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.08.2012., 11:37   #25441
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Test nove XX1 grupe

Cini mi se OK ali fakat treba dobro pogoditi koji broj zubaca uzeti za naprijed, ali ima i jedan drugi par opanaka, a to je da groupset dodje 1500$

Ovaj enduro na slikama mi je
zgmmax je online   Reply With Quote
Staro 17.08.2012., 11:50   #25442
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Datum registracije: Jun 2011
Ma ovo je stroj
http://www.nicolai.net/159-0-Helius+Pinion+AM.html#tab

Podesiv hod od 140-170mm, Pinion Gearbox od 18 sekvencijalnih brzina bez preklapanja omjera. Nema zadnjeg mjenjača, nema kazete, nema lupetanja lanca. Čisti sex. Sustav zaštićen od vode, prašine itd, 5 godina garancije.
Staro 17.08.2012., 11:55   #25443
crocus
Registered User

Datum registracije: Feb 2012
Citiraj:
Autor Irvin Pregled postova
Dali netko zna gdje se po Braču može vozat bajsom?? xc, am stazice i metabogaze??
http://www.takeadventure.com/index.p...=189&Itemid=30
crocus je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2012., 12:15   #25444
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor SileTzar Pregled postova
Ma ovo je stroj
http://www.nicolai.net/159-0-Helius+Pinion+AM.html#tab

Podesiv hod od 140-170mm, Pinion Gearbox od 18 sekvencijalnih brzina bez preklapanja omjera. Nema zadnjeg mjenjača, nema kazete, nema lupetanja lanca. Čisti sex. Sustav zaštićen od vode, prašine itd, 5 godina garancije.
Skoro 4 hiljade eura samo rama sa gearboxom ako dobro vidim. Mnogo lepa cifra...
Staro 17.08.2012., 12:21   #25445
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Pogledaš da ti je nova ALU rama s shokom te kategorije minimum 2k€ i XX1 grupa još soma i pol $ dođeš skoro na isto.
Cifra je brutalna šta je da je, ali tak će uvijek bit kad pričamo o top-end stvarima. XX1 grupa košta ko cijeli moj bajk.
Plus to je cijena samo XX1 grupe, a paše na samo određene nabe, tako da povlači za sobom i kupovinu high-end kotača. Eto ti majke.
Staro 17.08.2012., 13:12   #25446
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

jel itko za sljeme sutra ??
tunel oko 9/ 10 sati ?!
ali, da se ne ide u oro goro
nego natrag prema gradu

Željac je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2012., 14:01   #25447
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Ja namjeravam u 10 na tunel i ne idem u Oro Goro, pa možemo se neš dogovorit za dolje.
Staro 17.08.2012., 14:13   #25448
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Ja za sad dolazim ! Ako se promjeni ista, javim tu na vrijeme !
Staro 17.08.2012., 14:15   #25449
Lovrix
Premium
Moj komp

Lovrix's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Sile i Željac , idu vam Zlayo i Mirta gore , a dole 18-20 , već su se dogovorili

Znači kolko nas ima za Oro goro? Nik , Sanda , ja? I pitanje dana je , kolko para da ponesem? Dovoljna jedna jumbo na nas troje?

Mi smo se vratili sa Sljemena , dole 9ka , kiša kao da i nije padala , i dalje je sve suho kao barut , fuj. Zlatko mi je dofuro pakne , 4 komada kevlarki Čekam još 3-4 spusta i onda idu nove gore. Stražnje pakne imaju cca 7000km
Staro 17.08.2012., 14:39   #25450
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

UUuuuuu, 18-20, to nisam nikad vozio.
Staro 17.08.2012., 14:42   #25451
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Željac Pregled postova
jel itko za sljeme sutra ??
tunel oko 9/ 10 sati ?!
ali, da se ne ide u oro goro
nego natrag prema gradu

Probat cu se pojavit, ako se ne obezbedim u alkoholima veceras!
Sam Fischer je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2012., 14:45   #25452
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Auuuuu jebateeee.... Pa tebe nisam vidio jaaako dugo !
Dobro pa si ziv

Ajde, bilo bi lijepo vidjeti te nakon toliko vremena
Staro 17.08.2012., 14:46   #25453
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor SileTzar Pregled postova
UUuuuuu, 18-20, to nisam nikad vozio.

Ja idem vjerojatno na Ponikve jer moram po gumu u Podsused. Mislim, možemo mi i na Kamene svate ići ako ti se ide .
Ako odeš sa mnom do Podsuseda (veli lik da je par sto metara od cementare), platim i pivu tamo negdje, možemo i do Pitstopa koji je preko na staroj Samoborskoj.

