|
![]() |
#1 |
Vječni Student
Datum registracije: Apr 2006
|
Amis - spajanje Thomsona 706 i 782i?
Pozdrav. Imam internet preko Amisa putem Thomsona 706 (žični). Pošto također imam i jedan novi Thomson 782i (T-Com firmware) odlučio sam njega iskoristiti za wireless. Žični 706 je prebačen u bridge mode i uredno ima DSL signal. Iz njegovog LAN1 priključka ide kabel u LAN1 priključak modela 782i. I to bi trebalo biti to, ali 782i ne dobiva signal. Oba se routera uredno vide, pingam bez problema 706-icu kroz 782i, ali i dalje ništa. PPPOE je uključen ali nakon ukucavanja podataka 782i pokazuje da nema DSL - baca grešku: "Your DSL connection is down. Verify that your Thomson Gateway is correctly connected to your phone line. If the problem persists, check your documentation." ![]() Thomsonu 782i uredno pristupam preko admin accounta. Ne razumijem gdje je greška.... Da li može biti problem u tome što je 782i T-Com brandiran? Savjet? Ideja? Unaprijed zahvaljujem.
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Triba ti config za TG782i da mu LAN4 bude WAN tako da moze preko WiFi i ostala tri LAN-a dijeliti internet; s tim da moras vodit racuna o segmentima lokalnih adresa...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Imaš više rješenja: a) varijanta kojom si krenio, 706 u Bridge mode + TG782i podešen kao WAN Router Grešku koju dobivaš je zato jer je sada podešen da mu je PPPoE konekcija vezana na adsl modem a tebi treba da je vezana za jedan od Lan priključaka Trebaš napraviti: - spremi na komp sadašnji konfig (user.ini) - ako nisi kroz web konfig mijenjao ip adresu uređaja, sada u konfigu promjeni u 192.168.1.2 (bitno je da je različit od 706) - u temi o ST780 (možda i u temi o TG782) imaš korake kako kroz CLI postaviti željeno - ponovo povuci konfig i provjeri jeli sve postavljeno kako treba, eventualno pročisti postavke za MaxTv, Remote Managment i sl. ako su ostale - obrati pažnju da bi također trebalo promjeniti DNS Servere - ako si šta mijenjao, ubaci konfig u uređaj b) ako je tvoja adsl linija Annex B (vidi se u statusu 706) onda možeš složiti da TG782 kompletno zamjeni 706 U temi o TG782 imaš linkove na dokumentaciju, između ostalog upute sa primjerima konfiguriranja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vječni Student
|
Hvala obojici na informativnim odgovorima. ![]() Najviše me zaintrigirala ova solucija da samo i jedino imam TG782, jer je lakše imati samo jedan uređaj za sve (Annex B je u igri). Pročitao sam temu o TG782, izvukao user.ini fajl i sad me zanima na što točno trebam obratiti pozornost s obzirom da se radi o Amisu? Vidim da je unutra, naravno, sve krcato T-Com postavkama - da li to sve treba čupati van/mijenjati ili ne? Palo mi je na pamet i izvući user.ini 706-ice pa usporediti, ali ništa od toga - nemam admin pristup... Probao sam nekoliko kombinacija za Thomson routere, ali ništa. E sad, kako dalje? Ako ovo neće nikako ići onda ću se prebaciti na prvu soluciju, pa nek im bude. EDIT: Samo da napomenem da imam jedino internet uslugu preko njih. Samim time mi nisu bitne postavke za IPTV i telefon.
Zadnje izmijenjeno od: Artistar. 11.08.2012. u 23:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Evo probaj ovaj stari trik, radi ako nisu upucavali noviji fw. Probaj otvoriti: http://dsldevice.lan/cgi/b/backup/user.ini// umjesto dsldevice.lan možeš stavit i ip uređaja. Ako te pita upišeš svoj "obični" user i pass Trebao bi dobiti konfig file, snimi ga kao user.ini Ako ti ovo uspije dobit ćeš sav potreban info za uposliti svoj TG782, ako zapneš pitaj. Za dodatnu zabavu možeš bacit oko ovdje: http://www.zagreb-forum.com/237/spee...n-st-780wl/15/ http://www.zagreb-forum.com/237/spee...1326/#msg11326 Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 12.08.2012. u 22:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vječni Student
|
Promjena plana. Jučer je mojima doma crko Siemens SX763, pa Thomson ide njima (na T-Comu je net pa će raditi kako treba), a sebi sam odmah uzeo D-Link DIR-501. Čim sam spojio - sve proradilo. ![]() E sad, s obzirom da sam kopao po Thomsonu, sad me čeka vraćanje defaultnog user.ini fajla i factory reset. Nadam se da će se sve vratiti na staro, ali nisam siguran za DNS-ove koje sam preko telneta upucao za Amis. Ako ništa drugo onda ću ih morati ručno mijenjati, a ne da mi se. ![]() Hvala na velikoj pomoći, a svima koji slažu istu/sličnu kombinaciju - kako je i rečeno, u temi o TG782 imate sve potrebno. Posebno obratiti pozornost na postove od kolege Nikky-a i uncut-a: 1. Konfiguracija LAN4 porta u WAN 2. Vađenje MaxTV i Remote Management postavki iz user.in fajla Još jednom zahvaljujem. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|