Jučer sam rastavio bicikl i maknuo lagere, danas ih moram samo još uprešati unutra i to je to - spreman za vožnju.
Jučer dok sam izbijao lagere, svi su išli ok van, 3 velika su puknula kod izbijanja tako da sam imao sitne kuglice po svuda u garaži. A jedan lager je i puknuo pa je ostao vanjski prsten unutra i taj sam se morao malo pomučiti sa izbijanjem preko ravnog šarafncigera.
Staro 17.08.2012., 15:58   #25454
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Ajde imaš DZ nać neku dobru stazu prema tam i prodano.
Staro 17.08.2012., 16:18   #25455
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

A nemam kaj izmišljati. 8ica od vrha do Ponikvi ili ranije prema Sopotskom slapu (iako do njega nikad nisam išao).

Kaj drugo ima do tamo više ?
Staro 17.08.2012., 16:31   #25456
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
A nemam kaj izmišljati. 8ica od vrha do Ponikvi ili ranije prema Sopotskom slapu (iako do njega nikad nisam išao).

Ništa pretjerano, možeš se eventualno spustit niz veternicu, što je svetski poeb ako nemaš neku DH pilu zbog onih "stepenica", ili odmah cca 100m nakon planiraskoh doma kad krene staza se držiš lijevo, pa se voziš kroz neki kanal gdje ima kamenja veličine Slovenije, i isto nije neka staza :S

A ne znam gdje se možeš odvojit na onom putu do Slapa...?

Brijem da idem sad to odvozit
Staro 17.08.2012., 16:37   #25457
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Od slapa prema sljemenu i daljnjeg spoja na 1/ 2 ili 8 nema. Ja par puta probavao. Inace bi bila genijalna ruta za nas zapadnjake tu. Magistrala- slap- spoj na stazu- natrag jedinicom do glavice pa spust preko veternice na gornji stenjevec.

Staro 17.08.2012., 16:40   #25458
evilZlayo
Registered User

Datum registracije: Jun 2012
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova

sa osmice do sopota vodi iznimno kratka staza prepuno grmlja, drveća i veprovog izmeta. nevozljivi užas. od sopota do ponikvi ima makadam, no to je penjenje. ima i nekakva staza krzo šumu prema dolje ali ne znam kak to izgleda. kad se ide prema glavici ima stanovita staza broj 2 za koju darkos kaže da je super. vodi do bizeka. ne znam da li će išta od toga zadovoljiti siletov istančani ukus, ali za osmicu nema lijeka, tek od ponikvi na dalje se može nešto drugačije probati.
evilZlayo je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2012., 16:43   #25459
stojaget
DB darko_podsused

Datum registracije: May 2012
Citiraj:
Autor Sam Fischer Pregled postova
Ništa pretjerano, možeš se eventualno spustit niz veternicu, što je svetski poeb ako nemaš neku DH pilu zbog onih "stepenica", ili odmah cca 100m nakon planiraskoh doma kad krene staza se držiš lijevo, pa se voziš kroz neki kanal gdje ima kamenja veličine Slovenije, i isto nije neka staza :S

A ne znam gdje se možeš odvojit na onom putu do Slapa...?

Brijem da idem sad to odvozit
nakon pd glavica spustiš se na stazu br.2, na kojoj ima finog kamenja, pitaj darkosa za track najbolje
stojaget je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2012., 16:47   #25460
Sam Fischer
Džabe si krečio!
Moj komp

Sam Fischer's Avatar

Citiraj:
Autor Željac Pregled postova
Od slapa prema sljemenu i daljnjeg spoja na 1/ 2 ili 8 nema. Ja par puta probavao. Inace bi bila genijalna ruta za nas zapadnjake tu. Magistrala- slap- spoj na stazu- natrag jedinicom do glavice pa spust preko veternice na gornji stenjevec.

Baš to, bilo bi savršeno to odvozit. Šteta što se ne može nigdje pametno od tog slapa.
Staro 17.08.2012., 16:49   #25461
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Na streljanu
Uzas.... Imaju najbolji dio i polozaj za sve

Staro 17.08.2012., 16:59   #25462
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Jednom sam se penjao sa makadama od streljane na stranu prema Ponikvama (staza 4 mislim; to je to kaj EvilZlayo kaže, ali to je staza samo prema gore, nema spuštanja ništa skoro) i to je bilo žešće sranje jer se gura/nosi bajk a voziš tek kad izađeš na cestu valjda .

Jedino 8ica onda.
Staro 17.08.2012., 17:17   #25463
zubich
Premium
Moj komp

zubich's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
evo track za stazu broj 2... tj. spust je bio 8 pa 2, a uspon 10ka.

http://www.sports-tracker.com/#/work...ii433lq0pvlqeg

inače, nemoraš niti gledati track ako me samo pratiš moje upute:
kada dođeš na ponikve, odeš onom stazom koja ide od zelene magistrale do glavice, ali točno prije glavice, kad dođeš na cestu, ne odeš dole prema glavici nego SAMO RAVNO u šumu. mislim da čak i na stablu piše br. 2.
a staza je legendarna... pred kraj ima nekoliko račvanja ali mislim da svi vode na isto mjesto... i jako podsječa na onaj dio sa kamenjem na stazi 18-20, samo ga ima gro više i može se skakati sa njega ili dropati... ma sexualna staza

PS:
na tracku možeš vidjeti kako sam se spustio do glavice, te sam se onda morao penjati opet gore (penjao sam se cestom)... to ti je svega 100njak metara, tako da nije ni strašno a imate lijepi pogled na zg.
zubich je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2012., 18:53   #25464
Stewanov
Registered User

Datum registracije: Aug 2012
Hmmm...ja bi došo sutra al ak se zbudim.....jer u nedjelju se ide na kupu kod Karlovca pa da budem što odmorniji za cca 120km pedaliranja.....

I danas uspješno prošao 57icu...živ bez lomova...i mogu reć da mi se jako jako sviđa staza a najviše ono korjenje kod onih virećih metalnih stepenica pored žičare....staza je bombonček....

E da jel netko od vas ima iskustva sa prevozom bajkova busevima....Idem u pon navečer na murter pa bi nosal bajk da se vozam unaokolo...5-6 dana....
Frend mi veli da si nabavim kutiju kartonsku i tak prevezem bajk...jer ionak osim ruksaka i neš majici i gača ne nosam neš preveć obleke...
Stewanov je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2012., 19:16   #25465
Tean
Premium

Datum registracije: Aug 2007
Imate stazu broj 4, ima nekoliko zanimljivih dijelova, ide od staze broj 8 (tamo di je ona kućica gore) skroz dolje do streljanje, ali tom stazom treba ići prema dolje.
Tean je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2012., 20:16   #25466
zubich
Premium
Moj komp

zubich's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
uuuffff, bio sam jednom sa elvisom na toj stazi i malo smo se jače razočarali...

naime, spustiš se do streljane, pa su ti jedina opcija gore ljevo prema desetki (cca 20min uspona), ili desno gore - to smo mi odabrali i to je također 20min do pola sata uspona... i to jebenog.

na kraju spusta, to je zadnje što želiš vidjeti a največi problem je što je streljana tu i moraš je zaobići na jedno od 2 brda koji ju omeđuju.

jednom kada sam se našao na tom istom djelu, otišao sam preko ograde u streljanu i izašao van na rampu... vojnik na porti nije bio sretan, to je sve što ću reći.
zubich je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2012., 20:42   #25467
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Ajde Bogati nemojte više niš pričati, jerbo ćete Sileta otjerati samo tako. Sile, idemo po 8ici, u Pit Stopu dobiješ pivo kao nagradu. Doma imamo 1h, ali nije bed, možemo još jednu pivu mrknuti na putu do doma
Staro 17.08.2012., 21:01   #25468
Tean
Premium

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor zubich Pregled postova
uuuffff, bio sam jednom sa elvisom na toj stazi i malo smo se jače razočarali...

naime, spustiš se do streljane, pa su ti jedina opcija gore ljevo prema desetki (cca 20min uspona), ili desno gore - to smo mi odabrali i to je također 20min do pola sata uspona... i to jebenog.

na kraju spusta, to je zadnje što želiš vidjeti a največi problem je što je streljana tu i moraš je zaobići na jedno od 2 brda koji ju omeđuju.

jednom kada sam se našao na tom istom djelu, otišao sam preko ograde u streljanu i izašao van na rampu... vojnik na porti nije bio sretan, to je sve što ću reći.
Staza 4 zaobilazi streljanju s desne strane (gledano prema dolje), skretanje gore desno počinje prije nego što se dođe do streljanje, i da, taj dio se uspinje, ali se onda poslije opet spušta, do onog izvora i malog slapa, prije nego što se konačno siđe u gornje vrapče, gdje je okretište za bus.

Za one koji očekuju "18/20", gdje će sjest na bajs, i spuštat se do dolje, to jasno nisu ovakve staze, ali meni osobno 4 je jedna od zanimljivijih staza na sljemenu, naravno ukoliko se prođe cijela dionica.
Tean je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2012., 21:20   #25469
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Nekak ste mi mrsavi s tim stazama na zapadu.
Ovdje istocno ih ima na bacanje.

Ako se sutra previse ne strgam, a valjda necu, onda u nedjelju planiram spiciti po grebenu na istok i na Lipu-Rog. Tu jos nisam bio i vrijeme je da se provozam krajnje istocnim dijelom.
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2012., 21:53   #25470
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Može 8ica Vuco, vozio sam to nekad davno i onda po doslovce zasranom kanalu od Glavice (neko se posro i usrane maramice porazbaco po granju) se spustili do tam nekam u 3pm na zapadu.

Išo halat malo fucu (muskulfiber over 9000) i neko od promatrača mi polije zadnji disk Radlerom. Kočnica toliko tuli da mi se vlasnici Avida mogu smijat.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na